А този HDR,който го има в телевизора автоматично ли се включва ,или има опция.
А този HDR,който го има в телевизора автоматично ли се включва ,или има опция.
Невероятно, но факт е, че точно Local dimming се отразява изключително и видимо зле на картината. Повече никога телевизор с тази "екстра"!
Прибързани и не особено верни заключени явно на база скромен опит с един/два модела за кратко - всяка технология си има предимства и недостатъци, а и от локално до локално има огромна разлика според начина му на изграждане (тип, брой зони) и софтуера на управление.
Ами както писах при Панасоник-а ми си го изписва в инфото при възпроизвеждане - ако си сигурен, че файла е ХДР10+ , то може плеъра на тв да не поддържа възпроизвеждането му коректно ..., което леко ме съмнява . Кой е файла/филма?
Става въпрос за клипчета в Ютуб,които са с 4К HDR.
Real 4K HDR: TCL Four Basic Colors in HDR
Ето например това клипче, телевизорът не изписва нищо.
YouTube не поддържа HDR формати с динамични метаданни, каквито са HDR10 +, Dolby Vision, Technicolor.
https://eu.community.samsung.com/t5/.../td-p/1199276#
-за проверка какво съдържа/подобрява/добавя/отстранява даден ъпдейт
Телевизорът е с последния ъпдейт-1335,ако си имал предвид да проверя с коя версия е.
Аз в къщи съм с Q70RA , файлът филмът е.
Alien 1979 INTERNAL Theatrical HDR10Plus 2160p UHD BluRay X265-IAMABLE
През Plex си пише HDR10, като го сложих на флашка и го пуснах през плеъра на телевизора пак пише само HDR10, но плюс не виждам. Имаше и леки проблеми с артефакти от тв плеъра, но може и от флашката да е, все пак филма е 30ГБ.
Може ли линк за клип/филм 4KHDR10+ с който да пробвам?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Нито прибързани и особено верни заключения на база годишни и редовни наблюдения на всички марки. Жалко, но тази технология достъгна апогея си и безвъзвратно си отива на заслужена почивка в музея. От 2020 нататък, основните производители на телевизори поетапно ще спират създаването на LCD модели. Защо, питайте тях?
Този пост е редактиран от DOLBY VISION 4K; 27-12-19 в 16:31.
В HDtorrents има доста и по-важното - още в инфолентата е изписано какъв тип е HDR/HDR10+/DV - може просто да видиш за филм с ХДР10+ и после да потърсиш същата версия по другите тракери ако нямаш регистрация там или коефициента ти е малък.
Аз пробвах с Alita 41,53ГБ версия - има я в замунда/зелка .
Сега и аз се разтърсих за моя Самсунг 2017г и има известни съмнения дали поддръжката не е само за Амазон прайм приложението , защото последно като пробвах не ми го отчете като ХДР10+ , а като ХДР
Не си разбрал...
От 2023 година спират инвестирането в заводи за производство на LCD матрици - пазара се пренасити, а конкуренцията убива инвестициите. Тоест няма да има нови фабрики и по големи размери матрици.
Производството на LCD телевизори продължава, но лека полека ще бъде изтласкано в сегмента на средният и ниският клас модели.
Точно това имам в предвид, и който го е разбрал в буквален смисъл "Sorry".