Страница 80 от 88 ПърваПърва ... 30707879808182 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1320
Like Tree121Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)

И аз търсих, но неуспешно! Единствено smart view2 поддържа Н серията, но е съвместимо само с нот и таб устройствата. Имам гранд дуос и за него изобщо не излиза в маркета.
    Имам и таблет, на който тръгна, но нещо не ми се получава- телевизора се рестартира и до там. Нямам време да търся причината за сега, но ако успееш, пиши моля!

2.  

3. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от themechanic Виж публикацията
    ........, че неговото си оригинално дистанционно е жива мъка доката напишиш един адрес?
    Аз съм с ЕS-серията, но не става с App. Дистанционното си работи, но не вади клавиатура.
    По-лесно е с безжична мишка.

4. Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от legaltk Виж публикацията
    Аз съм с ЕS-серията, но не става с App. Дистанционното си работи, но не вади клавиатура.
    По-лесно е с безжична мишка.
    Да, аз вече си поръчах от ибей една за 5$, ама се чудя да ли да не взема и клавиатура...

5. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

По-логично ми се струва клавиатура с тъч пад. Има по нашите техно... лоджитех по 65 лв. и работят. Не е лошо да се пробва все пак преди покупката.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Здравейте,

Отскоро съм собственик на Samsung 40h6410. За сега съм доволен. Приятна картина, без все още да съм я настройвал много. Естествено 3-4 изгорели пиксела на матрицата, но това мисля, че е нормално... Имам няколко въпроса, на които ще се радвам някой да ме светне...
    1. Не плейва някои от филмите. Не мога да разбера по какъв критерии, предполагам, че е нещо свързано с DTS... Например Avatar-а, който в замунда е 16.09ГБ не иска да тръгне - zamunda . net / details.php?id=243075&hit=1
    Пробвах директно от хард диск закачен за телевизора. Други филми тръгват...
    2. Имам рутер TL-WDR3600, който има USB портове. Закачил съм хард диск и съм си направил медия сървър. ТВ-то го достъпва и си пускам филм без проблем (като изключим тези които не тръгват), обаче няма субтитри. Не ги намира изобщо. Ако пусна същия филм от диск директно закачен към ТВ-то няма проблем с буквите...
    3. Пробвах някакви настройки, които намерих в нета за този модел ТВ, но ми се струва, че като всичко е на дефолт е една идея по-добре картината. Може ли някакви линкове с настройки или нещо от сорта.
    4. Отзад има стерео жак 3.5' , там закачам 5.1 система (която е останала само на 3.1 ) но ТВ-то я разпознава като слушалки и не ми дава голям избор от настройки. Може ли да му се каже, че това не са слушалки или трябва да си свържа системата към чинчовете на ТВ-то?

За сега това са въпросите, със сигурност нещо съм пропуснал, но ще питам пак .

Най-важни са ми 1 и 2 точка, понеже главно заради това си купих ТВ-то. Супер удобно е директно от лаптопа с торент клиент да сваляш филми на диска закачен към рутера и после директно да си ги плейваш без да местиш кабели, дискове и какво ли още не...

Поздрави и успешна седмица!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За изгорелите пиксели ако са в централната област на екрана - може да пишеш на Самсунг България и да ти го подменят.
    3. Тези са за 55" вариант https://www.avforums.com/threads/sam...tings.1876939/
    4. Няма как ТВ да разпознае нещо включено към входа за слушалки като нещо различно...
    388446_5.jpg
    Единственият вариант да изкараш качествен звук е през оптичният изход(най-вдясно).

Има и още един вариант - HDMI (ARC) горният отстрани.
    Anschluesse.jpg
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-11-14 в 21:34.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Question Samsung UE-55F8000 фърмуер

Здравейте,
    Със Samsung UE-55F8000 съм, словашки, с фърмуер T-FXPDEUC_1118.0. Интересува ме дали новият T-FXPDEUC_1120.4 предлага нещо повече във функционалността или качеството на картината, специално за гореспоменатия модел.
    Благодаря.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от lodestr Виж публикацията
    Отскоро съм собственик на Samsung 40h6410. За сега съм доволен. Приятна картина, без все още да съм я настройвал много. Естествено 3-4 изгорели пиксела на матрицата, но това мисля, че е нормално...
    Да ти кажа не е баш нормално и да не опиташ замяна

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Да ти кажа не е баш нормално и да не опиташ замяна
    Мислих по този въпрос и реших, че няма смисъл. 3-те пиксела се виждат само от много близо <20см. От разстоянието, от което гледам ТВ-то няма как да се видят. Също така не ми се чака 1 месец докато ми сменят матрицата (евентуално)...

Никой ли няма идея по първите 2 въпроса по-горе? Каква може да е причината да не чете определени mkv файлове, а други да чете? Малко е неприятно да сваля 20ГБ филм и той да не тръгне...

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

lodestr, за ДТС. и аз имах такъв проблем, но уви не се сещам как се оправи. Предполагам с ъпдейт на фирмуер-а (то едва ли има друг начин). Имаше и разни варианти с туул да се минава филма, но си е играчка.

Относно субс, преименувай файла на субс със същото име като това на филма. Ако това не сработи (с по стар фирм не работеше винаги), ги кръсти с по кратки имена "film1.mkv" и "film1.srt".

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Колеги сдобих се покрай черния петък с тв за кухнята Samsung 28H4000. Някаква идея къде мога да намеря препоръчителни настройки?
    Благодаря!

14.  

15. mds
    mds е офлайн

Тук е от
    Dec 2014

Здавейте,

имам възможност да си закупя от чужбина телевизор Самсунг - модел UE75ES9000 или модел UE75HU7500. Разлика в цената няма съществена, но имам нужда от помощ/съвет от ползващи като серия или модел подобни, за сега не попадам на полезно инфо из нета и съответно не мога да преценя еветуални предимства и недостатъци.
    Благодаря предварително за съветите!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

17. mds
    mds е офлайн

Тук е от
    Dec 2014

Благодаря за отговора. За офлайн магазин на семеен приятел в чужбина става дума. В момента са му налични тези два модела. Мога ли да помоля за конкретно мнение към кой бихте се насочили вие, в ревютата и двата са със сравнително близки оценки. Иначе ми е известно, че първият е по стар модел, което не знам дали означава че е и по-малко "добър" като вариант.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2006

Здравейте, след кратко проучване се спрях на Samsung 55H6400 (много награди имал и т.н.). Отидох в магазина и там имах възможност да видя 55H6400 и 55H6410 един до друг. Стори ми се че 55H6410 е леко по-добър в движенията и малко по-добра картина (това може да е и заради контраста с бялата рамка) та реших за 150 лева повече да купя белия модел.

Впечатленията ми досега са следните:

Плюсове:

+ кабелна цифрова телевизия МСАТ свързана през CI. Телевизора се справя отлично със SD качеството, просто не съм очаквал такава картина, мислех че ще е с доста повече артефакти, но много добре ъпскейлва.
    + за HD-то нямам думи да го опиша, страхотна картина, а анимационните филми са просто невероятни.
    + никакъв backlight bleed или clouding при теста, всичко си е черно.
    + 3D също е супер, пуснах Гравитация и Аватар за проба, изглеждаха феноменално.
    + звукът също ме радва, като за телевизор е много добре - това сравнено с другите ми два телевизора.
    + EPG-то е много добре направено
    + Smart функциите са най-добрите в бранша
    + смарт дистанционното и двата чифта очила (хубаво е да не ти се налага да купуваш отделно смарт дистанционно и 3д очила, като при някой други марки)

Минуси:

- тъй като е edge lit подсветката, на места се забелязва DSE по краищата, на отстояние 1-2 см. Забелязвам го само при футболните мачове, но ако натиснеш бутона за футбол mode почти изчезва. Жена ми не го забелязва изобщо, но аз съм с по-чувствително око. На старата плазма все още понякога виждам фосфорните следи, докато никой друг в семейството не ги вижда. Много рядко ще забележите DSE при гледане на SD, HD или 3D филм.
    - тунера превключва каналите за около 1 секунда, докато през приемника е почти веднага. За мен е минус, защото съм свикнал веднага.
    - разстоянието между крачетата на телевизора е 110см(това е само за 6410 модела!!!). Това не го осъзнах като го купувах защото си бях избрал предварително Н6400, който е с "кокошия крак", а шкафа който бях предвидил е широк 90см. Малко неприятно се получи у дома като го разопаковах.
    - активно 3D (това е лично предпочитание, затова е минус)

В заключение искам да кажа, че е страхотен телевизор. Картината е невероятна и препоръчвам с две ръце.
    За друго не се сещам в момента, ако има нещо питайте.

П.С. А колегата, който написа, че е естествено да има 3-4 изгорели пиксела на матрицата мога да кажа, че това е недопустимо. Самсунг имат Zero Bright Defect гаранция до седем дни от закупуването на телевизора, независимо от броя на пикселите и ти го сменят. Действай ако не си изтървал срока!!! Обаче ако си, то при появата на общо 7 през гаранционния период имаш право на замяна.
    Този пост е редактиран от modem; 03-12-14 в 12:10.
    gurcayy одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 88 ПърваПърва ... 30707879808182 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  5. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе