Страница 17 от 72 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1080
Like Tree203Одобрявам

Samsung телевизори 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #241

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Не знам защо дъвчите очевадни неща. Консуматорското общество ще купува като топъл хляб това което има реклама, което е лесно за употреба, което изглежда красиво и образа на което "те издухва". Без значение на каква цена. Калибрираната картина е като хубавият звук. Ама радва малка част от хората, другите се кефят по надути цветове и контраст.
    kaloman, svetlio1, bagerista9 и 1 други харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #242

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Малко излезнахме от темата,ама за купувачите за които говорите...Имам няколко приятели които купуват мощни лъскави коли,всяка година сменят i phon-a си въпреки,че изобщо не знаят как да си сложат някаква програмка ....според мен само защото могат да го извадят на масата и да се покажат.Същите обаче са с 32'' тв и твърдят,че много много тв не гледат,пък и жените им не искат по-голям тв(ама искат нов i phone).Та това да се похвалиш с тв днес не е на мода,пък и няма как да го изкараш от джоба си в пиано бара.
    Има много други които като си купят 40'' къв да е казват,че от неговия тв по-хубав не са виждали.
    Така,че хора всякакви,няма какво да гиобсъждаме.Тук обсъждаме новите тв на Самсунг,качество,цена и.т.н.На който му е интерсно да чете,на кой не е може да прескача.Лично на мен ще ми е интересно кой чете форума пръв ще си купи QLED.Пък кой знае(дай боже) може наистина да са с по-добра картина от OLED.Това ще се види скоро,много скоро.Няма да ги крият с години...Поживем,увидим...
    Забравих една интересна случка.Един от тези фешън пичове щото знае ,че се интересувам от тв беше чул ,че са пуснали извит тв и ме пита ''Хубав ли е този извития тв-ор''.Казахму ''Ами кой тоя извития,те са много ,от извит до извит...''
    -''А така ли''...И не си купи никакъв.Кат няма да е само той закво му е.
    Та Самсунг направи 3d(зариби и мен),извити тв(добре,че парен каша духа),сега нова тема.Всичко след 2/3 години се разбира,че е било някакъв блъф за привличане на балами.Ама трябва да им се признае доста успешни.Добре,че не са ми противници на покер,ще ме удерат много бързо.
    Този пост е редактиран от cable; 08-02-17 в 12:55.
    bobkatagaz одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,429
    #243

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от brabusbg Виж публикацията
    Гаранция ви давам че 99% от продавачите в магазините за техника няма да знаят че QLED e LED телевизор, а не OLED.
    Специално за това, допълних поста с обяснение. Прочетете наново.
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...tml#post808557

    Моля stenly - да прехвърли съдържанието на линка по-горе във втори пост!

    Samsung го бяха обявили в корейският си блог.....но нещо не им е харесало и са бастисали страницата.
    http://blog.samsung.co.kr/6626
    Не разбирам какво искат да скрият...

    Скоро ще започнат презентациите у нас, на които ще поканят продавач консултантите..с цел запознаване и обучение.
    В тази връзка, моля регистрираните консултанти тук във форума, да заснемат събитието и да го качат в ютуб, за да го изгледаме всички....Пък може и да коментираме.


    за тези от вас, които не знаят как работи един LCD телевизор...







    процесът на производство
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-02-17 в 19:16.

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #244

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Писна ми ! От както купих кс 7002 само ядове!Първо згъна 4ерната кутиика и ми я смениха.После дистанционното ми свети нон стоп и ми точи батериите за един месец.Сега закупих 4к видео карта и през различен интервал ми изчезва картината за секунда от пц то.Черен екран за секунда и после се появява.В рамките на един час може да го направи 2 пъти и после 2 часа нито един път.Всеки път различно но се появява всеки ден и е много дразнещо да ти трепка картината

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,429
    #245

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    За кое от двете дистанционни говориш?
    Стандартното TM1240A, или Смарт TM1680A
    Това мигане на картината, може да е причинено от сигнала в компютъра. Виж настройките на видеокартата.

    http://www.tvtest.pl/telewizory-sams...is-calej-gamy/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-02-17 в 18:55.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Мнения
    236
    #246

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Почти съм сигурен,че проблема е в настроиките на видеокартата режима hdmi ultra hd colors на телевизора и плеарите които ползваш....знаеш ли кое,кога и при какви съдържания трябва да се ползва?

    Ето ако ти е интересно
    Official 2016 Samsung KS9800 Owner's Thread - Page 38 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #247

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Смарт дистанционното диода му свети постоянно.Скоро видях друго такова дистанционно и то светваше само като се натиснат бутоните а моето свето постоянно.Какви настроики има да и правя?Задал съм 4к резолюция и до там.Проблема е нещо от тв то преди 2 часа го пуснах и сега не е премигнал.Прави го когато си иска за по една секунда.Филми от пц то не гледам ползвам го за страници и youtube.От около 2 седмици спря и да разпознава че и пц е вързан към него а преди си го познаваше сам.Преименувах го и след няколко дена пак изчезна името.Става нещо но не знам какво.Вярно пц то е вързано на хдми 4 но мисля че няма да е това проблема.Това сега го забелязох.

  10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #248

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Името изчезва когато устойството срещу телевизора не е HDMI-CEC съвместимо. Моето STB на Mtel е така. От време на време ТВ-то ми казва, че е намерил ново устройство и предлага да го конфигурирам (естествено име и тип на устройството са изчезнали). Светодиода на дистанционното наистина не трябва да свете постоянно а само като се натисне бутон. Не, че при нормално ползване не стопява батериите за два месеца (оригиналните си заминаха за месец). Явно това, че е блутуут дистанционно изисква повече ток

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,429
    #249

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Смарт дистанционното диода му свети постоянно.Скоро видях друго такова дистанционно и то светваше само като се натиснат бутоните а моето свето постоянно.
    Какви настроики има да и правя? Задал съм 4к резолюция и до там.

    Проблема е нещо от тв то преди 2 часа го пуснах и сега не е премигнал. Прави го когато си иска за по една секунда. Филми от пц то не гледам ползвам го за страници и youtube. От около 2 седмици спря и да разпознава че и пц е вързан към него а преди си го познаваше сам. Преименувах го и след няколко дена пак изчезна името. Става нещо но не знам какво. Вярно пц то е вързано на хдми 4 но мисля че няма да е това проблема. Това сега го забелязох.
    Първото не е нормално! Не знам как си установил че свети постоянно. Такава проверка се прави като се насочи срещу работеща видео-камера. Ако наистина е така както пишеш, то има проблем в дистанционното. Дефект, или си го залял с някаква течност, остатъците от която окъсяват писти на платката - почисти го. Ако не стане, трябва да си вземеш ново. Гаранцията на телевизора не покрива дистанционното. В някои редки случаи, го покрива само за първите три месеца.

    Компа и телевизора задължително вързани в един токов кръг. В един разклонител.
    HDMI кабела от компа, да е вързан към съответният порт в телевизора предназначен за PC - виж инструкциите на телевизора.
    Настройките на видеокартата - в инструкциите на телевизора пише какви резолюции, режими(прогресивен и презредов), кадри в секунда и цветови субсемплинг(4:4:4, 4:2:2, 4:2:0... ) поддържа телевизора. Всичко това е много важно за да не ти премигва телевизора.

    Цветните филтри в стандартен LCD
    https://www.toppan.co.jp/english/pro...ice/pdf/CF.pdf

    За модели 2017
    https://hdguru.com/nanosys-sheds-lig...-dot-displays/
    'Nanosys is also working on a new quantum dot film technology due next year called Hyperion, which will enable LED TVs to reach 90 percent of the very wide color gamut Rec. 2020 standard.'
    http://www.displaydaily.com/article/...mo-at-ces-2017
    "Putting the quantum dots in the color filter also requires them to be in a microns-thin layer. That is not much volume for the blue-light-to-green or red conversion, so the density of the quantum dots needs to be increased significantly without inducing quenching (too much emission reduces efficiency and light output). Developing this high density packing in inks and photoresist is the crux of the efforts that Nanosys is working on."

    "If the quantum dots are embedded at the sub-pixel level in the color filters, then LCD-modulated blue light can now pass thru the clear blue sub-pixel while converting to red or green light in those sub-pixels. This might reduce the energy use of the LCD by 50% to 66%. Such saving might be used for lower power consumption or to boost light out."
    Вероятно Samsung следват пътна карта, която приблизително изглежда така
    2016г. телевизори QDEF
    2017г. телевизори QDCF
    2018г. телевизори на хибридни панели QD-OLED.
    2019г. телевизори на светодиоди RGB QD LED и Micro LED.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-02-17 в 18:02.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #250

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Дистанционното има диод и като се натисне бутон светва.При мен този диод свети постоянно от както съм го купил.Това както и да е не ме притеснява толкова .Явно бързо се топят батериите и без да свети.Направил съм го 4096х2160 60хз и е на 4:4:4.От това оказание което е в тв то нищо не пише или аз не мога да го намеря но предполагам че поддържа 4:4:4 а и до скоро нямаше проблем.Според мен ако не го поддържа няма да запали а не да работи няколко часа и да прекъсне за една секунда.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,429
    #251

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Пробвай с 3840 x 2160, 4:4:4 или 4:2:2

    4096 x 2180 е стандарт за цифрово кино и се нарича 4K. При такъв сигнал се налага телевизорът да си даунскейлва до нативната си резолюция от 3840 х 2160.
    svetlio1, sasho1bs и frodo харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #252

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Дистанционното нали е блутуут - пробвал ли си с ресет и ново присъединяване ?

    За компютърните сигнали постоянно изкачат разни проблеми - обикновено от драйвъри ... или с активната помощ на засран Уйндоус (то и кабелите често носят проблеми) - ни оправиха ли вграденото приложение за YouTube , че ползваш компютъра за него ?

  16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #253

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Вграденото приложение по някое време решава, че ще събере превютата на клиповете от хоризонталният ред на едно място. Оправя се временно като се даде надясно но изключително много ме дразни.

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Мнения
    236
    #254

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Дам доста е дразнещо...другото което доста ме дразни е,че няма автоматична настроика за аудиото през оптиката или ARC,когато ползвам вградения плеяр...това постоянно влизане в менюто за да го променям от dolby на dts е влудяващо


    Сашо...не ти ли засича телевизора с каква резолюция е когато го закачиш за компа,че си му задал по голяма.....и не е баш,като да няма какво да и настроиваш на видеокартата

    Само за пример докаде я бях докарал снастроиките по едно време;


    в ляво е Power dvd 16..в дясно кабеларката
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    500
    #255

    Отговор: Samsung телевизори 2017

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Дистанционното нали е блутуут - пробвал ли си с ресет и ново присъединяване ?

    За компютърните сигнали постоянно изкачат разни проблеми - обикновено от драйвъри ... или с активната помощ на засран Уйндоус (то и кабелите често носят проблеми) - ни оправиха ли вграденото приложение за YouTube , че ползваш компютъра за него ?
    Как се рестартира?Пробвах със пеаринг преди няколко дена но пак така си стои но не знам как се ресетва.Сега ще намаля резолюцията и ще го наблюдавам.Ползвам пц то за тубата защото ми е по удобно да си гледам страници и да слушам музика.Приложението на тв то съм го ползвам само за hdr клипове

    - - - - - - - - - -

    Еха Какви настройки използва за такова черно?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 72 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 13:13
  2. Samsung телевизори 2016
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 821
    Последно: 01-01-17, 16:42
  3. Samsung Телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1121
    Последно: 02-01-16, 08:17
  4. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
    От detronik във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-10-14, 22:00
  5. Отговори: 6
    Последно: 16-08-11, 13:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе