Първоначално публикувано от
enen
Здравейте.
Прочетох първите страници на темата, но някои неща още не са ми съвсем ясни. Телевизорът е ue32eh6030w. Няма Смарт ТВ и в този случай не мога да си обясня ползата от свързване чрез ЛАН. За какво мога да го ползвам този Интернет като нямам Смарт ТВ? Само за пренос на данни от компютъра към телевизора ли?
Другото нещо е как да гледам филми (било то 3D или HD), които смъквам от интернет? С флашка няма да стане, защото хем нямам толкова голяма флашка, хем има някои ограничения за размера на единичен файл (поне на флашките, които аз имам), хем не е удобно да прехвърлям 30 ГБ филм на флашки и т.н. всеки път. Външен хард също нямам.
Сложих няколко клипчета за да пробвам, но просто е неудобно всеки път да смъквам на компютъра, да копирам на флашка и т.н. Та въпроса ми е; възможно ли е направо от компютъра да се гледа? Нямам HDMI на компютъра. Възможно ли е да прехвърлям данни през ЛАН? Вкъщи съм на вивакомски Wi-Fi рутер. От там ако свържа телевизора какъв кабел ще ми трябва, кроснат или прав? Другия вариант е през USB, но тогава кабела ще трябва да е много дълъг, а и като скорост не знам как ще се представи, дали ще е достатъчно.
И последно; какви 3D филми да търся като смъквам? Аз си го обяснявам по този начин, че тези с най-голям размер (които са по 30-40 GB) са най-добрите. Разбира се, най-лесно е просто да пробвам, но както описах по-горе нямах възможност за сега да гледам някой голям по размер файл. Доколкото разбрах вариантите са 2D+3D и онова с двете картинки една до друга (вертикално или хоризонтално).
Не съм изчел цялата тема, а само началото и края. Предполагам, че може да са задавани същите въпроси и преди, за което се извинявам предварително.