Това е за американските модели, но предполагам и че европейските съвпадат на 95% с тази информация
2013 Samsung TV Comparison Chart - HDTV News
Много добра
Добра
Задоволителна
Приемлива с много компромиси
Категорично не ми харесва
Това е за американските модели, но предполагам и че европейските съвпадат на 95% с тази информация
2013 Samsung TV Comparison Chart - HDTV News
здравейте и аз да питам нещо,в режим 3д led подсветката не свети цялата в 2д проблема го няма какъв ще е проблема,дайте съвет какво да направя ,тв е ue40es6530.Picture 632.jpgPicture 629.jpg
съдя по това, че:1 картината става по тъмна гледайки я без очила разликата е осезаема 2 самия тв има индикатор за консумирана енергия стои на първо деление надоло пада на горе не се качва и 3 аз вярвам на очите си все пак,но за достоверност ще направя още някоя снимка на една и съща картина в 2д и 3д. има и още една подробност,като гледам филм с DLNA който плеяра на тв си го разпознава че е 3д,като го прехвърля на 2д подсветката работи по същия начин,а когато ми излезе said by said подсветката работи нормално до натискането на копчето за 3д и тогава става като на снимката.
- - - - - - - - - -
ето още снимки първа в 2д другите 3д
Picture 1274.jpgPicture 1275.jpgPicture 1276.jpg
Този пост е редактиран от tacho5; 10-03-13 в 13:40.
Чудничко.... Да не би да си пуснал в менюто някакъв икономичен режим ?
Освен при 3Д режим да превключва само на половината светодиоди, които пък от своя страна да работят на максимален режим.
Но ако сравним снимки 1 и 2 ще видиш, че почвата с тревата/близкият план долу/ във 2-рата снимка е по-светла спрямо първата снимка /има и промени в цветовите настройки/.
Пробвай да потърсиш ъпдейт - направи го и пиши пак ли се държи така.
значи пробвал съм всички варианти, с икономичен без него но ефекта е един и същ аз също сам стигнал до извода че не светят всички диоди но исках и друг да го каже а разликата в снимките идва от фотоапарата трябва да го направя на ръчна бленда но не ми се ръчкаше, преди малко направих още две снимки но и те са на автомат, а за ъпдейтите сам с последния 001032, забелязах че си имам съратник със същия модел тв писах му да провери при него как е. да се надяваме че не е от панела ,че аз какъвто сам калитко моя е AU Optronics като си помисля че го купих юни месец, на скъпите цени , и после взех да се информирам какво да гледам,хубаво си бях харесал 7ма серия ама пустите му пари все не стигат. пак и данните за 6та серия ги четох от каталога за 2011г. но тези от 2012нямат нищо общо с техния предшественик.
А и да допълня нещо друго най добрата сверка за силата на светене на подсветката са надписите на менюто на тв тяхната яркост се мени непрекъснато,единствено в режим мovie подсветката не играе, но в режим 3д става още по тъмна и най осезаемо се виждат тъмните петна много е дразнещо,хубаво че го няма в 2д че тогава ще се гътна.
- - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Вземи си комплект клавиатура с мишка хем е по евтин вариант хем USB то ти е свободно.
Този пост е редактиран от tacho5; 10-03-13 в 18:49.
Тачо да разбирам ли, че има клавиатура и мишка, които работят с 1 флашка?
Аз ползвам обикновена безжична китайска мишка и работата в УЕБ браузъра е по-лесна,за Самсунг клавиатура пари не ми се даваха.
Има, и ги продават навсякъде:
Клавиатури[chr][115]=%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0+%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0
http://www.technopolis.bg/b2c/cat/0/...68002481B479E9
Клавиатури :: Technomarket Bulgaria
мерси. смятах, че двете устройства ползват различни usb. дори от линка дето си ми пратил си избарх.
към христослав2 - писах лс на тачо5. направих като него - при 3д, при мен, картината става доста по-наситена цветово и по-ярка, както каза и ти. но консумацията на ток при мен пада, котаго съм на 3д. не знам дали така трябва да е, а и не знам къде да проверя, но от това, което виждам на неговите снимки е точно обратното.
при един от двата тв (моя и неговия) нещо не е наред. при мен 2д картината е по-бледа и "убита", но показва по-висока консумация на ток, а при 3д е по-ярка и наситена, но консумацията спада с половин деление. при него е по-различно, ако снимките му са верни - разхода му на ток отново пада при 3д, но картината му е доста по-бледа. странно.
кой от нас да търчи в сервиза според теб?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-03-13 в 15:09.
аз си мисля за втори самсунг и то от новите http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UNG-UE-32F5000
но нещо ме притеснява дали да е от новите модели или от старите особено неравномерната подсветка
Никой не трябва да ходи в сервиза.
В активиран 3Д режим, телевизора автоматично преминава в друг режим на картината - увеличени цветове и яркост/ работят само половината диоди, но на максимална яркост откъдето и идва намалената консумация на ток.
Причината да има промени в режима на картината, са 3Д очилата които имат собствен контраст - тоест при гледане през тях картината е леко затъмнена. За да се компенсира това затъмняване - в ТВ се увеличават яркоста и наситеноста на цветовете.
още малко инфо за новите модели - Samsung UN65F8000
здравейте, имам еs7000, и не мога да намеря опция да гледам 2 канала едновременно. търсих из нета и мисля, че няма такава. реших все пак да питам и тук, за да съм сигурен. говоря за обикновена картина в картината, примерно на единия прозорец канал 1, а на другия евроспорт...
благодаря!