Страница 15 от 75 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1122
Like Tree145Одобрявам

Samsung Телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Samsung TV 2015

Ами какво да се случва за един 50 инчов телевизор за какъв зор му е повече от FullHD резолюция не разбирам! Сякаш има смисъл. Когато станат по 200-300 инча да си ги лепим като тапети по стените може и да има смисъл! Вместо да обърнат внимание на проблемите с качеството на картината и да отстраняват тези проблеми се захласват по извънземни резолюции...
    soon, Frost и kokolaicho харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2008

От известно време съм собственик на 55Н6500 . Имам следния проблем: свързан е с РС чрез LAN кабел и рутер TL-WR740N и използвам домашний медиа-сервер ,но при възпроизвеждането на по-големи филми от порядъка на 20GB ми насичат. Същите филми от флашка на ТВ-то вървят без проблем. Като допълнителна информация ще ви кажа че от торентсайтовете свалям с 11 МБ/с. Ще бъда благодарен ако някой може да помогне в решаването на този проблем , но не съм много на ти с мрежи, рутери и т. н. ,така че да го каже с по-прости думи.

4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Да не теглиш торенти докато стриймваш видеото чрез DLNA

5. Тук е от
    Oct 2008

Не ,не тегля торенти даже спирам utorrent-a напълно и не мога да проумея откъде идва това забавяне. Дори и на някои по-малки филми се случва .

- - - - - - - - - -

Пробвах и по wi-fi , но така става още по-зле.

- - - - - - - - - -

Нямам на разположение , а и не съм сигурен че с по-бърз рутер ще се оправят нещата.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Виж си настройките на медия сървъра - да не би да конвертира в реално време и така да товари компа.
    Подфорума за DLNA знаеш къде е.

Таблицата във втори пост на темата, е попълнена наполовина!
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-02-15 в 22:08.

7. Junior Member Аватара на n1s0
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    гр. София

С приятна изненада установих че телевизорът ми (H6400) вижда домашната ми мрежа и с 2 клика му разреших да възпроизвежда видео файлове, демек да стриймва и съм доволен от резултата, но (винаги има едно "но") за жалост не иска да чете субтитрите - името го променям същото като на видео файла, слагам разширение на файла "srt" или "sub" и не става. Има ли начин да го излъжа?TEST

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Някой може ли да постне актуални настройки на картината след ъпдейта за 48H6400, че се обърках вече? Благодаря!

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ако рутера Ви е втори, тоест вече имате един от доставчик, му изключете DHCP сървъра за да не раздава IP адреси. На LAN му задавате ръчно IP което ще е във вашата мрежа и което му е раздадено вече от първия рутер. Така последния ще работи като прозрачно у-во. Целта е, че така му олекотявате работата на процесора и паметта, но стрийма ще минава пак през него, а първия рутер ще задава само адреси. Изпитано и работи.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Как се проверява колко часа е работил даден тв при Самсунг?
    Този пост е редактиран от gurcayy; 10-02-15 в 00:21.

12. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    РиоДеМаксуда

Samsung предупреди, че умните ѝ телевизори записват всяка дума
    Гласовите команди пораждат опасения, че лична информация може да бъде използвана от компанията или от трета страна

Samsung предупреди потребителите си да избягват коментирането на лична информация пред нейните умни телевизори. Предупреждението се отнася за зрителите, които контролират своя Samsung Smart TV чрез гласови команди, пише BBC.

Тези телевизори „чуват“ всеки разговор, който се провеждат пред тях и могат да споделят информацията, която чуват, със Samsung или с трети страни, посочват от компанията.

Активистите за опазване на личните данни твърдят, че технологията напомня за екраните, които шпионират гражданите в книгата на Джордж Оруел „1984“.

Предупреждението се появи на бял свят посредством история, публикувана в новинарското онлайн списание Daily Beast, което публикува откъс от точка от правилата за поверителност на Samsung, свързани с нейните умни телевизори.

В документа се обяснява, че телевизорът чува хората в стаята и се опитва да разпознае кога те издават команди, насочени към него.

„Ако казаното от вас съдържа лична или друга деликатна информация, тази информация ще бъде сред данните, които ще бъдат записани и предадени на трета страна“, гласят още указанията на Samsung.

Корин Макшери, адвокат, занимаващ се с интелектуална собственост в Electronic Frontier Foundation (EFF), твърди, че третата страна вероятно е компания, която превръща речта в текст, който бива изпращан до Samsung.

"Ако бях потребител, щях да искам да знам коя е тази трета страна и определено ще искам да знам дали думите ми са били предадени в защитена форма“, коментира тя.

Скоро след това активист от EFF разпространи изявлението за политиката в Twitter, сравнявайки го с описанието на екраните в романа на Оруел, които подслушват какво говорят хората в домовете си.

В отговор на широко споделения документ Samsung направи изявление, за да изясни как точно работи гласовата активация.

Компанията посочва, че политиката ѝ за конфиденциалност на данните е опит да бъде прозрачна в дейността си, така че да помогне на потребителите да правят информиран избор дали да използват някои функции на своите умни телевизори. Компанията добавя, че приема опазването на личните данни на потребители „много сериозно“.

“Ако един потребител е съгласен и използва функцията за разпознаване на глас, данните от гласовите съобщения се предоставят на трети лица по време на поискано търсене на гласова команда“, посочва Samsung. От компанията допълват, че въпросните данни се изпращат до сървър, който търси исканото съдържание и едва тогава връща желаната команда на телевизора.

Фирмата посочва, че потребителите винаги знаят дали гласовата активация е включена, защото иконата на микрофона се вижда на екрана. Третата страна обаче не е разкрита.

източник: Samsung предупреди, че умните ѝ телевизори записват всяка дума:: Investor.bg

оригинал: BBC News - Not in front of the telly: Warning over 'listening' TV

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Цитат Първоначално публикувано от n1s0 Виж публикацията
    С приятна изненада установих че телевизорът ми (H6400) вижда домашната ми мрежа и с 2 клика му разреших да възпроизвежда видео файлове, демек да стриймва и съм доволен от резултата, но (винаги има едно "но") за жалост не иска да чете субтитрите - името го променям същото като на видео файла, слагам разширение на файла "srt" или "sub" и не става. Има ли начин да го излъжа?

Samsung чете субтитри само при mkv формат при стрийм. Не говоря за външни субтитри а за вградените в mkv файла. Има програмки с който се адват бързо и лесно, ако ти се занимава. Лично изпробвано, аз така си ги гледам.
    n1s0 и stoianmitkov харесват това.

14.  

15. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от n1s0 Виж публикацията
    С приятна изненада установих че телевизорът ми (H6400) вижда домашната ми мрежа и с 2 клика му разреших да възпроизвежда видео файлове, демек да стриймва и съм доволен от резултата, но (винаги има едно "но") за жалост не иска да чете субтитрите - името го променям същото като на видео файла, слагам разширение на файла "srt" или "sub" и не става. Има ли начин да го излъжа?TEST
    Случвало ми се е. След рестартиране на устройствата се оправи.
    От флашка чете ли субтитрите?

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    Samsung чете субтитри само при mkv формат при стрийм. Не говоря за външни субтитри а за вградените в mkv файла. Има програмки с който се адват бързо и лесно, ако ти се занимава. Лично изпробвано, аз така си ги гледам.
    Може ли да споделиш кои са тези лесни програмки и дали могат да се ползват за 3д субтитри.

17. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Виж си настройките на медия сървъра - да не би да конвертира в реално време и така да товари компа.
    Подфорума за DLNA знаеш къде е.
    Абсолютно точно. Пуснах филма и като слязох на долния етаж да погледна ПС-то и двете ядра бяха натоварени на 90-100%. След като е ясен проблема ще се търси някакво решение.

18. Junior Member Аватара на n1s0
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    гр. София

Цитат Първоначално публикувано от legaltk Виж публикацията
    Случвало ми се е. След рестартиране на устройствата се оправи.
    От флашка чете ли субтитрите?
    Да, чете субтитри от флашка без проблем. Само да не си ме разбрал погрешно, че говоря за външни субтитри на отделен файл. Изгасих и пуснах телевизора и не стана. За рестартиране на кои устройства точно говориш? Ако визираш да рестартирам рутера да нямаш предвид reset да му направя? Като знам какви главоболия съм имал след подобна процедура, то по-добре да не пипам...

EDIT: Странна работа. Слагам още файлове в папката за шерване и телевизора не ги намира. Има ли начин да го накарам да направи refresh? Пускам, спирам и нищо не се получава. Правих disable/enable на мрежата и пак нищо.
    Този пост е редактиран от n1s0; 10-02-15 в 14:23.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 75 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 158
    Последно: 21-12-23, 20:46
  2. LG телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 467
    Последно: 02-01-16, 09:02
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Philips телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 426
    Последно: 02-01-16, 08:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе