Виж, може да се обиждаш, ама го казвам от опит. Нормална практика със Сони и Финландия, ако знаеш от колко човека съм чувал , че я няма в менюто... Пък ти ако искаш пак се сърди , нищо лично ...
Като се зачетох в постовете на hristoslav2 за новите модели и ми се прииска да си купя Самсунг. В раздела на Сони чета обратното, че няма нищо ново, а ни пробутват старото с нова опаковка. Накрая май пак ще се окаже, че Сони има по "жива" картина и е по безпроблемен във времето ...
Вече на няколко филма докато гледам по средата на филма започва така да засича. Не знам колко добре се вижда на клипа. Спирам го, изключвам телевизора, пускам и пак същото. И така 15 мин поне и се оправя. Но странното е че го прави вече за трети път.
https://vimeo.com/199461248
Изпратено от моят One с помощта на Tapatalk
Здравейте! не можах да открия в коя тема да споделя проблема си. тук видях че има доста запознати по въпроси с ТВ Самсунг. Преди два дни закупих ue32k5502akxxh от е-маг. но не мога да открия в настройките, от къде се сменя езика на менютата!!!! този език не ми е познат. проверих всички менюта от екрана. Моля за съдействие!!
Румъняска - търси в sistem или си свали упътването от БГ сайта им и виж точно коя позиция и къде е .
Настройки> Система >Експертни настройки> Език
Този пост е редактиран от svetlio1; 15-01-17 в 16:08.
Още едно питане? Не знам от настройки ли е (изполвам настройки за картината на Дарко), от телевизора ли, или от качеството на релийзите на филмите (което не ми се вярва), но защо се вижда така картината:
Ореола е на части - все едно направена всяка част от различен цвят! На снимката не се вижда толкова отчетливо както като се гледа на телевизора. Понякога така се вижда и върху лицата на артистите като ги дадат в близък план.
Нали е 10 бита матрица, филма е 4К, защо така?
Досега на стария ми телевизор никога не съм забелязвал такова нещо! Даже и жена ми го забелязва?
Коойто има такъв телевизор, може ли да сподели дали и при него е така?
Колко ГБ е тоя 4К релийз ? Аз залагам на калпаво рипване .
Този пост е редактиран от brabusbg; 16-01-17 в 14:58.
За тв програми е нормално , особено и допълнително смачкани от кабеларките - аз го виждах и на стария CRT . 14ГБ е недостатъчно за качествен УХД релийз според мен , колкото и да е добър новият кодек , все си доста компресирано и с изрязани данни , за да се постигнат такива обеми . На нормални BD релийзи или дискове ако имаш как е ?
Това се нарича color banding и в идеалния вариант го нямаш. Най-често това идва от видео материала, а след това от панела. Тоест тук идва броя цветове които може да покаже панела. 10бит-а панел = 1 милиард цвята, но ако сорса ти е калпав(малък видео битрейт), ще пресъздаде информацията която получава. Аз го виждам в някой UHD рипове, а в други го няма. Зависи от сорса в огромна степен. Моя съм го тествал за бандинг и се справя без проблем.
Gradients on TVs: Color bit depth
Samsung KS8000 Review (UN49KS8000, UN55KS8000, UN60KS8000, UN65KS8000)
Днес забелязох нещо странно на моя кс7002.Изключвам си пс то и се появява надписа shut down и изключвам тв то преди да се изключи пс то.После включвам тв то след известно време и за секунда се появява екрана от изключващия се пс а той изобщо не е пуснат.Два пъти го забелязох днес и съм на 99% сигурен че не беше така.Все едно е запаметил последно картината която е възпроизвел.Много дразнещо
Кажи ми кой е рилийза и аз да го изтегля, ще сравним.
Някой да има проблеми с Youtube апликацията ? В смисъл след известно ползване, да скапва текста под клипа (наслага текст върху текста) ?