Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 53 от 107 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2013

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Много по-добре ще е да му вземете един TP LINK рутер и да го направите AP и така много по-евтино ще имате интернет и ще можете да използвате DLNA.
    Аз имам рутер.. проблема ми е в wi fi dongle-a. Четох за алтернативи но при тях трябва да се сложи драйвер-а допълнително, а аз мисля че няма да се справя понеже не съм работил с Линукс никога А LAN кабела не ми е вариант понеже имам куче което е като танк из къщата когато е само, а самото разположение на кабела и рутера не позволява безаварийно поставяне на кабела до телевизора

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Много по-добре ще е да му вземете един TP LINK рутер и да го направите AP и така много по-евтино ще имате интернет и ще можете да използвате DLNA.
    Как да го вържа бе младеж

От годинa и нещо се опитвам да прекарам DLNA през два рутера TP-Link, ама не става. За интернета няма проблем, ама DLNA-то????

4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    Как да го вържа бе младеж

От годинa и нещо се опитвам да прекарам DLNA през два рутера TP-Link, ама не става. За интернета няма проблем, ама DLNA-то????
    Ако не се лъжа, май си писахме на ЛС по едно време. Ами ако телевизора има LAN порт - то свързваш единия рутер и го настройваш да приема от другия, след което сваляш произволен DLNA сървър и готово. За целта обаче телевизора трябва да поддържа DLNA.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от DonFifone Виж публикацията
    Аз имам рутер.. проблема ми е в wi fi dongle-a. Четох за алтернативи но при тях трябва да се сложи драйвер-а допълнително, а аз мисля че няма да се справя понеже не съм работил с Линукс никога А LAN кабела не ми е вариант понеже имам куче което е като танк из къщата когато е само, а самото разположение на кабела и рутера не позволява безаварийно поставяне на кабела до телевизора
    Именно - купувате още един и го "закачате" на LAN порта...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Не става. DLNA-то ползва UPnP дето не ще да мине между двата рутера ако направиш bridge между тях. Има някакви broadcast пакети дето не щат да минат по бриджа. Какво ли не правих DLNA-то не ще да мине. И dd-wrt им слагах на рутерите - не ще и не ще да прекара DLNA-то. Интернета си минава без проблем.
    Та затова някой ако го е правил на живо, а не на предположения, да каже как става с два рутера DLNA-то.

6. Тук е от
    Apr 2013

Ако не се лъжа, май си писахме на ЛС по едно време. Ами ако телевизора има LAN порт - то свързваш единия рутер и го настройваш да приема от другия, след което сваляш произволен DLNA сървър и готово. За целта обаче телевизора трябва да поддържа DLNA.

- - - - - - - - - -

Именно - купувате още един и го "закачате" на LAN порта...
    Тази идея с двата рутера изглежда малко несериозно... Ако имах още един в наличност е вариант, но са излишни разходи да се купува още един рутер само за връзка с телевизора.Ще си намеря отнякъде wi-fi dongle-а или ще се помъча с тоя линукс да видя как да му вкарам драйвери за друг адаптер в телевизора
    Този пост е редактиран от DonFifone; 21-04-13 в 02:12.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    Не става. DLNA-то ползва UPnP дето не ще да мине между двата рутера ако направиш bridge между тях. Има някакви broadcast пакети дето не щат да минат по бриджа. Какво ли не правих DLNA-то не ще да мине. И dd-wrt им слагах на рутерите - не ще и не ще да прекара DLNA-то. Интернета си минава без проблем.
    Та затова някой ако го е правил на живо, а не на предположения, да каже как става с два рутера DLNA-то.
    Проверих преди малко на TP-Link на сайта и са пуснали ъпдейт за TP-Link 740N. От февруари 2013 имат: Support multicast applications
    Ъпдейтнах единия рутер и успях при вързан на него HMS да го видя от Самсунга вързан към втория рутер.

Цитат Първоначално публикувано от DonFifone Виж публикацията
    Тази идея с двата рутера изглежда малко несериозно... Ако имах още един в наличност е вариант, но са излишни разходи да се купува още един рутер само за връзка с телевизора.Ще си намеря отнякъде wi-fi dongle-а или ще се помъча с тоя линукс да видя как да му вкарам драйвери за друг адаптер в телевизора
    Идеята за рутер си е много добра. Оригинално адапторче струва колкото 2-3 рутера, USB WiFi донгълче и то си е на цената на рутер (TP-Link 740N е 30 лева). Въпросът е да успееш да ги бриджнеш двата рутера.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Смятам тези дни да купя телевизор UE-46F8000, та имам един два въпроса, на които не успях да намеря отговор, а именно:
    1. Ще може ли да плейва филми по мрежата директно от NAS сървър?
    2. Мрежовите възможности на телевизора позволяват ли гледане на Blu-Ray филми (през LAN кабел) без накъсване на картината, при положение че и рутера и сървъра са с гигабайтова мрежа?
    А дали се очакват някакви Великденски промоции в технотата?
    Поздрави

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Alex1 Виж публикацията
    Здравейте,
    Смятам тези дни да купя телевизор UE-46F8000, та имам един два въпроса, на които не успях да намеря отговор, а именно:
    1. Ще може ли да плейва филми по мрежата директно от NAS сървър?
    2. Мрежовите възможности на телевизора позволяват ли гледане на Blu-Ray филми (през LAN кабел) без накъсване на картината, при положение че и рутера и сървъра са с гигабайтова мрежа?
    А дали се очакват някакви Великденски промоции в технотата?
    Поздрави
    1. Ще може, стига NAS да има инсталиран и стартиран DLNA сървър.

2. Няма да има проблем с гледането на такива филми, стига да са стартирани през DLNA сървър на компютъра/NAS. Независимо от гигабитовата мрежа най-вероятно телевизора е с 100 Мbit платка, което си е напълно достатъчно за HD приемане.

3. Те големите разпродажби в едното техно вече минаха, но нищо чудно да пуснат някой друг процент (3-5%) надолу пак.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Гледах на живо Samsung 42F5000 и бях приятно изненадан от качеството на картината. Голям контраст, яркост, дълбоко черно, точни цветове, голям ъгъл и плавна картина на пук на 50 Hz матрица. Интересно с какава матрица е този интересен модел? 46' вариант на F5000 имаше коренно по-лоша картина.

P.S. Инфото на стикера е: Model: UE42F5000AWXBT, Version: 03, S/N: B5Z93HCD300823P
    В сравнение с Panasonic 42E6 като, че ли ползват една и съща добра висококачествена матрица от AUO.
    Този пост е редактиран от soon; 22-04-13 в 16:36.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от aldokalcone Виж публикацията
    Падна ми се Sharp панел на телевизор Samsung 40EH5000, трябва ли да се чувствам прецакан? Понеже чувам, че Самсунг панелите били в пъти по-добри. В сервизното меню пише именно 40H6AF0D.
    Не. Може дори да се каже че си късметлия. Панелите на Шарп имат същият контраст/в някои ревизии дори е по-добър/ , но са с 1 милисекунда по-бързи като реакция.
    http://www.hdtv.ru/news/industry/132...a-samsung.html

http://global.samsungtomorrow.com/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-04-13 в 16:21.

13. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от saint056a Виж публикацията
    1. Ще може, стига NAS да има инсталиран и стартиран DLNA сървър.

2. Няма да има проблем с гледането на такива филми, стига да са стартирани през DLNA сървър на компютъра/NAS. Независимо от гигабитовата мрежа най-вероятно телевизора е с 100 Мbit платка, което си е напълно достатъчно за HD приемане.

3. Те големите разпродажби в едното техно вече минаха, но нищо чудно да пуснат някой друг процент (3-5%) надолу пак.

Имам ASUS HD (HDP-R1) Media player със 100 Mbit мрежова платка и филми над 10 гигабайта по мрежа е невъзможно да се гледат, защото постоянно накъсват. В същото време, ако чете от хард диск си възпроизвежда всичко без проблем. Така че силно се надявам телевизора да е с по-големи възможности, като скорост. Никъде не успях да намеря обаче каква е мрежовата му карта

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Alex1 Виж публикацията
    Имам ASUS HD (HDP-R1) Media player със 100 Mbit мрежова платка и филми над 10 гигабайта по мрежа е невъзможно да се гледат, защото постоянно накъсват. В същото време, ако чете от хард диск си възпроизвежда всичко без проблем. Така че силно се надявам телевизора да е с по-големи възможности, като скорост. Никъде не успях да намеря обаче каква е мрежовата му карта
    Мен силно ме съмнява телевизорите да са със 1Gbps карти, може и да греша но... ,а по мойте сметки един филм с големина големина 40GB и дължина 90 мин. идва скорост на предаване около 60 Mbit/s, напълно достатъчно за една 100 Mbit карта.

16. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте колеги,
    Искам да се посъветвам с някои нормално ли е това, 4е при по- ярки образи екрана на телевизора ми леко изсветлява и при по -тъмни леко потъмнява!? Изключил съм дин. контраст от настройките но това си продължава.....не е много, но все пак искам да знам проблем ли е и ако е такъв да предприема необх. дейсвия! Модела е Samsung le40d503! Благодаря Ви предварително!!!!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

FPD Review - FullHD
    Тест 55F7000 от три части. Тест 55F8000 от три части и сравнение с 55F7000.
    Разликите в картината между F8000 и F7000 са минимални
    - ниво на черното, контраст, яркост

F8000 видеопанел CY-KF550DSLV1V
    F7000 видеопанел CY-SF550DSLV2V

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@hristoslav2,
    някаква информация какви чужди панели през тази година в моделите си ползват Samsung?
    Удивително качество на картината, контраст, черно, цвят, ъгъл и добра подсветка се наблюдава при 39'-42' им модели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе