Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 38 от 107 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от S.Petrov Виж публикацията
    Хм Няма да стане ако набуча директно caxial-а в тлевизора защото не мога да поставя картата от декодера без CAM Модул.Остава ми да пусна 2-ри coaxial от декодера на кабелната към входа на телевизора, кой от двата обаче ще работи нямам идея .Искам да попитам и друго мисля си да изтегля един blackscren jpg. 1920 x 1080 за да тествам подсветката, обаче дали телевизора няма да ме метне като е напълно черен екрана и да изключи подсветката и да ми намаже ските, че всичко е Ок ?
    Тествай но не с черен екран, а с цветен - син, зелен, червен...така подсветката няма да гасне.

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    Някой знае ли дали някъде се продава оригинална стойка за стена за ТВ Самсунг? Моя е 46ес6530.
    Защото в техномагазините няма оригинални, взех една, обаче сега трябва да купувам по-дълги болтове, ама трябва и да внимавам да не са много дълги и да ги гледам в екрана .
    Телевизори-TV аксесоари | SAMSUNG

2.  

3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Здравейте,интересува ме,дали SAMSUNGUE40EH5000 е FullLED панел,както се твърди тук:Защо Samsung UE40EH5000?, Ревю на продукти | HiComm
    Много се съмнявам,но го прочетох на още 3-4 места,но в страницата на SAMSUNG няма данни.Питах в SAMSUNG( Румъния )и от там твърдят,че е така.Както се вижда и писалите под статията ги съмнява нисък модел тв с FullLED,на всичкото отгоре SAMSUNG от няколко год. нямат такъв модел.
    Напр. и тук:http://www.argos.co.uk/static/Produc.......Direct-lit LED TV Screen.
    Този пост е редактиран от cable; 15-03-13 в 15:25.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

cable
    Direct-LED за това и корпуса е толкова дълбок. Когато се поставят диодите и дифузъорите зад матрицата, видеопанела увеличава дълбочината си.

5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    cable
    Direct-LED за това и корпуса е толкова дълбок. Когато се поставят диодите и дифузъорите зад матрицата, видеопанела увеличава дълбочината си.
    Хм,тогавa картината му трябва да е по-хубава от на 7 серия и може би си заслужава да се вземе 50'',само не знам за бързите сцени с тези 50hz, от EDGE LED съм напълно разочарован

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Хм,тогавa картината му трябва да е по-хубава от на 7 серия и може би си заслужава да се вземе 50'',само не знам за бързите сцени с тези 50hz, от EDGE LED съм напълно разочарован
    Direct-LED подсветката може да е по-равномерна спрямо високият клас - но това не е гаранция.....50hz - ще ти замазва бързите сцени.
    За картината има други показатели и там 7-ма серия води.

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Direct-LED подсветката може да е по-равномерна спрямо високият клас - но това не е гаранция.....50hz - ще ти замазва бързите сцени.
    За картината има други показатели и там 7-ма серия води.
    Нямах предвид неравномерността,която всеки може да си види,а контрастта,не е възможно голям контраст,ако няма дълбоко черно(за сравнение плазмите на Панасоник и Самсунг),вярно че 7 серия има локални затъмнения,ама ми се струва,че не е все тая(съдя от серии предни години).Интересно защо този модел не е направен и 200hz.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Нямах предвид неравномерността,която всеки може да си види,а контрастта,не е възможно голям контраст,ако няма дълбоко черно(за сравнение плазмите на Панасоник и Самсунг),вярно че 7 серия има локални затъмнения,ама ми се струва,че не е все тая(съдя от серии предни години).Интересно защо този модел не е направен и 200hz.
    Точно в неравномерността е ключа:rolleyes: Контрастът зависи от матрица и софтуер. При локалното затъмняване имаш черно, но тъмните тонове не са на ниво+ефект "хало", поради малкото зони.
    http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming
    Този пост е редактиран от pilot; 15-03-13 в 16:38.

10. Member Аватара на zarko359
    Тук е от
    Mar 2013

Дайте ако знаете линкове за UE-32ES6800 да почета малко за него че маи това ще взимам по добра 32'' не можах да намеря
    процесора разбрах че е дуалХ900mhz но никаде не пише колко рам е?

F6300 серията не пише че е за кой регион е мисля че е за европа
    Този пост е редактиран от zarko359; 15-03-13 в 16:44.

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Точно в неравномерността е ключа:rolleyes: Контрастът зависи от матрица и софтуер. При локалното затъмняване имаш черно, но тъмните тонове не са на ниво+ефект "хало", поради малкото зони.
    Въпросът е много интересен,затова малко повече.Вярно е ,че тъмните сцени са малко по еднакви,но специално аз като гледам edge led на тъмно все едно,че някаква мъгла има,докато при задната подсветка всичко е супер ясно и контрастно,не знам доколко е субективно.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Въпросът е много интересен,затова малко повече.Вярно е ,че тъмните сцени са малко по еднакви,но специално аз като гледам edge led все едно,че някаква мъгла има,докато при задната подсветка всичко е супер ясно и контрастно,не знам доколко е субективно.
    Edge led подветката се "лекува" донякъде с намаляване на опциите от настройките "подсветка" и "яркост", което пък води до загуба на детайл в тъмните сцени, но...при Full Led почти нямаш неосветено пространство от матрицата и затова можеби ти се струва по-плътна картината, понеже при edge led, при нерегулирана подсветка имаш почти винаги по-светли петна най-вече в тъмна картина. Но иначе разлика в контраста едва ли ще откриеш. Виж при локалното имаш по-добър контраст, но свелите обекти имат ореолчета в тъмна картина, напр. субтитрите и най-вече дразни когато гледаш под ъгъл. Също и тъмно сивите тонове леко отиват на черно.
    Този пост е редактиран от pilot; 15-03-13 в 16:57.

13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Edge led подветката се "лекува" донякъде с намаляване на опциите от настройките "подсветка" и "яркост", което пък води до загуба на детайл в тъмните сцени, но...при Full Led почти нямаш неосветено пространство от матрицата и затова можеби ти се струва по-плътна картината, понеже при edge led, при нерегулирана подсветка имаш почти винаги по-светли петна най-вече в тъмна картина. Но иначе разлика в контраста едва ли ще откриеш.
    При Full Led имаш неосветени и още как,даже и съседни полета едното може пълно черно,друго пълно бяло,а пък edge led не мога да го излекувам по никакъв начин.При това и 2-та ми тв са SAMSUNG 7 серия.Виж напр. това ревюSamsung LE40A786 Review
    с което съм напълно съгласен

''as necessary. As a result, a completely black screen measures an unbeatable (literally!) 0 cd/m2 (yes, 0: nil, none, nada).''

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

При Full Led имаш неосветени и още как,даже и съседни полета едното може пълно черно,друго пълно бяло,а пък edge led не мога да го излекувам по никакъв начин.При това и 2-та ми тв са SAMSUNG 7 серия.Виж напр. това ревюSamsung LE40A786 Review
    с което съм напълно съгласен

''as necessary. As a result, a completely black screen measures an unbeatable (literally!) 0 cd/m2 (yes, 0: nil, none, nada).''
    Ами това е Фул лед, директ лед, смарт лед и т.н. наименования. Това мисля, че е първият модел ползващ лед подсветка от този тип. А и зависи подредбата отзад през какво разстояние са подредени диодите в реда и колоните. Не вярвай 100% на ревютата за измерения контраст:rolleyes:
    Аз имам Шарп с Full led подсветка и няма неравномерност дори на макс яркост, поне аз не виждам:rolleyes:

И при ламповата подсвека съм виждал неравномерност, обаче на линии.
    Този пост е редактиран от pilot; 15-03-13 в 17:38.

16. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Ами това е Фул лед, директ лед, смарт лед и т.н. наименования. Това мисля, че е първият модел ползващ лед подсветка от този тип. А и зависи подредбата отзад през какво разстояние са подредени диодите в реда и колоните. Не вярвай 100% на ревютата за измерения контраст:rolleyes:
    Аз имам Шарп с Full led подсветка и няма неравномерност дори на макс яркост, поне аз не виждам:rolleyes:
    Не вярвам на измеререните контрасти много,само когато ползвам нещо-тогава,иначе те изкарват,че edge led са с по-голям контраст,то май че всяка година си ги повишават :D.Опитвам се да помогна на някой,ако все още не е дал двойна цена за не толкова добър модел.Иначе MONEY FOR NOTHING ми е любима песен,ама не за нашите(четящи форума:D),а ''парите на другите''
    ...А пък за контраста-каквото и число делено на нула(черно)е безкрайност,как изкарват че нещо делено на нещо(не нула)е по-голямо те си знаят,учили са математика

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Контраста и на старите CCFL подсветки си беше напълно достатъчен , по-скоро наблюдавам (и от личен неприятен опит) че освен в най-високите 2-3 серии от марка (при някои и само в най-високата) се слагат масово 50хц панели с не особено добри показатели , което си е по-голям проблем (за мен) от използвания тип подсветка .
    augata одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

всъщост аз имах SAMSUNG 40ES6710 и през външния декорер и SCART изображението беше по-качественно отколкото през тунера на телевизора!!! Явно вградения в телевизора MPEG декодер прави разни филтрации при което изображението е леко размазано! Това се установи и като пуснах нарисувано то мен видво клипче през плеяра на телевозора. С въпросното клипче пробвах в някои магазини и всички самсунзи бяха така! След всичко това върнах теелвозора и сега пак си гледам стариа телевизор с кинескоп..................

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 107 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе