Страница 28 от 33 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 494
Like Tree50Одобрявам

Samsung телевизори 2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2019

Отговор: Samsung телевизори 2019

Здравейте !

Мисля скоро да вземам нов телевизор за новият апартамент , разглеждах доста марки , модели и тн.
    Доколкото разбрах OLED и QLED са много по-хубави и по-добри от LED телевизорите , но пък затова са и доста по-скъпи.
    Както и да е... последните дни пуснаха оферта за QLED телевизор за цена която бих дал , да кажем че тавана ми е 1500лв и бих искал да е поне 55 инча ( ако беше LED обмислях и 65 ноо да... )

Въпроса ми е следния: Каква е разликата между Samsung 55Q67R и Samsung 55Q65RA ? Има ли въобще разлика и кой модел е по-добър според вас?
    Питам защото 65RA може да се вземе от emag за 1350лв докато 67R струва 1500лв към момента в Технополис. Има ли смисъл да се дават 150лв повече или не?
    Поздрави!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2019

Това 5.1 къде трябва да го пише? Виждам такова само при видеото. Явно телевизорите Samsung имат проблем не само с DTS, но и с другите аудио формати. Какво точно трябва да гледам в аудио опциите, за да знам че дадено аудио ще ми върви?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Обикновено е записано в скоби след основният поток TrueHD (core DD/core 5.1) или е дадено като 2-ри поток -
    cable одобрява това.

5. Тук е от
    Dec 2019

Само се обърках повече. В крайна сметка тези проблеми с аудиото правят така че 90% от 4K филмите и вероятно 100% от 4K HDR филмите по тракерите стават негледаеми на телевизори Samsung от тази и миналата година. Или трябва всеки път да опъвам 5-метровия HDMI 2.0 кабел от компютъра към телевизора (гадно), или трябва да си играя всеки свален филм да го презаписвам с разни гаражни програми (още по-гадно). Има ли някакъв друг вариант, при който да сработи доброто старо записване на флашка и мушкане в телевизора, без от това да последват 101 проблема?

Edit: има ли начин да подкарам всеки видео файл чрез "Прехвърляне към устройство" през Media Playera, заедно със субтитрите към телевизора в домашната wi-fi мрежа? Засега имам успеваемост 20-30%, а на всички останали файлове ми изписва "Мултимедията не се поддържа от устройството". За субтитрите успеваемостта ми е 0%
    Този пост е редактиран от W995; 15-12-19 в 14:08.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Повечето филми съдържат и ядрото - просто преглеждай инфото преди сваляне . За DTS (truHD) си трябва преконвертиране - не е трудно и не отнема кой знае колко време, но си е излишна занимавка .

Външен мултимедиен плеър/Андроид бокс решават подобни и бъдещи проблеми ... или си оставяш свързването към компютъра и възпроизвеждането от там.

7. Тук е от
    Dec 2019

Ами избирам филми от този списък https://4kmedia.org/real-or-fake-4k/ и искам да си пусна поне един истински 4K HDR филм, но не намирам такъв който да тръгне с аудио. Дори в rarbg, където има по 10 версии на всеки филм, тези в 4K HDR са единични, и задължително не им тръгва звука.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Горните снимки са от замунда/зелка - има си доста 4К филми макар и инфото да не има е пълно винаги - свалял съм няколко само за тестове понеже (все още си гледам основно 1080р филми на плазмата) и всичко си е наред.
    Повече има в хдторентс, но там си иска поддържане на коефициент може да гледаш там подробното инфо кой филм с какъв звук и ХДР е и да сваляш от замунда - доста от тях ги има същите и там.
    cable одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

При мен с Q70 няма подобен проблем, изтеглих от Замунда IT part 2 4k hdr 60gb филм и върви без проблеми...

Пробвай с Plex

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Горните снимки са от замунда/зелка - има си доста 4К филми макар и инфото да не има е пълно винаги - свалял съм няколко само за тестове понеже (все още си гледам основно 1080р филми на плазмата) и всичко си е наред.
    Повече има в хдторентс, но там си иска поддържане на коефициент може да гледаш там подробното инфо кой филм с какъв звук и ХДР е и да сваляш от замунда - доста от тях ги има същите и там.
    И си мисля,че правилно правиш.По-добрата картина не е задължително по-голямата резолюция,а в случая по-добрия тв-р за филми.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от iNfRaSoNiC Виж публикацията
    Работата ми е свързана с много гледане на Евроспорт примерно и там в момента на ски спортовете има проблеми на 1080i които липсват на 720p.
    Но може и да е от големия диагонал и сравнително близкото разстояние от което се гледа тоест да не е от телевизора, а сега чак да го виждам

Ами точно това имах предвид като попитах защо не си избрал Q80(защото са на много подобни цени) и ти отговори,че са с подобни показатели.Което е истина,но специално за спорт оценките доста се различават..а и ти казваше,че спорт(и футбол) рядко гледаш и си погледнал един друг тв-р само за проба.
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
    Този пост е редактиран от cable; 15-12-19 в 16:06.

12. Тук е от
    Dec 2019

от замунда/зелка - има си доста 4К филми
    Можеш ли да ми дадеш линкове за 2-3, но истински 4K HDR филми, които ще мога да подкарам със звук?

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Линкове към торент сайтовете мисля не работят във форума, а и доколкото си спомням е против правилата му , но виж снимките от инфото горе - и двата би трябвало да отговорят на условието

Просто първо гледай описанието в заглавието на торента и после преглеждай подробното инфо за подробности - даже като гледам май вече първо излизат 4К/ХДР версиите преди 1080р

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Аз написах по горе,IT Chapter 2 в Замунда около 60гб беше и е 4к HDR.

Cable, тук май не си много прав колега. Разликата в оценките за Sports между Q80 и Q70 идват единствено заради ъгъла на виждане, което мен не ме касае или притеснява.

16. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Донаякъде съм съгласен,но не напълно.Това и мен много не ме бърка.Затова и не ти обърнах специално внимание.Но сега ме изненадва,че на Eurosport hd можe да има проблеми,защото това е една от най-качествените тв-ии.Ама не си и писал точно какво виждаш за да се загледам подробно,може и аз да пропускам.Не настоявам да съм прав ,а да сравня това което искаш да кажеш.
    За разликите върни на 0 difference threshold и виж пак.Но истната е ,че това е най-голямата разлика.

p.s.
    В момента по Евроспорт2 дават ски алпийски дисциплини от Вал д'Изер(запис)
    Не виждам абсолютно никакъв проблем от разстояние по-малко от 1 метър-най-близото нормално.За това разстояние мисля не е от голямо значение размера.Мисля,че това е идеалното което може да се види.Освен това според мен ските са по-лесни за предаване от футола,защото там сменят камерите,а не ги въртят.При футбола освен движението на играчите въртят и камерите.Но истината е,че не гледам често ски.
    Аз си мисля,че най-вероятно проблема е в iptv-то(тук не рекламирам кабелната.въпреки,че името си го избрах точно от там-бях сменил за няколко години Близу с Булсат заради испанското,чаках много да видя и iptv-то им,но накрая не издържах ''картинката'' която виждах(каквото и да е съдържането не мога да го гледам с лошо качество постоянно) и се върнах на Близу много преди А1 да вземе испанското .Дори последните 2-3 години от престоя ми на Булсат в апартамента дублирах с евтина кабеларка за по-добро качество,а Булсат ми беше за испанското и за вилата.
    Ако е същото и с кабелната може би наистина времето на реакция на OLED-a има значение.Ама ще чакам да пишеш проблемите за да видя пак.
    Този пост е редактиран от cable; 15-12-19 в 23:31.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Донаякъде съм съгласен,но не напълно.Това и мен много не ме бърка.Затова и не ти обърнах специално внимание.Но сега ме изненадва,че на Eurosport hd можe да има проблеми,защото това е една от най-качествените тв-ии.Ама не си и писал точно какво виждаш за да се загледам подробно,може и аз да пропускам.Не настоявам да съм прав ,а да сравня това което искаш да кажеш.
    За разликите върни на 0 difference threshold и виж пак.Но истната е ,че това е най-голямата разлика.

p.s.
    В момента по Евроспорт2 дават ски алпийски дисциплини от Вал д'Изер(запис)
    Не виждам абсолютно никакъв проблем от разстояние по-малко от 1 метър-най-близото нормално.За това разстояние мисля не е от голямо значение размера.Мисля,че това е идеалното което може да се види.Освен това според мен ските са по-лесни за предаване от футола,защото там сменят камерите,а не ги въртят.При футбола освен движението на играчите въртят и камерите.Но истината е,че не гледам често ски.
    Аз си мисля,че най-вероятно проблема е в iptv-то(тук не рекламирам кабелната.въпреки,че името си го избрах точно от там-бях сменил за няколко години Близу с Булсат заради испанското,чаках много да видя и iptv-то им,но накрая не издържах ''картинката'' която виждах(каквото и да е съдържането не мога да го гледам с лошо качество постоянно) и се върнах на Близу много преди А1 да вземе испанското .Дори последните 2-3 години от престоя ми на Булсат в апартамента дублирах с евтина кабеларка за по-добро качество,а Булсат ми беше за испанското и за вилата.
    Ако е същото и с кабелната може би наистина времето на реакция на OLED-a има значение.Ама ще чакам да пишеш проблемите за да видя пак.
    Проблема се вижда, когато някой преминава бързо и на фона на главата му отзад са рекламните пана и е нещо като ореол - мега тъпо обяснение, но е точно това [emoji2]
    Все пак на 720p го няма този проблем само на 1080i. Така като гледам обаче ... разлика никаква не виждам в качеството на картината така че ще си го оставя на 720p и си свиркам.

18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

@INFRASONIC
    Очаквах ,че това ще е.Според мен проблема е в iptv-то,може би в боксовете които използват и(или) скоростта на нета.След като го виждаш по-добре на по-ниска резолюция си мисля,че бокса по-лесно се справя с това.На кабелната го няма този проблем(поне при мен) и мисля не е от размера,защото го гледах от малко разстояние и внимавах точно за това.
    Така,че си мисля,че тв-ра си е ок,а това,че ще ти се налага да сваляш малко резолюцията не е трагично,важното е да гледаш по начина който те устройва.Не съм гледал скоро ,но преди някои немски тв-ии си предаваха точно в тази резолюция,вероятно не беше случайно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 33 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11
  2. Samsung телевизори 2018
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 443
    Последно: 02-01-19, 16:43
  3. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  4. Samsung Телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1121
    Последно: 02-01-16, 09:17
  5. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
    От detronik във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-10-14, 23:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе