Страница 15 от 72 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1080
Like Tree203Одобрявам

Samsung телевизори 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  9,940
  #211

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Пусни на някой немски канал с 5.1 ДД ... или HBO ако кабеларката го пуска с 5.1

 2.  
 3. Member
  Тук е от
  Jan 2015
  Мнения
  222
  #212

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Пробвай да му пуснеш нещо с dts със вградения плеар..и от настроиките на оптиката му задай да е на дтс...

 4. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #213

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  От немските канали пробвах - нищо не излиза. От вградения плеър не съм. Но мисля че това може да е проблема. С Input бутона трябва да се превключват входовете D1, D2, и Coaxal. Да ми че той не работи. А свети на D3 което е за коаксиален вход.

  https://youtu.be/JcQzbgQwhoU

  Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk

 5. Member
  Тук е от
  Jan 2015
  Мнения
  222
  #214

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Е б..ти китайската тояга

  Като има нещо закачно на d1 или d2 не превключва ли с бутона... и в настройките за оптиката на тв-то какво си му задал да пуска

 6. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #215

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  В Телевизора не съм променял нищо освен да избера Аудио Оптичен Изход (или както там се казваше). Надолу има опция за смяна звук PCM или Digital нещо беше, но нищо не се промени. Китайска му работа. Писах му тази сутрин, ще видя какво ще каже.

  Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk

 7.  
 8. Banned
  Тук е от
  Aug 2009
  Мнения
  4,750
  #216

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Сега остана , докато чакаш отговор от китаеца , да си купиш и още един конвертор оптика-коаксиал или да отвориш кутията и да видиш да няма липси , дефекти и прочее . Но за такъв модерен тв си трябва и нещо по-така за звука , но си е пари .

 9. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #217

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Тонколонте ми са 5.1 и да на 7-8 години. Няма как да дам повече пари. А и за 5 филма в месеца.. които гледам и то не усилени за да не събудя малкия докато спи... няма смисъл да харча. Не че не искам, но не е целесъобразно.

  Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk

 10. Banned
  Тук е от
  Aug 2009
  Мнения
  4,750
  #218

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Така е , прав си . И аз имам едни Унитек SP-968 ( 5.1 ) , още по-стари от твоите , но работят без грижи , даже и в момента с едно китайско портативно радио .
  Но ако китаеца се дръпне , какво правиш ? Продължаваш да харчиш пари ? Само питам , нищо лично , нито искам да те убеждавам . Някои ресивър по-запазен за целта е някакво решение .

 11. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #219

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Субуфера на тонколоните е с вграден усилвател, няма как да мисля за усилвател! Китаеца ако се дръпне (досега не ми се е случвало никога, но винаги има първи път ) ще пробвам да го отремонтирам, имам техници, ако не стане... ще му мисля тогава!

 12. Banned
  Тук е от
  Aug 2009
  Мнения
  4,750
  #220

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  За колоните е ясно , при мен също са такива . Само предлагам някакво решение на проблема , но те вариантите не са много , но са доста различни , най вече от към пари .
  Китаеца ще ти върне пари , предполагам , но ако си иска стоката , какво правиш ? Обратно до Китай за своя сметка или чакаш 20-30 дни да дойде нова такава ? За ремонта съм съгласен или, ако коаксиалния вход работи , още един преобразувател на сигнал .

 13. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #221

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Eми... винаги има риск като пазаруваш от толкова далеч! Хем да е евтино, хем без риск... няма вариант

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  33,942
  #222

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Samsung телевизори модели 2017


  Първото нещо, което трябва да знаете е, че през 2017 г., QLED = LCD с квантови точки.
  Макар че преди година се говореше за технология от самостоятелно излъчващ дисплей, наречен QLED, това не е тя. Това са LCD панели. Нито повече, нито по-малко. Просто маркетинг..
  LCD -> LED -> SUHD -> QLED...
  Тази година, поради промяна в технологията, Ѕаmѕung нямa дa ce пpидъpжa ĸъм cвoятa пpeдишнa "ЅUНD" ТV тepминoлoгия...
  Samsung SUHD TV Website - Quantum dot display, HDR 1000, TV Design
  Обикновено, индустрията си има ясна номенклатура, която е определена от активният елемент в технологията на дисплея, използван за регулиране на сивите тонове. Така че не се облягайте на объркващият маркетинг на Samsung - за активния елемент(LCD), за единица за задно осветяване(LED), за резолюцията(SUHD), до добавен филм + единица за задно осветяване(QLED ). Подробности, малко по-долу в поста.
  Пълноценен QLED ще се появи не по рано от 2020 година.
  Samsung казаха, че са избрали да кръстят новите си телевизори "QLED", тъй като те представляват голяма крачка напред. Какво представлява "голяма", разбира се, е въпрос на гледна точка......  QLED
  Samsung произвежда OLED панели, но само в малки размери. Производството на OLED панели в големи размери, подходящи за телевизори, е трудно и въпреки, че Samsung преди няколко години пусна OLED телевизор на пазара(series S9), той не успя да се пласира на пазара и да направи пари. Конкурентът им LG, успя благодарение на патенти, придобити от Kodak, и сега всички производители се обръщат към LG Display за OLED панели.

  Samsung не иска да зависи от LG, затова показа на CES 2017, своят отговор на OLED, под формата на пълна гама от QLED телевизори, но основната технология всъщност не е много различна от тази на моделите SUHD миналата година. Следователно те са просто LCD телевизори, на които цветовата гама и яркостта са подобрени чрез прилагане на филм с квантови точки в комбинация със сини светодиоди.

  От известно време знаем, че Samsung работи по наречени QLED телевизори, технология, в която квантови точки се използват както самостоятелно, излъчващи пиксели, в ефект, подобен на OLED екрани. QLED предимства пред LCD - имат по-широк ъгъл на видимост, по-добри нива на черното, висок контраст и по-добро възпроизвеждане на цветовете.

  На CES-2017 Samsung обяви поредица QLED телевизори, но тези модели се оказва, че не използват QLED технология. Оказа се, че това са "нормални" LCD екрани с (подобрена) подсветка с квантови точки. Защо Samsung избра да наричаме тези телевизори QLED, не е ясно, но вероятно са направили това с цел, името да осигури алтернатива на OLED телевизорите на LG, Sony, Philips, Panasonic и Toshiba тази година в програмата си.

  Светлинните емисии, основани на QD материали са два режима, фотолуминисценция и електролуминисценция.
  Включldj видовете:
  QDEF (QD емитиращ филм) LCD,
  QDCF (QD цветен филтър) LCD,
  QD-OLED хибрид, http://cfile5.uf.tistory.com/image/2...576A3FED02D6DA
  RGB QD LED http://cfile8.uf.tistory.com/image/2...576A401015C737
  и по-късно вече е QLED.

  QLED телевизори 2017(Q9, Q8, Q7) са QDCF LCD тип.
  QDCF - квантови точки в цветният филтър

  SUHD телевизорите 2016 (и серии MU9, MU8 и MU7 от 2017 година), са QDEF LCD тип.
  QDEF - подобряващ филм (превръща синята светлина от подсветката в бяла)
  За да ви е по-ясно, вижте видеото от линка
  https://www.youtube.com/watch?v=nnQmP5seuHE

  What is QLED? Samsung's new TV tech explained - Pocket-lint
  Іntеrvіеw wіth Nаnоѕуѕ СЕО Јаѕоn Наrtlоvе аt СЕЅ 2017, whо ехрlаіnеd thе dіffеrеnсеѕ bеtwееn рhоtо-еnhаnсеd, рhоtо-еmіѕѕіvе аnd еlесtrо-еmіѕѕіvе quаntum dоt ТVѕ.
  HDTV Test: Emissive vs Photo-Enhanced Quantum Dot TV Nanosys Interview — Quantum Dot Pioneers

  Quantum Dot Pioneers  Дисплей
  1.Най-важната промяна в новите матрици е преработената структура на суб-пиксела (които изискват значителни инвестиции в машини в завода за LCD панели), и, внимание, използване на техниката "суб-пиксел рендиране."
  https://en.wikipedia.org/wiki/Subpixel_rendering
  http://www.hdtvtest.co.uk/image/news/qled-subpixel.jpg
  Оказва се, че всеки пиксел е разделен на две области(с няколко домейна), които след това се задвижват с различна гама. В крайна сметка се получава разширен зрителен ъгъл. Samsung са приложили техника известна като Dual Pixel Structure.
  Важно е да уточним, че това не е нов тип LCD матрица(VA, IPS, TN), а технология използвана до сега само в прототипи. Инженерите имат много ясна номенклатура за определяне на това, какво представлява нов тип LCD панел, и за LCD панелите то се свежда до това как течните кристали се изравнени във вътрешността на домейните, а не оформлението на пиксела.
  Защо Samsung са се спрели на това решение и каква полза дава ще видим скоро. Samsung продължават да използват VA матрици в телевизорите си.
  Разширени зрителни ъгли в модели 2017 ??
  http://i24.photobucket.com/albums/c2...pst58o6z1d.png

  2. Второто подобрение, се отнася до квантовите точки, или по-специално в използваният материал. Samsung твърди, че са разширили покриването на цветовото пространство с помощта на "ново метално ядро" заедно с обвивка, направена от ZnSeS".
  Fluorescence properties of alloyed ZnSeS quantum dots overcoated with ZnTe and ZnTe/ZnS shells
  http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/cm201550w
  QLED е напълно нова подобрена версия на квантовите точки, с пресечена структура на под-пиксела(суб-пиксел), което дава (уж по рода си)подобрено качество на цветовете: всеки пиксел е разделен на две области (Dual Pixel структура), всяка от които се контролира с различна характеристика на яркост (гама) за по-добро възпроизвеждане на цветовете под ъгъл.

  QLED използва ново поколение квантови точки, легирани с алуминий, които имат почти 100% покритие на цветовото пространство DCI.


  Samsung вече използва нови метал-базирани нанокристали - Q.Dot за подобряване колориметрията, разсейването на светлината и светлинната мощност. Samsung твърди, че новите Q.Dot използват кристали 10000 пъти по-малки от дебелината на косъм! Въпреки това има няколко различни размери на тези кристали, всеки с различен размер за да се възпроизведе различен цвят, синьо, зелено или червено и следователно всички цветови нюанси, включени в DCI/P3, тъй като те вече покриват 108% DCI/P2 и 100% или повече Rec.2020 съдържание. Спомнете си обаче, че за сега филмите винаги са записани в DCI/P3, въпреки че потокът е маркиран като BT.2020.

  C нoвoтo мeтaлнo пoĸpитиe въpxy ĸвaнтoвитe тoчĸи e пocтигнaтo пo-чиcтo бялo, ĸoeтo зacягa цвeтнитe филтpи, и дaвa възмoжнocт зa пo-дoбpo възпpoизвeждaнe нa цвeтoвeтe. Ъгълa нa глeдaнe cъщo e пoдoбpeн, и ceгa e, cъглacнo Ѕаmѕung e нa нивoтo нa ОLЕD или ІРЅ пaнeли. Дopи пpи oĸoлo 60 гpaдyca oтĸлoнeниe oт цeнтъpa, пoчти нямa зaтиxвaнe нa цвeтoвe.

  Samsung обяви за новите модели еднакво качество на изображението за период от най-малко 10 години или 15,000-20,000 работни часа.

  Имаше слухове, че през 2017 година Samsung ще замени цветните филтри с квантови точки. Преместване на квантовите точки от филма между подсветката и матрицата, в предната част на матрицата - колкото е възможно по-близо до зрителя. Това няма да се случи тази година. Докато Samsung отказаха да коментират конкретната материя, конкурентите бяха категорични, че това няма да се случи до 2018 г. най-рано. Техническата пътна карта на Nanosys(доставчика на квантови точки за Samsung), потвърждава това. Подобен ход би могъл значително да подобри възпроизвеждането на цветовете, яркостта и енергийната ефективност. Следващата стъпка след това е, да се премахнете напълно LCD панелът от уравнението, но изпълнението на това ще отнеме още няколко години.

  Внимание!!
  Samsung сключиха договор за покупка на LCD TV панели от техният съперник - LG Display Co.. Това стана, след като от Sakai Display(джойнт венчър между Foxconn и Sharp Corp), решиха драстично да намалят доставките си на сравнително големи LCD екрани за телевизори(60, 70").
  https://www.bloomberg.com/news/artic...msung-iy9uaj80
  Засега няма официална информация, но може да се предположи за:
  UltraHD с диагонали - 55,60,65,75,79
  FullHD с диагонали - 43,49,50,55,60  https://tech4u.it/wp-content/uploads...7_02_02_17.jpg
  Ѕаmѕung Еlесtrоnісѕ e ĸaндидaтcтвaлa зa тpиo oт пpивличaщи пoглeдa тъpгoвcĸи мapĸи, ĸoитo дa пpилaгa зa нoвитe cи тeлeвизopи:
  ‘НDR 1500’, ‘Q НDR’ и ‘Rеаl Вlасk’.

  Πъpвият oт тeзи тepмини яcнo пoĸaзвa, чe нaй-нoвитe тeлeвизopи нa Ѕаmѕung щe пocтигнaт c лeĸoтa яpĸocт oт нaй-мaлĸo 1500 нитa (мoдeли 2016 бяxa пycнaти в пpoдaжбa ĸaтo "НDR 1000" и изчиcтeни 1000 нитa).
  Haзвaниeтo "Q НDR" пoдcĸaзвa жeлaниe oт Ѕаmѕung дa пpoдължи c ĸвaнтoвитe тoчĸи, ĸaтo ĸлючoв eлeмeнт зa пpeмиaлнитe cи НDR тeлeвизopи.


  Real Black
  C "Rеаl Вlасk" изглeждa, чe Ѕаmѕung пpeдизвиĸвaт cъпepниĸa cи ОLЕD тexнoлoгиятa, ĸaтo oтгoвop c нивo нa чepнoтo.
  Гледането на телевизия в дневната означава да се налага да се справяте с проблема с отраженията, така че ако са прекалено инвазивни има риск да ви съсипят удоволствието от гледането. В Samsung TV SUHD 2016 решиха проблема с две технологии: изключителна яркост и Ultra Black Panel
  http://www.samsung.com/au/tv/assets/...Black_SUHD.mp4
  - прилагане на Moth eye филтър, залепен на повърхността на дисплея


  HDR
  Всички модели са с Edge Led подсветка, което означава че няма да имаме пълноценно локално затъмняване.
  (миналогодишната серия KS9500 е с FALD подсветка, което ме кара да си мисля, че в средата на годината Samsung ще пуснат истинският си флагман Q9500 с FALD подсветка)
  Серия Q9 ще достига 2000 нита яркост...Останалите модели от серии Q8 и Q7 са определени като "HDR 1500" - тоест ще достигат яркост от 1500 нита.
  В TV гамата Samsung за 2017 г., която включва всички QLED телевизори ще видим HDR10+ (разширен HDR10 с динамични метаданни).
  SMPTE ST 2094-20 (разработена от Philips )
  SMPTE ST 2094-30 (разработена от Technicolor)
  SMPTE ST 2094-40 (разработена от Samsung)
  Тъй като това е подобрена версия (като Dolby Vision), не съществува риск, по-старите модели да не могат да подкрепят новото съдържание в HDR.
  HDR10, е версия със статични метаданни, и е минималното изискване за един HDR телевизор.
  Очевидно е, че ще бъде необходима софтуерна актуализира, за телевизорите за да получат поддръжка на HDR10 +. И е възможно, модели 2016 да получат ъпдейт (в момента това не е сигурно). HDR10 + ще дебютира със стрийминг . Amazon вече работи, да предложи първото такова съдържание, което вероятно ще се появи към средата на 2017 година. Защо са предпочели стрийминг? Мотивацията е свързана с новата версия - HDMI 2.1.
  http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx
  За да се управлява HDR10+ от външни източници, ще бъде необходима нова версия или обновяване на съществуващите конектори. От HDMI Licesing казаха, че окончателните спецификации ще бъдат съобщени на всички нейни членове (следователно и за производителите на електроника) в началото на третото тримесечие на 2017. Времето не е достатъчно за прилагане на HDMI 2.1 в новите продукти и пускането на ъпгрейди ще изисква допълнително време. Със стрийминга проблем няма, защото не се използват HDMI портовете (използва се приложението за Smart TV). И всъщност, същата процедура вече видяхме по времето на HDMI 2,0.

  Eднo нeщo пpaви впeчaтлeниe - нитo eдин нoв мoдeл 2017, нe e cepтифициpaн ĸaтo Ultrа НD Рrеmіum.....
  A минaлaтa гoдинa, Ѕаmѕung ни пpoдъниxa yшитe зa cepтифиĸaтa нa КЅ9000....

  Блaгoдapeниe нa дoбpaтa cи eнepгийнa eфeĸтивнocт (вcичĸи мoдeли 2017 ca eнepгиeн ĸлac нa eфeĸтивнocт А) ca инcтaлиpaни дoпълнитeлни филтpи и тaĸa e пoдoбpeнo нивoтo нa чepнoтo. Πo-вaжнoтo e, oбaчe, чe пocpeдcтвoм филтъpa, oтpaжeниeтo нa диcплeя мoжe дa бъдe знaчитeлнo нaмaлeнo (c oĸoлo 50%).


  Smart
  2017 няма да донесе съществени промени. Вместо това, Samsung ще полира съществуващата UI, добави ново дистанционно, въведе ново мобилно приложение, и интегрират "Stream Link".

  Тази година се навършват три години за Tizen като телевиона операционна система, но Samsung не я нарича Tizen 3.0.

  В Smart Hub менюто има приложения, предназначени за домашна автоматизация, за да контролирате своите домашни и домакински уреди. Телевизорът се превръща в логистичен център за контрол на целият ви дом, вашата пералня или съдомиялна машина, съдържанието на хладилника ви, скоро изтекла храна, или свършила такава, може да направи списък за пазаруване с полезни съвети за прием на витамини и калории. Можете също така да контролирате осветлението в къщата, отоплението във всяка стая, щорите, вашите различни свързани устройства, прахосмукачки и т.н., и т.н.
  the internet of things | IoT council, a thinktank for the Internet of Things
  Новите модели също може да възпроизвеждат видео от камерата на смартфона ви директно към телевизора с възможност за заснемане на 360° или дори контрол на камерата на телевизора от смартфон или компютър като IP камера. Например - наблюдавате дома си (или жена си...), когато сте в движение.

