То ест, например в режим на картината кино, липсва такъв проблем ?
Ами колега просто ги слагам в една папака със същото име на видеофаила,като те са с разширение .SRT и видео плъра на ТВ си ги намира сам и си ги пуска.Иначе ми излизат и в настройките на тв плеъра да им променям големина и т.н.Дано съм ти бил полезен по някакъв начин![]()
Както казват англичаните - It's not a bug, it's a feature(не е дефект, а ефект).
Изберете Меню\Система\ECO решение\ECO сензор и задаваш нивото на подсветката, което желаеш. Стандартно е 0, затова екрана толкова потъмнява.
Тази функция регулира нивото на подсветката, в зависимост от силата на осветлението в стаята. За мен е много полезна. Защото през деня яркостта на дисплея трябва да е висока, а вечер при угасени лампи високата яркост прекалено много натоварва очите.
Чрез този сензор телевизора сам си регулира яркостта на подсветката. Трябва само да му се зададе подходящо ниво.
Нямало е смисъл да се бърника софта на телевизора, просто четете упътването.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-07-14 в 13:01.
Samsung UE50HU6900 : Test complet
https://translate.google.com/transla...tml&edit-text=
UE50HU6900 type panel 50D6AU7VH , NT14U ,(Novatek)
(panel :Innolux,50Hz)
Samsung UE48H6400 : Test complet
https://translate.google.com/transla...tml&edit-text=
Пуснах жалба до КЗП и днес сутринта ме изненадаха приятно, че са при управителя и се е съгласил да ми го смени ако няма удари по екрана. Въпроса ми е за същия модел ли да го сменям, ако това е често срещан дефект при типа подсветка, и не мога да забележа проблемите при осветеността в магазина? Единственото което ме интересува е качествена картина и равномерна подсветка, ако е нужно ще доплатя, само предложете по изпитан модел.
Този пост е редактиран от root666; 09-07-14 в 16:03.
Има голяма вероятност, да попаднеш на друга бройка със сходен проблем. Говори с управителя дали може да взмеш един и да го тестваш у дома на тъмно и евентуално при проблем да го смениш с друга бройка. Друг сходен модел е Sony KDL-50W829/815/805.
Благодаря Христослав,
става дума за поне 55 инча, то в тоя клас от 2000 до 3000 лева кое може да ми гарантира по равномерна подсветка, Фулл Лед ли? Всъщност на черен екран проблема не се забелязва, само при нормално гледане на спорт, явно имат някакъв псевдо микродиминг.
Чудех се и между
SHARP LC-60LE740E
LG 55LA640S
те с каква подсветка са?
SHARP LC-60LE740E - Edge Led LC-60LE740E - LC60LE740E - LED TV - Archiv - Sharp
LG 55LA640S - Edge Led LG 55LA640S - LG Cinema 3D Smart телевизор
Нещо равномерно 55" - това
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...55VT60E-PLASMA
и да ти напомня,че темата не е за избор на телевизор!
Здравейте! Имам нужда от помощ! След мнооого дълго избиране, отлагане, дилеми и спорове, Човекът се наложи и миналата седмица се прибра с HU8500, проблемът е че и двамата не разбираме от техника, а на мен се пада честта да чета и търся информацияРазбрах, че трябва да се калибрира, но видях линк само на италиански, има ли на английски? Търся препоръки за добър рутер. Въобще, който с каквото се сети, от момчетата Разбирачи, че може да ми е полезно, моля да пише, че съм доста "боса" в тази област
Благодаря!
Честито Keti- кой диагонал сте взели ?
Калибрацията се прави с уреди, а линковете, които даваме тук, са със стойности от извършена калибрация на дадена бройка. Добре е да знаеш, че крайните параметри от калибрацията на дадена бройка, не съвпадат на 100% с параметрите след калибрация на друга бройка. Тоест няма да получиш същите резултати на твоят Тв с настройки от друг телевизор.
:rolleyes:Ха, ха, така ли ставала работатаи какво ще правя сега? Взехме 55 инча и въпреки предварителното ми убеждаване, че това чудо ще е огромно за 3метровата ми кухничка, чак след поставянето, Човекът каза: " Май малко съм се поолял "
"малко"- сега ми го няма целия плот !!!
Не мога да си представя какво имате в хола![]()
Keti
Съпругът ти е прекалил...явно имате излишни пари за харчене.
Това са настройки след калибрация на 65"
За 55" мога да помоля Винсънт Тео от hdtvtest.co.uk, но ще трябва да почакаш 2 дни.
Засега пробвай с тези
Picture preset: Movie
Backlight 9
Contrast 95
Brightness: 47
Sharpness: 0
Color: 50
Tint: G50/G50
Picture size (P.size): Screen Fit
Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone 0
Color space Auto
Gamma 0
Color tone Warm2
Digital Clean View Off
MPEG noise filter Off
HDMI Black level Low
Motion Plus Off
Cinema Black Low
Smart LED Low
R-Offset -2
G-Offset -1
B-Offset +1
R-Gain -2
G-Gain -3
B-Gain +6
Здравейте, бих искал да ви споделя за проблем с моя UE40F6670, който закупих през януари 2014 г.
Та от както съм го купил му е монтирана стойката и е сложен на тв-маса. Преди няколко дни след като ми се наложи да изключа hdmi-кабела на ps3 забелязах спукване на задния корпус. В тази връзка бих искал да Ви попитам от какво би могла да се получи пукнатината и дали това е гаранционен ремонт и как да процедирам в случай, че ми се откаже гаранция? Телевизора иначе е напълно изправен!
20140618_IMG_3494.jpg20140618_IMG_3496.jpg