Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 270
Like Tree45Одобрявам

55QN95A или 65QN90A

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Отговор: 55QN95A или 65QN90A

При мен на динамични сцени с QN95A, се забелязваше друг ефект. След футболистът оставаше лека диря от фланелката, нещо като сянка. Това при излъчване от Диема. Същия мач, пуснат през пакета на Sky UK, ефектът почти го няма. Може би, не харесваше формата в който нашите го конвертират, но аз не намерих решение.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Гаранцията дали го покрива.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Този ефект е от Auto Motion. Изключете го или да е на по-ниска степен. На автомобилни състезания е винаги наличен този ефект с диря на цяла задница или спойлер :

5. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Направих какво ли не и пак го има. Появява се само при движение наляво или надясно при светъл екран. Като демон е...веднъж като го видиж и само там тине погледа. Не знам дали е нормално да го има на телевизор от този клас.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Изключихте ли всички "подобрители" на картината ?

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    При мен на динамични сцени с QN95A, се забелязваше друг ефект. След футболистът оставаше лека диря от фланелката, нещо като сянка. Това при излъчване от Диема. Същия мач, пуснат през пакета на Sky UK, ефектът почти го няма. Може би, не харесваше формата в който нашите го конвертират, но аз не намерих решение.
    И аз го имах това с дирята или него като сянка "ореол" около футболистите (оправих го от motion н-ките)
    Остана само да измисля как да оправя това дигитализиране около играчите когато се движат и камерата е в близък план

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Цитат Първоначално публикувано от hiloallstars Виж публикацията
    И аз го имах това с дирята или него като сянка "ореол" около футболистите (оправих го от motion н-ките)
    Остана само да измисля как да оправя това дигитализиране около играчите когато се движат и камерата е в близък план
    Май го пипах, но нищо не стана. Това което ти описваш, мисля че се получава когато качеството е гадно. Нашите оператори, особено сателитните, масово компресират сигнала, мачкат битрейта и може да се видят, всякакви ефекти...

- - - - - - - - - -

@hiloallstars
    Виж тази тема, авторът (ако не си ти) има същото питане.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Пробвам на всички МАх спорт1234 наА1 където има футбол на Qn95 това пиксализиране около играча няма грам.Влезте Qtybe, направете прроба на мач там .

- - - - - - - - - -

Пробвах 4к Франция-Аржентина няма за какво да се хване,няма нищо общо с настройките.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Проблема при мен е абсолютно същия като това видео и ще следя темата с интерес

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Днес и аз се сдобих със 55QN95A.Явно извадих късмет с матрицата понеже не видях никакво dse или неравномерност.Предния ми тв е Q6FN и този го превъзхожда доста.Уникален HDR.Минилед наистина е крачка напред при LCD телевизорите.
    Този пост е редактиран от FullMak; 17-03-22 в 20:54.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Цитат Първоначално публикувано от FullMak Виж публикацията
    Днес и аз се сдобих със 55QN95A.Явно извадих късмет с матрицата понеже не видях никакво dse или неравномерност.Предния ми тв е Q6FN и този го превъзхожда доста.Уникален HDR.

В какво се изразява превъзхождането, освен че е по-ярък?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    В какво се изразява превъзхождането, освен че е по-ярък?
    При HDR няма никакво избледняване на цветовете, докато при Q6FN картната е някак запушена.Отделно не забелязах никакъв блуминг около субтитрите въпреки високата яркост при HDR.Пуснах новата матрица на HBO MAX с HDR и имаше доста детайли в тъмните сцени без да става сиво черното.Това е при готовите настройки при режим кино.
    brotzki одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Цитат Първоначално публикувано от FullMak Виж публикацията
    Днес и аз се сдобих със 55QN95A.Явно извадих късмет с матрицата понеже не видях никакво dse или неравномерност.Предния ми тв е Q6FN и този го превъзхожда доста.Уникален HDR.Минилед наистина е крачка напред при LCD телевизорите.
    Честито колега! От къде и на каква цена го взе?

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Май го пипах, но нищо не стана. Това което ти описваш, мисля че се получава когато качеството е гадно. Нашите оператори, особено сателитните, масово компресират сигнала, мачкат битрейта и може да се видят, всякакви ефекти...

- - - - - - - - - -

@hiloallstars
    Виж тази тема, авторът (ако не си ти) има същото питане.

От настройки за яснота на картината беше проблема и вече гледам Лига Европа без тези "артефакти" около играчите
    намали размазване го сложих на 0 (променя ли го на 2 или повече и проблема започва)
    намали трептене на 5
    намаляване на шума: изключено

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Честито колега! От къде и на каква цена го взе?
    От extreme digital.Всичко беше запечатано и не отваряно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 18 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе