Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 12 от 107 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Здравейте,
    наскоро и аз си купих един 46ES6710, но мен лично тези петна на тъмен фон вечер на тъмно ме побъркват. Все още не съм успял да намеря набор от настройки, които да намалят тези "облаци" до нормално ниво, защото пък и картината се влошава неимоверно като намаля backlight много или променя на режим movie, защото последния по подразбиране ми пуска настройки с backlight level 4 и картината става като на телевизор опера. Тези от вас, които имат същия модел, не ви ли дразни това? Явно при мен е по-осезаемо. Чудя се, дали да не говоря с хората в магазина да го върна ако може и да купя по-висока серия? Има ли го този проблем при ES6800 или ES7000?

P.S: Бих се радвал и ако някой сподели набор от настройки, които намаляват този кофти ефект на подсветката, без да развалят много картината като цяло. Предварително благодаря.
    Този пост е редактиран от Dimitar Dimitrov; 20-12-12 в 13:32.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Всички лсд-та с "Edge led" подсветка го имат тоя недостатък, като при някои бройки-сглобката/не модели/ е по-слабо изразено. По принцип 7 серия на Самсунг ще изкара по-добра картина, но най- вече заради панела си. Това, че е по-висока серия не е гаранция, че ще има по-малко "петниста подсветка":rolleyes:

От настройките, това което оказва вличние за намаляване на проблема е:
    1. регулиране на подсветката
    2. яркост
    3. контраст.
    Също си изключи динамичният контраст.

4. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Всички лсд-та с "Edge led" подсветка го имат тоя недостатък, като при някои бройки-сглобката/не модели/ е по-слабо изразено. По принцип 7 серия на Самсунг ще изкара по-добра картина, но най- вече заради панела си. Това, че е по-висока серия не е гаранция, че ще има по-малко "петниста подсветка":rolleyes:

От настройките, това което оказва вличние за намаляване на проблема е:
    1. регулиране на подсветката
    2. яркост
    3. контраст.
    Също си изключи динамичният контраст.
    Благодаря за бързия отговор колега. Вече пробвах с изключване на динамичния контраст, заиграх се в другите режими (standard, natural, movie), с куп други комбинации от настройки.... играя си вече седмица с него, но все ме дрази подсветката, а като намаля регулирането й, яркостта и контраста - тя картината става много зле вече и никак не ми харесва.
    А кои модели телевизори са с Full array led with local dimming?

П.С: Притеснява ме и това, че четох в други чуждестранни форуми, че с времето май проблема с "облаците" се задълбочава. Има ли нещо вярно?

П.С 2: Как мога да разбера 6710, 6800 и 7000 дали еднакви матрици имат, и какви?
    Този пост е редактиран от Dimitar Dimitrov; 20-12-12 в 14:19.

5. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, имам едно запитване дано не ви досаждам, извинявам се предварително, ако тук не е мястото за това. Купих си телевизор Самсунг, харесвам го LCD LED 32 инча дълго чаках да се сдобия с такова нещо проблема е , че като го купувах смятах,ч е има изводи за звук, но няма. С скарт букса разделих звука и видеото на приемника спер нали Но от USB то не мога да изкарам звук през колоните на уредбата. нямам изходи??? Въпросът ми е има ли начин да искарам звука от флашката през колоните на уредбата. имам изводи за HDMI i DIV но те са само за връска с копютър ??? или поне така мисля> благодаря за отделеното време при случай, че някой знае нещичко.

6. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Dimitrov Виж публикацията
    Здравейте,
    наскоро и аз си купих един 46ES6710, но мен лично тези петна на тъмен фон вечер на тъмно ме побъркват. Все още не съм успял да намеря набор от настройки, които да намалят тези "облаци" до нормално ниво, защото пък и картината се влошава неимоверно като намаля backlight много или променя на режим movie, защото последния по подразбиране ми пуска настройки с backlight level 4 и картината става като на телевизор опера. Тези от вас, които имат същия модел, не ви ли дразни това? Явно при мен е по-осезаемо. Чудя се, дали да не говоря с хората в магазина да го върна ако може и да купя по-висока серия? Има ли го този проблем при ES6800 или ES7000?

P.S: Бих се радвал и ако някой сподели набор от настройки, които намаляват този кофти ефект на подсветката, без да развалят много картината като цяло. Предварително благодаря.
    На режим стандарт:
    фон осв 16
    контр 90
    ярк 50
    ост 35
    цв 50

на разширени настройки
    дим конт изкл
    4ерен тон тъмна
    цветова област естествен
    дин св изкл

на опций картина
    цв тон топла1
    ниво hdmi слабо
    и всичко останало изкл

при мен така е добре и съм доволен.
    Успех !
    Ивайло Вълчев одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Аз свикнах с тези бели петна който ги виждам само вечер и то само когато превключвам на друг канал(на булсат съм дано не е реклама) Много си мисля че и ес8000 ще има поне минимални петна !!!!!!
    аз сам на режим ФИЛМ
    нищо не съм пипал там

Разширени наст.
    динамичен контраст - слабо
    черен фон - най-тъмно

Опции картина
    цв. тон - топла 2
    ниво HDMI - слабо
    motion Plus - изчистване
    led движение - вкл.

Система -> ECO Решение
    ECO сензор - вкл.

нито един канал няма да ви хареса щом не HD даже и да е много зависи с какво е сниман материала който излъчват.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Dimitrov Виж публикацията
    Благодаря за бързия отговор колега. Вече пробвах с изключване на динамичния контраст, заиграх се в другите режими (standard, natural, movie), с куп други комбинации от настройки.... играя си вече седмица с него, но все ме дрази подсветката, а като намаля регулирането й, яркостта и контраста - тя картината става много зле вече и никак не ми харесва.
    А кои модели телевизори са с Full array led with local dimming?
    П.С: Притеснява ме и това, че четох в други чуждестранни форуми, че с времето май проблема с "облаците" се задълбочава. Има ли нещо вярно?
    П.С 2: Как мога да разбера 6710, 6800 и 7000 дали еднакви матрици имат, и какви?
    1.Ами това е положението, при Edge led.
    2.С Full array led with local dimming са 9-та серия на Сони и Филипс, но цената едва ли ще ти хареса, пък и те имат косури:rolleyes:
    3.Това дали се задълбочава проблема се съмнявам. Нямам тв с такава подсветка, за да наблюдавам и кажа след време какво става. Нека някои да сподели.
    4. Виж таблицата на 1 стр. за матриците. Но аз имам в предвид покритието на панела, при 7-цата и 8цата-Ultra Clear, което придава допълнителна дълбочина на образа.

10. Тук е от
    Nov 2012

Много благодаря за изчерпателния отговор! Остана да се оправя с това 3Д....ясно е че са различни 3Д филмите но като използвам 3Д режима на телевизора да ми конвертира в 3Д, забелязвам че влиза и излиза от 3Д режим....непостоянно е. Като че ли на пулсации...ту е в 3Д ту не е, интервалите ми изглеждат еднакви но не съм сигурен.
    Дали е нормално това?!!?!?!?

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Здравейте, днеска обикалях по магазините и се спрях на тези 2 модела SAMSUNG UE-32ES6100 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SAMSUNG UE-32ES6800 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    По описанието разбрах, че единия май няма вграден Интернет браузър.
    Вие какво ще ме посъветвате кой да избера или някой друг.
    Мерси предварително !

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

pa6kyl@
    Не си писал, защо си се спрял на 32", пък и 3Д, но щом си рекъл, ето:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L32ET5E

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Спрях се защото секцията не може по голям ТВ, а тези ги гледам, че имат всички екстри(3Д, отворен Интернет браузер, вграден wi-fi).

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Колеги, някой да е попадал на калибрирани настройки за 32eh5450 ?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

17. Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Plovdiv

Имам Samsung UE-32ES6100 с матрица на Samsung произведена от Samsung-Словакия. Изключително съм доволен от цветовете, черното, контраст, яркост . . . Няма никакви бели петна или облаци. С голямо въображение на тъмен екран се забелязва леко просветляване в долния десен ъгъл на екрана.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 107 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе