За разлепящият се заден капак, задължително да се гледа и краят:
За разлепящият се заден капак, задължително да се гледа и краят:
Този пост е редактиран от Creep; 27-04-17 в 10:25.
Колега, провери ли производителя на дисплея на твоя 8002? При мен се оказа, че матрицата е от AUO - 55L1MU8QK, което ме разочарова! Мисля си, че като купуваш флагман, то поне там трябва да поставят най-добрите си панели, т.е. техните собствени! Много алчни копелета се оказаха тези от самсунг!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от brabusbg; 27-04-17 в 11:12.
Едва ли е драма, че матрицата не е Самсунг. Все пак си е вградена във висок модел и съм сигурен, че между двете няма да има разлика като цветопредаване, осветеност и т.н. Аз не бих се притеснявал излишно.
Никъде няма черно на бяло, че AUO матриците при KS7xxxx/8xxx са по-лоши или по-добри от тези на SAMSUNG. Лотарията е от бройка до бройка според мен - може да се падне калпава матрица и от двата производителя.
Монтирах снощи телевизора и го поразцъках 2-3 часа и вече имам някакви впечатления.
Като цяло съм доволен. Каквото очаквах го получих, дори една идея повече.
Първо да се оплача от малоумното дистанционно. Нещо не бях разбрал, че е само с едно орязано и няма пълноразмерно такова. Не знам кой е решил, че това е функционално, но всичко отнема 2-3 пъти повече кликания за да свършиш каквото и да е.
Не съм го разучил изцяло и се надявам да излязат неразкрити досега функции, които да улеснят ползването. Например да избереш канал 24 без да кликаш 7-8 пъти.
Отделно, само с ръка и усет не можеш да разбереш къде са бутоните, които търсиш. Има някакви пъпчици, които трябва да си обучен на брайлово четмо за да ги усетиш.
Не че нямам Logitech Harmony, на което да направя каквото ми е нужно де. Ще го мисля.
Като начало сложих настройките от ревюто на AV Forums. Мисля, че те са напълно задоволителни. Ще трябва да си поиграя малко с цвета.
Като контраст съм доволен. Със включен Smart LED /локално затъмняване/ черното е доста добро. Лошото е, че това неминуемо вкарва грозни гледки на определени сцени. Ако имаш светъл обект горе ляво на екрана и около 1/3 от екрана става вертикално по-светъл. Особено си личи на черните ленти при филмите. Също личи и на тъмни сцени със субтитри.
Хубавото е, че това са доста частни случаи и рядко срещани.
Друго хубаво е, че SD сигнала от кабелната е съвсем приемлива. Тук очаквах нещата да са доста зле.
На 55", гледани от 3,5 метра картината е доста добре. Доволен съм.
Друга приятна изненада беше звука. Спокойно мога да кажа, че звучи по-добре от плазмата, която е с доста по-обемен корпус.
Втрещен съм от сглобката обаче. Уреда прилича на нещо, закупено в Джъмбо. Не мога да си представя, че е техника от висок клас за 3-4 хиляди лева. След като прибрах плазмата и почнах да вадя новия телевизор направо ме беше страх да не се разпадне в ръцете ми. Все още не мога да разбера каква е идеята един телевизор да е дебел 1 см?! Да не би някой да го носи в джоба си? Какво пречи да е 2-3-5-10 см дълбок и да има усилен корпус?
По-голямата яркост си казва думата при гледане през деня. В този слънчев ден слънцето напича в стаята и с плазмата нещата бяха ужасни без плътни завеси. Сега няма никакви грижи с отделни настройки за през деня.
Очакван проблем за мен като ползвател на плазма е motion resolution. Без включен Motion Plus се усеща мазане дори при бавна скорост на камерата. Примерно на тениса като се движи кадъра и таблото с резултата се омазва здраво. Да не говорим за хората в публиката. Със Custom настройки на Motion Plus се оправят нещата до голяма степен и към момента не забелязвам артефакти, но и не съм правил много тестове още.
Лошото е, че е нужно постоянно да се влиза в менюто и да се сменява Auto Motion Plus между OFF и Custom, което с това дистанционно и меню си е приключение.
Накрая оставям впечатленията си от 4k HDR сигнала, макар че за всички е ясно, че там му е най-голяма сила.
Наистина е много впечатляващо, особено на рекламни и демо клипове. Гледал съм на други дисплеи, които им дават 400-500 nits максимум и не е толкова добре като тук. Личи си по-голяма яркост на този модел.
Не съм гледал още цял филм, предлагащ HDR и се притеснявам, че ще ми дойде прекалено нереалистично, но ще коментирам тогава.
Като обобщение мога да кажа, че получих почти същото като качество спрямо плазмата при гледане на тъмно /без моушъна и ъглите на виждане/ и осезаемо по-добра картина на дневна светлина.
С оригиналното дистанционно мога ли да влезна да видя панела?
Относно дистанционното, след като "запознах" телевизора с Mtel-ското STB и се родих. Вече всичко командвам само с дистанционното на телевизора.
С оригиналното дистанционно мога ли да влезна да видя панела?[/QUOTE]
С оригиналното аз не успях, ползвах от един стар С650 и стана веднага. Поне не е мостра, имай предвид, че наработеното време на панела го изписва в минути.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ние също сме доволни, особено като го пуснах и настроих (на Дарко повече ми допадат настройките) бях много въодушевен че не е толкова зле колкото очаквах. Но с течение на времето (месец, два) все повече и повече ми прави впечатление разликата в картината. Определено при всички ни има и голяма доза субективизъм - няма как да е по друг начин.
То няма как да няма субективизъм. Нали изказваме личното си мнение според личните ни предпочитания.
Истината е, че LCD технологията достигна върха си много отдавна и всяка година гледаме едно и също. Производителите пълнят джобовете с изплатената технология и чакат OLED.
Ние също чакаме.
lazarus18
Коя е тази идея в повече?
Дистанционното ти е TM1680A. Купи си стандартно TM1240A.
Доволен си от локалното му затъмняване?
За звука,
Samsung KS8000 Review (UN49KS8000, UN55KS8000, UN60KS8000, UN65KS8000)
погледни къде е класиран моделът...
Sound Quality of TVs
KS9000 който е с подобно аудио - гледай зелената зона
http://img1.lesnumeriques.com/test/1...ks9000-son.jpg
Ти нали имаше AV Marantz... Защо не го ползваш?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-04-17 в 19:35.