Много добра
Добра
Задоволителна
Приемлива с много компромиси
Категорично не ми харесва
Греда!Доста неприятно.
Някой знае ли как да активирам справочника - rovi on screen guide в телевизора.Другият справочник - Samsung е активиран но няма информация за повечето канали.Става въпрос за - Samsung UE32ES6100
morfeus, проблема идва от плеъра на ТВ/то. Ако предварително, с някоя програма, подходяща за целта, размениш левия и десния канал при SBS (side by side) 3D, каквото най вероятно гледаш, трябва да стане номера. Имаше една - 3d subtitler или нещо от рода, потърси в Нет/а, тествай ако имаш време и сподели с нас резултатите.. Аз досега, така и не намерих малко време да го пробвам. Иначе, с обикновени субтитри, нямам как..
ivaylodj, е аз точно с тази програма си конвертирам обикновените srt субове в такива за 3D, обаче излизат двойни-в левия и десния край на телевизора.Просто при смесването на картината явно субовете си остават в двата края и не се смесват и те.Идеята ти да се разменят няма как да се реализира поне с тази програма.От това което до сега разбрах е че при 3D субтитрите има два файла с разширение SRT и IDX, като последния указва фрейма за синхронизиране на леви и десни субове.Проблема е че телевизора не поддържа точно това разширение IDX, то всъщност и май няма телевизор на този етап който да го поддържа, иначе ако се пусне някакъв firmware с който да се поддържа разширението нещата ще станат и ще заспят ама за сега ядец.Ако някой знае или предполага за друг вариант съм готов да експериментирам със всичко и да ви казвам какво е положението.
Иначе ето линк за въпросната програма за 3D субтитри:
3D
Здравейте, имам телевизор Samsung 40EH6030W. Имах намерение да си купя външен хард диск, но прочетох упътването към телевизора, в което пише, че не поддържа външни хард дискове. Това малко ме разочарова, имам флашка 32Гб и ми идва късичка, а използвам само плеъра на телевизора. Имам ли някакъв вариант да поскарам външен диск 500Гб или 1Тб?
А сега да поговорим за сервизното дистанционно на SAMSUNG
1.Оригинално дистанционно SAMSUNG AA81-00243A
SAMSUNG RC Service.jpg
2.USB програмируемо дистанционно управление PRC8440 цена с доставка 24-25 лв.Фирмата е в БГ
3. За да няма реклама на фирмата влез и прочети подробностите за настройка на софтуера и др.
4.Най интересното, готов файл с копирани кодове от оригиналното ДУ в новото PRC8440.В архива софтуера, видео за работа с него и снимки.Тествано на TV Samsung -2012 - работи безупречно.Файла е във формат *.txt , който се инпортва, чрез софтуера в цитираното ДУ.Може да се инпортват до 4 устройства произволно от база данни в софта или чрез копиране на кодовете от оригинала.
Сваляне от тук:Download fast and easy your files! - r1ndA9
Влизане в сервизен режим: бутон info (червен ) и после бутон factory (зелен)
Излизане от сервизното меню: бутон factory (зелен) две последователни натискания и излизане.
P.S Ако не разбирате какво правите просто не го правете !!!!!!!!!!!!!!!!
Копие на оригинално сервизно на LG - вече в съответната тема.
Този пост е редактиран от JovaniJo; 26-01-13 в 23:47.
Много странно.Телевизорът ми е включен към компютъра с HDMI кабел.Като прехвърля някое приложение на телевизора,и като му дам fullscreen,приложението излиза даже извън рамките на екрана,става по-голямо.А резолюцията и честотата са зададен правилно според мен.Някой имал ли е подобен проблем?
п.п. Значи,направих следното нещо.От настройките на драйвера,просто зададох Rotation на екрана да бъде на Portrait.Нямаше никаква връзка,но после като го върнах пак на Landscape,ето,че всичко се нареди както трябва.Аз го отдавам на недобре работещи драйвери това.
Този пост е редактиран от onogondur; 27-01-13 в 14:47.
Дали не направих грешка като си взех UE40EH5450 вместо UE40EH6030? Чудих се в магазина много и реших, че Smart TV възможностите на 5450 ще са ми повече от полза отколкото 3D-то на 6030, но сега се разколебах, защото моя е с CMR 100Hz (реални 50Hz Refresh Rate), а 6030 с CMR 200Hz (реални 100Hz Refresh Rate).
Не забелязвам лаг или размазване като гледам Eurosport HD и картината е страхотна, освен това проверих в сервизното меню и матрицата ми се оказа S-PVA (извадил съм късмет, според постовете тук).
Трябва ли да ме е яд, че не съм взел 6030 заради CMR 200Hz?
Следа като вече си го взел е безпредметно да те е яд. Още повече щом картината ти харесва. Каквото и да вземеш сега след 5-6 месеца ще има по-добро, така че си го гледай без да му мислиш, все пак това е само телевизор.
Здравейте. Интересувам се от Samsung 40ES6100. Някой може ли да ми каже нещо за този модел - ще се радвам на всякакви мнения. Ако може да ми предложите нещо по-добро или да споделите личен опит. Благодаря предварително!
SAMSUNG 46EH5300 и 46EH5000 толкова ли много са добри, че вече попадам на едни и същи положителни мнения в над 15 чужди форуми?
Здравейте,
От около месец съм много щастлив притежател на Samsung UE32ES6530. Не съжалявам изобщо за покупката, въпреки, че преди нея имах големи колебания за марка, големина, функции. Телевизорът е свързан с HD приемник на сателеитен оператор посредство HDMI кабел. Досега не бях забелязал, но жена ми ми обърна внимание, че телевизорът е горещ от страната на входовете. Последната седмица го "наглеждам" и винаги е така(освен когато не е работил). От другите страни температурата на телевизора е нормална. Въпросът ми е - нормално ли е да е горещ?
Благодаря!
Здравейте отново,уважаеми съфорумци.На телевизора от подписа,какви настройки са препоръчителни за най-добра картина? Съжалявам ако въпросът ми се счита за лаишки и твърде претенциозен за толкова базов модел телевизор като моят.Благодаря предварително.
На 32Д6000 как му се махат рекламните иконки /3д, 4хдми, 200хз и т.н./, които се появят в горния ляв ъгъл докато се гледа телевизия?