  Samsung ще въведе ново метално дистанционно управление за своите "QLED" LCD телевизори.  Дистанционното управление ще бъде допълнено с актуализирана версия на приложението "Smart View" за мобилни телефони.
  Samsung Smart View app
  Samsung Smart View
  https://itunes.apple.com/us/app/sams...858283863?mt=8
  https://play.google.com/store/apps/d...rtviewad&hl=bg

  Samsung телевизори 2017 имат вграден Steam Link за компютърни игри. Steam Link ви позволява да стриймвате игри от компютъра с помощта на инсталираният софтуер Steam и домашната мрежа към телевизора. Вие контролирате игри с $ 50 Steam контролер. Поддържа игри с резолюция до 1080p.
  Steam Link on Steam
  https://help.steampowered.com/bg/
  Steam все още не се предлага стрииминг на облачно-базирани игрови услуги като PlayStation Now или Nvidia Geforce Now.  Операционна система
  Тази година Samsung стартират и нова версия на операционната си система - Tizen 3.0 (произнася се Тайзън)

  https://www.samsungdevelopers.com/2016/08/tizen_3-0/
  https://wiki.tizen.org/wiki/Tizen_3.0
  https://source.tizen.org/release/tizen-3.0-m2
  http://developer.samsung.com/tv/deve...neral-features

  Developer mode
  [UPDATED][Developer] Wow, Developer Mode now available on Samsung Smart Tizen TVs - Tizen Experts


  Медия плейър
  Поддържани формати и кодеци от вграденият медия плейър
  http://developer.samsung.com/tv/deve...specifications
  Монтаж
  Това е основната стойка

  Допълнителни аксесоари включват опция "пълно изравняване на телевизора до стената" което прави монтирането на телевизора на стената по-просто и по-бързо от всякога.
  https://www.youtube.com/watch?v=GDmUoA1dE8I

  Накрая, за тези, които желаят разнообразие от стилни опции при показване на техният телевизор, Samsung представи две нови елегантни TV стойки - Studio(в ляво) и Gravity( в дясно) - за тези които предпочитат да не монтират телевизора си на стената.
  https://img.global.news.samsung.com/...ng_Main_11.jpg
  https://img.global.news.samsung.com/...ng_Main_10.jpg

  Внимание: тези стойки ще са налични само в някои държави!!  Свързване
  Всички модели от серии Q9, Q8 и Q7 ще включват външна "One Connect" кутия за свързване на външни устройства чрез HDMI и други интерфейси.
  Кутията се свързва към телевизора чрез един кабел. Освен товаq телевизора се нуждае от захранващ кабел. Дисплеите от моделите на водещата серия Q9, ще бъдат с ултра-тънък кабел за свързване към "One Connect".
  Новите Samsung QLED телевизори сега нямат стандартна връзка със самият дисплей, освен захранващ кабел, сега има оптичен кабел към отделна кутия (One Connect box).
  Факт е, че Samsung са прехвърлили връзката между телевизионния екран и One Connect върху оптика, което го прави още по-гъвкав, но ви съветвам да не се опитвате да го прегъвате. Правят впечатление двата конектора в краищата. Не са тип Toslink, който е на 35 години и стартира с 3Mbit - трансфер на данни.
  Оптичният кабел дава по-висока скорост на трансфер на данни, и на по-голямо разстояние спрямо медният такъв.
  И в момента се предлагат оптични кабели за видео http://www.dvigear.com/cables-dp-fo.html
  А иначе има разработки с трансфер от 100Gb/s
  https://www-ssl.intel.com/content/ww...-overview.html

  Tpyднo e дa ce види нaиcтинa тънъĸ ĸaбeл oт няĸoлĸo мeтpa нa бялa cтeнa, в дeйcтвитeлнocт, и блaгoдapeниe нa cвoятa дължинa oт 5 мeтpa, ocтaнaлaтa чacт oт xapдyepa мoжe дa ce пocтaви пoчти нaвcяĸъдe в cтaятa. И aĸo тoвa нe e дocтaтъчнo, мoжe дa пopъчaтe дoпълнитeлeн ĸaбeл c дължинa oт 15 мeтpa нa Ѕаmѕung.  Възможности за калибрация
  Samsung обяви партньорство с Portrait Displays/ SpectraCal за поддръжка на софтуера за калибриране CalMAN (които се използва в ревютата от калибратори) за QLED телевизори 2017, включително плоския Q9, извитият Q8 и серия Q7.
  Portrait Displays | Software for Displays – Customized for OEM Brands SpectraCal - Display Color Calibration
  За да се случи автоматично калибриране, трябва да има пряк интерфейс между телевизионния екран и лаптопа, известен като Direct Control Display (DDC), която връзка обикновено се провежда през IP или безжично. След като се установи DDC, настройките на картината могат да бъдат направени от лаптопа, без да се налага да отваряте менюто за картината на екрана. Това е изключително полезно, особено за HDR калибриране, тъй като измерванията на по-ярки нива на яркост, няма да се разреждат с наличието менюта или плъзгачи на екрана, което допринася за по-точен резултат. Високият клас Panasonic телевизори поддържат ISFccc DDC чрез CalMAN от известно време насам(от 2013г.), което ги прави лесни за калибриране.
  Създателите на CalMAN-ще пуснат актуализация, която ще прави извличане на максимума от най-доброто от телевизорите на Samsung много по-лесно, като автоматизира голяма част от процеса на измерване и калибриране. CalMAN не само ще прави автоматично регулиране на цветовите настройки на новите телевизори на Samsung, но ще добави измервания на цветовият обем към инструментариума.

  Понятието "обем на цвета" е измислено от Dolby Labs. Обема на цвета всъщност е лесно да се обясни, ако вече сте запознати с класациите цветова гама, които са били използвани в продължение на десетилетия.

  Представете си, например цветни пространства Rec.709, DCI-P3 или Rec.2020.
  Rec.709 се използва за SD и HD съдържание, докато DCI-P3 и Rec.2020 са свързани с HDR съдържание. Тези цветови гами обикновено са изобразени с 2D изображения на това, колко голям процент от цветовото пространство може да възпроизвежда даден телевизор. Все пак, тези 2D графики представляват само цветовото пространство при едно ниво на осветеност, например 100 нита. За да видите как телевизора възпроизвежда всички цветове на всички нива на яркост (от най-тъмните към най-ярките сцени) "цветовият обем" представлява същата цветова гама с яркост като добавя трета ос за 3-измерна графика. Това дава по-точен начин за измерване на възпроизвеждане на цветовете.

  3D изображение на цветовият обем изглежда нещо като това:
  Color/luminance volume: BT.2020 (10,000 nits) versus BT.709 (100 nits); Yxy
  Image credit: Sony

  Може би се чудите, какво е обем на цвета и това, което той може да направи за вас? Технически, това е представянето на максималните цветови-репродуктивни способности на даден дисплей в целият диапазон от нива на яркост. Кликнете тук, за да прочетете постът на Скот Уилкинсън, описващ демото за цветовият обем на Samsung в CES 2017.

  Получените измервания на цветовият обем могат да бъдат изразени в 3-измерна графика и дори може да бъдат 3D отпечатани. Измерване на обема има значение за AV ентусиастите, защото по този начин може да проследите правилното възпроизвеждане на HDR съдържание на дисплей, на който може да получите не само ярка картина, но също така и поддръжка на богато наситени(сатурирани) цветове в тези светли области. За да прочетете повече за обема на цвят, вижте тази статия.

  source photo: avsforum.com
  В ляво имаме DCI/P3 гама изразена в 3D диаграма на цветовият обем. В дясно е 2D цветова гама, която показва цветовото пространство в гами BT.709, DCI/P3, и BT.2020.

  Ново за модели 2017 г. е че Samsung ще предложи 20-точков контрол на баланса на бялото [White Balance] в допълнение към 2-точковият. Най-вече, за да се даде възможност за по-голяма прецизност по време на калибрирането в HDR, като яркостни рампи от 0 до потенциално 2000 нита. Калибрирането със сигурност може да направи процеса на измерване и регулиране на всяка стойност на интервала, да отнема по-малко време, но все пак това трябва да се провери, дали контрола работи правилно (понякога автоматичното калибриране може да се въведе повече артефакти, поради прекомерно много корекции), преди да се лишим от ръчното калибриране.

  Samsung въвежда измерване на цветовият обем в CalMAN основано на CIELAB VCRC (Volume-Colour-Reproduction Capability), метод който е описан в IdMS(Information Display Measurements Standard).
  SID, the Society for Information Display > Publications > ICDM
  Показателите - който вземат предвид качество на цветовете при различни нива на яркост, за да се даде по-вярно представяне на това, което виждаме - ще бъдат изчислени след многоточково измерване, след което ще бъде генерирана 3-измерна графика, показваща цветовият обем на дисплея срещу референция (изобразена като телени мрежи).


  Борба с пиратството
  Verimatrix brings forensic watermarking to 2017 Samsung Smart TVs, prevents piracy - Tizen Experts
  Samsung smart TVs integrate Verimatrix forensic watermarking

  Samsung Smart Simulator

  Флагманската(?) QLED серия Q9, ще бъде с плосък дисплей. Това е доказателство за една малка революция в Samsung, също така и в мисленето на маркетинговия отдел. Дали това ще бъде смъртна присъда за извитите екрани? Тази година, най-вероятно не (серия Q8 ще бъде с извит дисплей)...а серия Q7 ще бъде в двата форм фактора (вероятно Q7500 извит, Q7000 плосък)


  Прикачени изображения Прикачени изображения
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-02-17 в 22:48.
  brabusbg и bobkatagaz харесват това.

 15. Senior Member Аватара на cable
  Тук е от
  Dec 2010
  Мнения
  1,953
  #223

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Тъкмо прочетох нещо подобно и мислех,че ще е новина,ама hristoslav го е намерил ,вече(всъщност 2-я му линк е същия).Остава да видим цените.На снимката MU7000 е същия като KS7000(същата стойка)
  Samsung: ecco tutti i nuovi TV QLED e Ultra HD della gamma 2017 - HDblog.it

  https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=it&u=http://altadefinizione.hdblog.it/n445086/Samsung-ecco-tutti-nuovi-TV-QLED-Ultra-HD-gamma-2017.html&prev=search
  - - - - - - - - - -

  Тук друга много интересна статия.Доколкото разбирам автора е силно скептичен по отношение на качеството за което претендира SAMSUNG в Q серията,защото за да направиш (според него) повече от 1000 нита яркост с edge led подсветка трябва да надуеш диодите на макс,което води до други неприятни последствия.Според него демонстрациите на CES '17 са ссъс специално направени за целта клипове ,като практически нещата ще са други.
  Така поне аз разбирам статията.Може да ме поправите,ако греша.

  http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1485251457
  Този пост е редактиран от cable; 03-02-17 в 21:49.

 16. Member
  Тук е от
  Jun 2010
  Живее в
  Burgas
  Мнения
  230
  #224

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Намирате ли разлика в качеството на картина от вградения плеър на тв то и от пц?Аз си купих нарочно 4к видео карта и имам чувството че разлика няма или поне аз не мога да я хвана.

 17.  
 18. Member Аватара на brabusbg
  Тук е от
  Nov 2010
  Мнения
  464
  #225

  Отговор: Samsung телевизори 2017

  Ами с РС не съм сравнявал, но имам външен медия плеър и ... не мога да открия разлика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 72 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Panasonic 2017 за японския пазар
  От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
  Отговори: 14
  Последно: 08-06-19, 13:13
 2. Samsung телевизори 2016
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 821
  Последно: 01-01-17, 16:42
 3. Samsung Телевизори 2015
  От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
  Отговори: 1121
  Последно: 02-01-16, 08:17
 4. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
  От detronik във форум Samsung телевизори
  Отговори: 6
  Последно: 21-10-14, 22:00
 5. Отговори: 6
  Последно: 16-08-11, 13:39
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе