Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 34 от 107 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Здравейте.

Прочетох първите страници на темата, но някои неща още не са ми съвсем ясни. Телевизорът е Samsung ue32eh6030w. Няма Smart TV понеже не участвах в избора при покупката. Аз лично бих предпочел Smart TV без 3D, но както и да е. Та в този случай не мога да си обясня ползата от свързване чрез LAN. За какво мога да го ползвам този Интернет като нямам Smart TV? Само за пренос на данни от компютъра към телевизора ли?

Другото нещо е как да гледам филми (било то 3D или HD), които смъквам от интернет? С флашка няма да стане, защото хем нямам толкова голяма флашка, хем има някои ограничения за размера на единичен файл (поне на флашките, които аз имам), хем не е удобно да прехвърлям 30 GB филм на флашки и т.н. всеки път. Външен хард също нямам.
    Сложих няколко клипчета за да пробвам, но просто е неудобно всеки път да смъквам на компютъра, да копирам на флашка и т.н. Та въпроса ми е; възможно ли е направо от компютъра да се гледа? Нямам HDMI на компютъра. Възможно ли е да прехвърлям данни през LAN? Вкъщи съм на вивакомски Wi-Fi рутер. От там ако свържа телевизора какъв кабел ще ми трябва, кроснат или прав? Другия вариант е през USB, но тогава кабела ще трябва да е много дълъг, а и като скорост не знам как ще се представи, дали ще е достатъчно.

И последно; какви 3D филми да търся като смъквам? Аз си го обяснявам по този начин, че тези с най-голям размер (които са по 30-40 GB) са най-добрите. Разбира се, най-лесно е просто да пробвам, но както описах по-горе нямах възможност за сега да гледам някой голям по размер файл. Доколкото разбрах вариантите са 2D+3D и онова с двете картинки една до друга (вертикално или хоризонтално).

Не съм изчел цялата тема, а само началото и края. Предполагам, че може да са задавани същите въпроси и преди, за което се извинявам предварително.

Edit: Още нещо да добавя. Имам и сателит, и цифрова. Тоест имам какво да гледам, но каналите от кабелната са просто трагични, много лошо качество и много снежинки. Може ли да се направи нещо (настройки някакви) или просто да забравя вече за каналите от обикновената кабелна?
    Този пост е редактиран от enen; 03-03-13 в 10:22.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от enen Виж публикацията
    Здравейте.

Прочетох първите страници на темата, но някои неща още не са ми съвсем ясни. Телевизорът е ue32eh6030w. Няма Смарт ТВ и в този случай не мога да си обясня ползата от свързване чрез ЛАН. За какво мога да го ползвам този Интернет като нямам Смарт ТВ? Само за пренос на данни от компютъра към телевизора ли?

Другото нещо е как да гледам филми (било то 3D или HD), които смъквам от интернет? С флашка няма да стане, защото хем нямам толкова голяма флашка, хем има някои ограничения за размера на единичен файл (поне на флашките, които аз имам), хем не е удобно да прехвърлям 30 ГБ филм на флашки и т.н. всеки път. Външен хард също нямам.
    Сложих няколко клипчета за да пробвам, но просто е неудобно всеки път да смъквам на компютъра, да копирам на флашка и т.н. Та въпроса ми е; възможно ли е направо от компютъра да се гледа? Нямам HDMI на компютъра. Възможно ли е да прехвърлям данни през ЛАН? Вкъщи съм на вивакомски Wi-Fi рутер. От там ако свържа телевизора какъв кабел ще ми трябва, кроснат или прав? Другия вариант е през USB, но тогава кабела ще трябва да е много дълъг, а и като скорост не знам как ще се представи, дали ще е достатъчно.

И последно; какви 3D филми да търся като смъквам? Аз си го обяснявам по този начин, че тези с най-голям размер (които са по 30-40 GB) са най-добрите. Разбира се, най-лесно е просто да пробвам, но както описах по-горе нямах възможност за сега да гледам някой голям по размер файл. Доколкото разбрах вариантите са 2D+3D и онова с двете картинки една до друга (вертикално или хоризонтално).

Не съм изчел цялата тема, а само началото и края. Предполагам, че може да са задавани същите въпроси и преди, за което се извинявам предварително.
    През LAN можеш да ползваш DLNA функционалноста. Инсталираш сървър на компютъра (например домашнии медия плеър) и гледаш на телевизора филми през мрежата.

3Д филми можеш да гледаш през HDMI кабел свързан с компютър, до колкото знам плеъра на телевизора чете mkv файлове. За размера на единични файлове на флашка я форматирай първо в NTFS.

Има преходници DVI->HDMI, така също става връзка.

Ще ти трябва прав кабел за свързване на ТВ и рутер.

4. Novice
    Тук е от
    Mar 2013

Цитат Първоначално публикувано от saint056a Виж публикацията
    През LAN можеш да ползваш DLNA функционалноста. Инсталираш сървър на компютъра (например домашнии медия плеър) и гледаш на телевизора филми през мрежата.

3Д филми можеш да гледаш през HDMI кабел свързан с компютър, до колкото знам плеъра на телевизора чете mkv файлове. За размера на единични файлове на флашка я форматирай първо в NTFS.

Има преходници DVI->HDMI, така също става връзка.

Ще ти трябва прав кабел за свързване на ТВ и рутер.
    Гледане направо през компютъра надали ще стане. Компютърът не е стар, но не е нищо кой знае какво - слаб процесор, вградена видео карта. Идеята ми е не да пускам филма от компютъра, а ТВ да го ползвам един вид като монитор, а самото ТВ да чете от харда на компютъра вместо от флашки и т.н. За първото, ако не се лъжа, е нужен компютър с добра конфигурация, а моят не е такъв. Доколкото разбирам DLNA също се отнася до първия вариант? Т.е. пускам нещо на компютъра, но го гледам през ТВ?

5. Тук е от
    Nov 2007

Няма значение какъв е компа .Качваш му Allshare на самсунг, споделяш медиафайловете които искаш да гледаш на тв-то и готово.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Гледане направо през компютъра надали ще стане. Компютърът не е стар, но не е нищо кой знае какво - слаб процесор, вградена видео карта. Идеята ми е не да пускам филма от компютъра, а ТВ да го ползвам един вид като монитор, а самото ТВ да чете от харда на компютъра вместо от флашки и т.н. За първото, ако не се лъжа, е нужен компютър с добра конфигурация, а моят не е такъв. Доколкото разбирам DLNA също се отнася до първия вариант? Т.е. пускам нещо на компютъра, но го гледам през ТВ?
    Пробвай с ДЛНА първо. Ако не стане единствения друг вариант е с преходник да го свържеш с HDMI кабел, ако видеокартата ти има допълнителен DVI изход.

7. Novice
    Тук е от
    Mar 2013

1. Инсталирам Samsung AllShare (или Serviio) на компютъра.
    2. Свързвам телевизора към рутера с прав кабел.
    3. Трябва да намеря телевизора през мрежата. Някакви настройки?
    4. Шервам си папките през програмата.
    5. Виждам файловете на телевизора както с флашката или по подобен начин.
    6. Гледам.

Правилно ли съм разбрал? Автоматично ли ще намеря телевизора на компютъра или трябват някакви допълнителни настройки за мрежата?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Здравейте,да знаете тунерът на самсунг д6000 може ли да захрани активна външна антена,която изисква 5v.Защото има някъде продават адаптерите за външните антени отделно,като изкат по 10 лв.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

дори и да захрани ,няма как да инсталираш драйвъри за нея

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

А, адаптерът с какво ще ми помогне за драйвърите.

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

От кога външните антени искат драйвъри ?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

И така какво стана,объркахте ме още повече с тия дрйвъри.Може или не може,това е въпроса.

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Прочети си документацията към телевизора, все ще пише дали дава 5 волта или не.

16. Тук е от
    Dec 2011

1. Инсталирам Samsung AllShare (или Serviio) на компютъра.
    2. Свързвам телевизора към рутера с прав кабел.
    3. Трябва да намеря телевизора през мрежата. Някакви настройки?
    4. Шервам си папките през програмата.
    5. Виждам файловете на телевизора както с флашката или по подобен начин.
    6. Гледам.

Правилно ли съм разбрал? Автоматично ли ще намеря телевизора на компютъра или трябват някакви допълнителни настройки за мрежата?
    Здравей, свързваш телевизора с рутера, на тв-то му задаваш IP адрес или ако е направен рутера да е автоматично - не местиш нищо. Имаш връзка с интернет на телевизора. На тв имаш инсталиран All Share - ако нямаш - свали го от интернет или чрез флашка го инсталирай. Инсталирай си на компа All Share или Сервиио, в настройките си нагласи кои папки да виждаш на тв-то. Аз лично съм шернал Д: и Е: , като съм пуснал да ми намира всичко от тях (със сервиио съм). Свалям филма на компа, отварям All share на телевизора, ориентирам се по папките къде е филма, натискам ОК и всичко тръгва. Ползвам сервиио и от 1 лаптоп, като лаптопа е с Wi-Fi на същата мрежа на рутера... Субтитрите трябва да са ти в същата папка и със същото име, за да тръгнат.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Samsung 2013 TV Models

Ето и няколко цени:

• UE75F8000 7,999 €
    • UE65F8000 4,499 €
    • UE55F8000 2,799 €
    • UE46F8000 1,999 €
    • UE40F8000 1,599 €

Вторият в йерархията F7000 серия ще бъде пусната на 60, 55, 46 и 40 инча:

• UE60F7000 3,499 €
    • UE55F7000 2,599 €
    • UE46F7000 1,799 €
    • UE40F7000 1,399 €

F Series F6100 ще бъде на разположение през 2013 г., в 55, 46, 40 и 32 инча:

• UE55F6100 1,399 €
    • UE46F6100 999 €
    • UE40F6100 749 €
    • UE32F6100 549 €

18. Member
    Тук е от
    May 2006

Някой знае ли защо страницата "Поддръжка" в сайта на Samsung за България от където се теглят фърмуерите от няколко дена не се отваря? Изписва "Страницата,която търсите,не е налична" .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 107 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе