То има , ама само високите серии тв го предават правилно . И без тази екстра се вижда доста прилично , а и мен ме интересува повече звука.
То има , ама само високите серии тв го предават правилно . И без тази екстра се вижда доста прилично , а и мен ме интересува повече звука.
Service Menu Code For Samsung TV:
There are many codes available for accessing service menu in various Samsung TV models. You can try following codes one by one until you get access to service menu:
First power off your TV using the remote, then press following buttons quickly on the remote:
Mute + 1 + 8 + 2 + Power
Display/Info + Menu + Mute + Power
Display/Info + P.STD + Mute + Power
P.STD + Help + Sleep + Power
P.STD + Menu + Sleep + Power
Sleep + P.STD + Mute + Power
You can press Channel Up/Down buttons to navigate between available options. To change their values, press Volume Up/Down buttons.
Hidden Secret Service Menu Codes for Sony, Samsung, LG and Philips TV
Срам поредният предател
Я пак Това на колко ракии го реши?
Review: Samsung QE55Q7F (Q7F-serie) QLED-tv
Google превод Ni to En
Забележка: моделът UE49MU7002 е с 50/60Hz панел (настройките на Auto Motion Plus имат само регулиране Намаляване на трептенето и няма Намаляване на помътняване/размазване),
за разлика от по-големият размер на същия модел, който е 100/120Hz с MCFI и има двата буфера.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-04-17 в 17:25.
Няма как вече. Не можах да устискам до налагането на OLED. Още са скъпи и бъгави.
Плазмата вече много ми малее.
И отделно се получи някакъв проблем със екрана. Защитното стъкло стана на някакви петна. Като че ли има някакъв филм от външната страна. Принципно не се вижда много, но ме дразни.
Та ако някой знае от какво са тия петна и как може да се оправи ще съм му благодарен.
Извинявам се за офтопика.
Без части няма как да стане .Има разни филтри като фолио , та отлепят се след време работа , предполагам . Плазмата си грее , нали ? Но винаги българина може да измисли нещо иновативно .
Как така филтърът се трие? Филтърът е полимерен.
Петна може да се появят и когато при почистване на екрана се ползва някакъв силно агресивен препарат...нещо съдържащо ацетон или киселина.
Като си вземеш KS8000...
https://www.cnet.com/forums/discussi...and-hdr-notes/
http://uk.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000/settings
https://www.youtube.com/watch?v=mb4V6ziwDik
https://www.scribd.com/doc/316972896...bration-report
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-04-17 в 19:48.
Успях да се добера до сервизното меню - благодаря на hristoslav2. Трябваше да използвам помощ от приятел със SAMSUNG TV, който ми зае нормално инфра червено дистанционно.
Успях с комбинация Display/Info + Menu + Mute + Power.
Моят панел се оказа 55A1MU1QK - SAMSUNG. Не знам реално кой се води по-добър - той или този на AUO, но аз нямам никакви оплаквания откъм backlight bleeding или неравномерна подсветка... Това, което ме дразни обаче е, че преливките са ОК само при 10bit content, при 8бит са резки и гадни, не по-добри от на плазмата.
Иначе има доста неща в сервизното меню, направи ми впечатление, че има и настройка свързана с яркостта на субтитрите, която по default е 80 - евентуално може да се престраша да я бутна надолу.
Този пост е редактиран от Creep; 25-04-17 в 11:45.
Каквото и да правиш като промени в това меню , си запиши какво е било преди . Да няма неприятни изненади .
Samsung UE-55KS7000 - 55A1MU1QK (FA01) [панелите в KS8000 и KS7000 са еднакви, разликата е в управлението на подсветката]
AUO има в 55" и 65" диагонали,
в 49" само самсунг, Version 1 49A1MU0QK
https://www.avforums.com/threads/sam...#post-24566477
в 60" Sharp.
Само не записвай промените в сервизното меню!
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-04-17 в 22:21.
@Creep ти си луд човек Този KS7002 да не е модел 2027 година?? Не го подвеждай човека. Нямат НИЩО общо нито черното, нито цветовете. Сравнено с моделите които се предлагат през 2016 е наистина добър, но... с плазмата забрави! Всеки път като влезна в спалнята си и пусна плазмата и ми се плаче от удооволствието - да гледаш перфектна картина. Лошото не започват останалите производители така масово да развиват OLED телевизори и не се очертав аи тази година да им падне поне малко цента!
Не знам какви плазми имате, аз имам/имах тези
1) PANASONIC TX-P42G20 - все още ми е в спалнята, гледа се основно на изгасено осветление
2) PANASONIC TX-P50ST50 - беше ми в хола, гледах го на всякакво осветление, преди да го заменя с GNUSMAS-а
И двете имат страхотно черно спрямо IPS LCD-та, но в сравнение с KS7002 (при правилните настройки) аз лично не намирам разлика.
Под правилни настройки имам предвид ECO sensor на "оn" и min. backlight level: 2. Нормално backlight: 10 (за през деня). Така телевизорът си сваля беклайта при приглушено/изгасено осветление и "не вади очи" в тъмното, а черното е идеално (в сравнение с плазмите ми). Довечера мога да напиша всичките настройки, на които съм се спрял засега.
Тия истории за идеалното черно и цветове при плазмите според мен са доста преувеличени, малко като градски легенди - лично мнение, с което не искам да ангажирам никого.
P.S. Ракия не употребявам
Този пост е редактиран от Creep; 25-04-17 в 11:44.
Спокойно, няма как да ме подведе Creep. Сам се набутвам в тази посока
Живот и здраве ще мога да дам преки впечатления след 1-2 дни.
Пък и аз определено имам досег с доста LCD телевизори последните 10-12 години и знам какво може да се очаква от хубав модел с VA матрица.
Нещата в тази сфера са ясни от доста време и няма как някой да ме изненада с нещо добро или лошо.
Въпроса е че модела КS7000 по всички ревюта е малко прехвален (Самсунг определено добре спонсорират всички такива издания). Понеже доста е изписано за модела , доста суперлативи има по негов адрес, но моето мнение (както и на повечето тук които имат модела) е че няма как да се доближи до нивата на черното и картината на Плазмата! Не мога да се съглася с Creep че е прехвалена плазмата. Картината в SD сигнал не не наниво. Micro stutter след няколко ъпдейта не е оправен. Има го и при останалите модели от тази година на Самсунг. Картината е някак си размита! Еко сензор ОN, само влошава допълнително нещата и през деня я прави просто по-тъмна - това не е подобрение в картината! Не лош телевизор, но далеч от най-добрите.