Малка фирма във Варна. Не е извесна, но да за немския пазар са и двата модела.
Преглед за печат
Малка фирма във Варна. Не е извесна, но да за немския пазар са и двата модела.
Вторият. На каква цена ти ги дават и кой покрива гаранцията - сервиз?:)
П.С. Коя е фирмата, може да сме я чували?:)
Measured panel refresh rate 120Hz
Samsung J6200 Review (UN40J6200, UN50J6200, UN55J6200, UN60J6200, UN65J6200)
Samsung UE32J6300 (J6300) Review
ето за сравнение с Н6400 - погледни таблиците долу
Samsung UE48H6400 Review
почти идентични са
Мдааа...., наскоро инсталирах уж последната версия на фърмуера за моя F6400 - 2112.4, като при него всичко си работи - има само промени в Смарт хъба и странно, но за пръв път телевизора започна да се изключва около 10-15 секунди след натискане на червения бутон на дистанционното...! Не знам, дало този ефект е само при мен, но днес гледам, че на сайта за поддръжка има "НОВ" фърмуер от 6.11.2015, като това е предишната версия - : 2111.1. Същевременно при онлайн проверката за нова актуализация не дава нищо и това е нормално - тази версия е по-ниска. Както и да е реших да пробвам - свалих Версия : 2111.1 от сайта, но при опит да я инсталирам, съвсем очаквано не се инсталира.....!? От Самсунг продължават да ни изненадват!:BigGrin
40 F6400 Smart Interaction 3D Full HD LED TV (UE40F6400AWXXH) | ПОДДРЪЖКА | SAMSUNG България
Спрях се на втория, защото не бях сигурен колко Hz е новия. И да попитам само този кабел, ще ми свърши ли работа? Кабел HDMI-HDMI,18 Gbit/s,Ethernet, 10 м,позл.конектори, 3 звезди | HDMI - HDMI | Кабели и преходници - Hama в България - продукти и аксесоари онлайн. трябва ми 10метра.
Моят съвет е, да се ограничиш до 5 метра кабел. При по-дългият, има вероятност от заглъхване на сигнала и невъзможност да изобрази пълната видео резолюция.
Пасивният високоскоростен HDMI кабел е сертифициран до максимум от 7 метра(25'фута). Но не всички кабели са сертифицирани, така че трябва да разбереш като потърсиш сертификата на етикета прикрепен към кабела преди да купиш. Всеки високоскоростен HDMI кабел ще направи това, което искаш, ако си го купуваш от реномиран дилър. За кабели с дължина над 7 метра, може да се помисли за активен кабел. Те имат малък чипсет в края на куплунга, който използва малко количество енергия от HDMI входа, така че да може кабел по-дълъг от 7 метар да работи добре и все още да покрива HDMI 1.4 / 2.0 характеристики.
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...tml#post443007
Винаги можеш да използваш CAT-6/HDBT за дълги разстояния, но които могат да бъдат малко по-скъпи. Каквото и да правиш, ако кабелът ще бъде монтиран в стена, ще бъде най-добре да се обмисли възможността за използване на кабелен канал. Това прави замяна/ремонт на кабели като цяло много по-лесно. Стартирай два или повече кабела за всеки случай, че може да се наложи нещо в бъдеще или просто сложи някакъв шнур в тръбопровода с кабела - с който евентуално да изтеглиш и прекараш нов кабел.
HDMI :: Resources :: Knowledge Base
RedMere Active HDMI Cables | Audiogurus
HDMI Cables Compatible with Panasonic HDAVI Control Function | Digital AV | Consumer Products | Support | Panasonic Global
от сайта на HAMA
Описаното не важи за кабела, - това е стандарт за портове на външни устройства.Цитат:
- Вградена Audio Return Channel (ARC) технология- за предаване на аудио данни към A/V приемник или съраунд аудио контролер посредством HDMI кабела като премахва необходимостта от използването S / PDIF кабел, ако трябва съдържанието от телевизора да се върне към аудио-системата
- Вградена HDMI Ethernet Channel (HEC)-технология ,която консолидира видео, аудио, и потоци от данни в един HDMI кабел, и функцията позволява изпълнението на IP-базирани приложения през HDMI като осигурява двупосочна Ethernet комуникация на 100 Mbit / сек.
HDMI :: Manufacturer :: HDMI 1.4 :: Audio Return Channel
HDMI :: Manufacturer :: HDMI 1.4 :: HDMI Ethernet Channel
Програмата за сертифициране на премиум кабели
HDMI :: Press Release
http://www.hdmi.org/manufacturer/pre...eed_Cable.aspx
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18125&stc=1
Защо някои 3D филми като ги пусна автоматично ми превключва на 3D режим, а други трябва ръчно от менюто да им задам, независимо дали са SBS или OU? Става въпрос за вградения плеър.
Иначе относно другата тема за overscan-а при вградените тунери, сам го видях с очите си на един 32J5100 на едни роднини, с CA модул за кабелна телевизия. На HD каналите няма никаква забележка, там си избираш побери в екрана и всичко е идеално, обаче на SD е няква мацаница и орязаница.
Ами там където се проектират тия телевизори отдавна хората не гледат SD телевизия. Направен е колкото да я има като опция.
При румънците 48J5500 е 999,99лв в момента ...
Пробвах скайпа на самсунг 48h6410. Аз ги чувам, но от другата страна не ме чуват. Има ли някаква опция за пускане на микрофон или трябва да се купи външен?
Ако ТВ-то има смарт дистанционно , микрофона е вграден в него.
О, ужас!!!
Преди малко се върнах от тестове и проби в ТМ за един приятел разцъках яко 5, 6 и 7 серии на Samsung.
Пълно разочарование. След преминаване от магазиния лъскав режим в "кино" - край на "приказката за качествена картина".
Много посни, измити, далече от истинските цветове. Някаква намахана, не контролируема яркост на панелите, която с намаляне на подсветката - прави картината безлична.
Какво става с моя Samsung? Нещо не е наред и не мога да разбера къде е грешката? В края на тестовете купихме безупречния Sony 43W755. Без играчка - перфектно всичко!
satmann отиди си в менюто на поддръжка-самодиагностика-нулиране. След като си нулираш телевизора ще изчезне проблема и със забавеното изключване.п.п. Запиши си настройките на картината, защото ще се нулира всичко!!! Лек ден
Камерата има два вградени микрофона
Full HD (1080p) Smart TV Camera | Samsung UK
виж в менюто на скайп трябва да има опция за нивото на звука=
Тест SUHD-телевизора Samsung UE65JS9500T: там,*где свет встретил цвет / Stereo.ru
Здравейте, след като взех вече телевизора, реших да пробвам как са 3д филмите и излезе проблема, който се състои в това че образите са лееко размазани както и субтитрите. Няма значение дали е от флашка или от компютъра. Като увеличавам 3д перспектива и размазването се засилва, сега е на -5. Модел 50h6470.