Тествах го на живо: уникално качество за парите си
Samsung UE48H6400 review | Televisions Reviews | TechRadar
Тествах го на живо: уникално качество за парите си
Samsung UE48H6400 review | Televisions Reviews | TechRadar
Здравейте. Притежавам телевизор Samsung LCD LE37S71B A . Преди известно време, незнайно как се появи едно петно с големината на длан, с абсолютно неопределена форма. Прилича ми на нещо като зацапано ,но за жалост не е това ...поне отвън не може да се изчисти . Няма отражение(разлика) при различните цветове ....не е абсолютно непрогледно през него ...абе точно си е някаква сянка .. МОля хора които са компетентни да ми дадат съвет ,какво мога да сторя ,понеже не живея в България и в тая държава в която се намирам ,нямам доверие на "майстори" , понеже съм препатил в доста сфери . Благодаря ви предварително .
[COLOR=#333333]
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-05-14 в 10:25.
pavloffffff
Привет
Прилича на промяна в структурата на панела...- цветните филтри.
Случайно, телевизора да е бил изложен дълго време на пряка слънчева светлина ?
Не е излаган на слънчева светлина ...единственото му място на което е работил , е било само и единствено у дома. Някъде бях прочел,че ако се вижда по един и същи начин ,при различните цветове и замърсяване на някоя от подсветките или няколко от тях. Тествах го при различни цветове (5-6 на брой) при всички се вижда по един и същ начин.
П.с Един мой познат ,който също живее тук ми каза ,че няма повреда при панела ....това разбира се не е мнение на което аз имам доверие.
Тоя дефект според мен се дължи на прегряване на дисплея. Отзад има залепени поляризиращи филтри които са като тънко пластмасово фолио. Когато се нагреят много, се разлепят и се сгърчват, и се образуват такива петна. Предполагам телевизора е от по-старите с лампите. Те нагряват доста силно задната част на панела и когато телевизора се гледа продължително време на висока яркост, ако няма адекватно охлаждане и деня е топъл, от топлината фолиото може да прегрее и да се прецака.
Това не можеш да го оправиш вкъщи. Или сервиз, или нов. Въсщност не знам дали и в сервизите могат да го оправят това нещо.
Като се загледах в снимката, в лявата част също се виждат наченки на подобни петна. Дисплея отзад сигурно се нагрява доста и фолиото е тръгнало да се разлепя. Да не го гледаш на максимална яркост?
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 11-05-14 в 13:12.
В никакъв случай не е на много висока яркост.Току що пипнах екрана и да ви кажа честно,никак не е много топъл....бих казал около 40-45 градуса ..
Тук може да ги видиш какво представляват: LCD Polarizer
Тестват ги при 60 градуса, което не е много висока температура. А това отлепяне също може да се дължи на заводски дефект или на неравномерно нагряване.
Във всеки случай, проблема е във видеопанела - матрицата. Подмяната му ще ти струва 60% от цената на нов телевизор.
За коя държава става въпрос?
TВ-то сам си свали версията 1117
Може да е прегрял - няма оправия. Ако все пак се съмняваш и имаш излишни пари - занеси го в сервиз.
--
Samsung UN55H6400 review
http://www.cnet.com/products/samsung-un55h6400/
Samsung UN55H6400 picture settings
http://forums.cnet.com/7723-19410_10...ture-settings/
Samsung UN55H6400 CNET Review calibration results
http://www.scribd.com/doc/222695430/...ration-results
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-05-14 в 19:46.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-05-14 в 15:47.
Някой има ли впечатления от Н7000?
Някой знае ли с каква матрица е
SAMSUNG UE-60F6100
И препоръчва ли се модела?
Между Самсунга и
SHARP LC-60LE740E
Кой бихте избрали?