Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 270
Like Tree45Одобрявам

55QN95A или 65QN90A

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Отговор: 55QN95A или 65QN90A

Специално за QN95 гледах няколко видеоклипа, свързани с проблеми на самата минилед подсветка едно трептене на зона,и затъмняване,пак на зона,иначе проблеми с пиксели,за сега не видях.

- - - - - - - - - -

Така всяка нова технология трябва да се доиспипа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Въпреки, че технологията на новите модели, пак ще е същата (минилед), производителя обявява, екстремни подобрения, много повече зони на затъмнение, по-добро качество на картината. За всичко това ще се грижи, по-надежден и по-качествен хардуер.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Струва ли си QN90A 55" с ADS панела за 1560лв или Q80A 55" с VA панел за 1170лв ?
    Мисля да рискувам с един от двата
    Този пост е редактиран от hiloallstars; 05-03-22 в 12:02.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Лично аз бих взел QN90 при тази ситуация. Другия цялостно си е нисък клас, даже и самия му VA панел е ниско качество.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Лично аз бих взел QN90 при тази ситуация. Другия цялостно си е нисък клас, даже и самия му VA панел е ниско качество.
    Ако няма дефекти и не ме дразни този ADS панел мисля да го оставя.
    Няма какво друго да купя за тази пари а oled не бих повторил скоро

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Сонито ми от подписа е 50Hz с IPS панел след седмица ползване не ми правеше впечатление. Самсунга QN90 е 100Hz IPS втория най- висок клас и предполагам че всичко е в пъти по-добре.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=aqfD9wBls6c

доста хубаво сравнение с LG C1 (по-назад в темата изразихме мнения относно конкретния модел)
    всеки може сам да прецени за себе си

10. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Не знам дали си чел западните форуми, но ако не си, отдели известно време, за да няма после неприятни изненади. QN90A има проблем с локалното затъмнение. Не е ясно, дали е при отделни бройки, или масово явление, но е факт, че често се докладва този бъг.

https://www.google.com/search?q=loca...client=gws-wiz

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив

Благодаря колега!
    Ще тествам дали се наблюдава този бъг в SDR и HDR режими
    Ще го сравня и с Q80T 55" VA panel (не е същия клас, но поне е нещо)

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Другите марки и те ли са така често срещани с проблеми в панелите?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Когато започнем да проучваме детайлно някои телевизор, рано или късно, ще попаднем на някакви недостатъци, без значение от марката, модела и технологията. Според мен е най- важно, да решим за себе си, с кое можем да направим компромис и с кое не бихме се примирили. Няма перфектен телевизор...

- - - - - - - - - -

Ето един пост, който много точно описва, какво е положението с качеството, при съвременните телевизори на двата водещи бранда в областта.

https://www.avforums.com/threads/sam...#post-30190301
    Този пост е редактиран от tvbox; 06-03-22 в 11:27.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016

Цитат Първоначално публикувано от hiloallstars Виж публикацията
    https://www.youtube.com/watch?v=aqfD9wBls6c

доста хубаво сравнение с LG C1 (по-назад в темата изразихме мнения относно конкретния модел)
    всеки може сам да прецени за себе си
    Определено при С1 е в пъти по добра картината в това видео, а и от както имам OLED вече ми е не мислимо да си купя нещо различно от OLED. Гледайки останалите телевизори вкъщи и при приятели, всичко ми е пълна скръб.
    CubanLinx одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Точно заради подобни заучени фрази в интернет пространството, които всички си приписват за авторски,се подведох и взех С1. Не можах да го изтърпя два пълни дни у дома и го натъпках обратно в кашона.

- - - - - - - - - -

Пускам клипът, спирам на случайна тъмна сцена и какво се вижда?! Не просто изгубени детайли, а изгубена цялата дясна страна на картина!

sasho1bs одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

По същата логика със заучените фрази, обаче е пълно и с такива клипове, уж изобличаващи недостатъците на даден модел тв. Кой го е правил този клип, какви настройки са използвани на единия тв и какви на другия и т.н. Защото вече е пълно с всякакви самозванци, които за брой гледания (или спонсорирани от конкурент) ще пуснат подобно нещо и после ходи доказвай, че нямаш сестра. Последните години Самсунг бяха царе в смешните си опити да "изобличат" олед технологията с подобен тип антиреклами. И накрая какво стана? И те се пуснаха по тоя склон.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2020

През последните няколко седмици, прекарах и двете устройства през домът ми и най-безпристрастно казва, че при всичките кусури които имат двете ТВ-та, тези на LG-то са повече. Ми, то в повечето ситуации половината детайли, не се виждат, или щото сцената е тъмна, или заради отраженията в панела. Относно горното сравнение, условията при които цъкнат шота, са идеалните за С1. Я само си представи, това на горната снимка при дневна светлина, а не в умишлено затъмнено помещение...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 18 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе