Съгласен съм, че картината при SD сигнал е зле, но въпреки че на плазмите е по-добре, то в никакъв случай не е добра
Имай предвид също, че плазмата ти е 42", а гнусмаса 55" , което не е без значение при SD съдържание. Освен това тук говорим и за ъпскейл от SD към FHD при плазмата и от SD към UHD при гнусмаса, което допълнително влошава нещата. Ако имаше плазми 4K, SD съдържанието щеше и при тях да е с влошено качество спрямо старите FHD плазми.
- Micro shutter при мен няма (гледам IPTV през STB нa mtel/ZTE в 1080i). Настройките мога да ги напиша довечера.
- Картината е размита, ако не се гледа фронтално - това го написах няколко пъти и аз още не мога да го преживея - ужасни ъгли на видимост.
- Eco sensor: оn не влошава по никакъв начин картината през деня. Колкото си задал за беклайт - толкова си седи, стига да е светло. Единственото, което прави е да намали backlight-a от максимално зададения (при мен е 10 за non-HDR content) до минимално зададения (при мен е 2), което за мен е значително подобрение, когато се гледа на изгасено или приглушено осветление.
- Преливките при 8битово съдържание са зле - не по-добре от на плазмите от среден клас - доста разочароващо за LCD TV
- Сглобката и вложените материали (не само в сравнение с плазмите на Панасоник, а като цяло) е под всякаква критика!
Когато се гледа 4K 10bit съдържание, обаче, този боклук, отвява всякакви среден клас full HD плазми - пак лично мнение.
П.П. Аз платих за 55" 2149 лв и въобще не смятам, че в момента на пазара има по-добро предложение на тази цена.