Този пост е редактиран от brotzki; 27-12-22 в 12:58.
Съпорта, на коя друга марка, сменя цял панел за един изгорял пиксел?
- - - - - - - - - -
Докато този рошльо, търси здрав и прав панел, жена му вече го намирала...
https://youtu.be/IUiHzNWWLrs
В кръга на шегата, мнозина тук са сагласни на такава сделка - употребявана жена срещу нов телевизор
Иначе жалко за децата му, предполагам го преживяват тежко...
Като гледах видеото с напръсканият и начупен стиропор се чудех кой от двата варианта се е случил:
- работниците в Словакия или Унгария са го карали през просото...демeк без контрол
- поради липса на друга налична бройка, в магазина са опаковали някоя мостра и са му я пратили. Практиката в магазините е, да не се разопаковат аксесоарите. За мострите ползват служебно дистанцинно, предоставено им от вносителя или представителството на марката
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-12-22 в 22:36.
Днес имах много странен проблем с моя тв. Както си работеше, изведнъж звука почна да прекъсва на интервал от 30 40 секунди. В началото си помислих че е нещо от IPTV, и преминах на сателитен приемник. За мое учудване и там звука така прекъсваше. Изключих го за 20 мин, и сега като го включих всичко е наред. Да се надяваме че като загрее да не почне пак да прекъсва. На някой да му се е случвало нещо подобно?
Без обиди във форума моля.
И по възможност - повече мисъл, по-малко спам.
mod. edit
Този пост е редактиран от CubanLinx; 28-12-22 в 18:37.
Ами, прилича си на прегряване и тротълинг. Дано да не е.
Дано не е . Утре ще го оставя цял ден да работи, дори като не съм в къщи, да видя дали пак ще стане така.. Дано е било нещо временно .Иначе до сега ми се е струвало на 2 3 пъти че звука с картината се разминават с много малко. Предполагам че е било така, защото на никой друг телевизор не ми се е случвало, но само се е оправяло. А какво е тротълинг?
Този пост е редактиран от sasho1bs; 29-12-22 в 01:30.
Четох, че някои устройства, не се сдвояват правилно по HDMI и ако се изключват или включват заедно, чрез синхронизацията, може да има прекъсване на звука през определен интервал. Оправя се с рестарт на ТВ-то (задържане на пауър бутона за 5-6 секунди, докато цъкне)
Имам свързани два Линукс базирани ТВ-Бокса, през HDMI, но и на двата съм забранил да се синхронизират, защото стриймвам от тях извън локалната мрежа и не искам, когато ги включа през уеб интерфейса, да ми пускат и телевизора. Вероятно за това не ми се случвало гореспоменатото.
Пробвай тези настройки. На моя панел, заспаха!
SDR
Filmmaker Mode
Яркост: 35
Контраст: 35
Острота: 0
Цвят: 27
Red: R 50, G 50, B 50
Green: R 50, G 50, B 50
Blue: R 50, G 50, B 50
Yellow: R 50, G 14, B 50
Cyan: R 50, G 23, B 51
Magenta: R 52, G 50, B 50
Баланс на бялото в 2 точки:
-3, -3, 0, -1, -1, -1
Днес работи 12 часа без изключване и проблема със звука го няма. И аз съм изключил да се синхва със другите устройства, и не знам от какво точно беше проблема вчера. Настройките с яркост 35 ми се струват високи. С тези последни настройки не става ли по ярък от преди? Нали идеята беше да е по реален. Ще ги пробвам и ще кажа как ми се струват, но последните които ми казахте ми допадат доста.
Да, става и с по-ниска яркост. Аз го гледам на 32
ЛОЛ определено дори на телевизия сега ми се струва че цветовете са по добри. Не знам дали са по реални но поне сега ми се струва по яка картината . Гледах 5 минути Viasat Nature и бях възхитен! На 32 яркост нали?
- - - - - - - - - -
Пробвахте ли видеото което бях пратил по горе за хдр теста. При вас със настройките които имате светят ли всички цветове?
Не съм го пробвал. Честно казано, предпочитам SDR. Така, че ако имам избор, винаги избирам него. Последните настройки, са на един от най-опитните калибратори в САЩ. Нарочно подчертах настройките за цвят, при него са 27, защото той потиска зеленото и червеното през баланса на бялото, за да ги изравни със синьото, без да прави груби намеси в контролите за цветовото пространство.
На мен също много ми харесаха, оставам с тях.
Това са неговите настройки за HDR. Тъй-като не се интересувам особено от този режим, не съм ги пробвал.
Режим HDR
Filmmaker
Яркост: 50
Контраст: 50
Острота: 0
Цвят: 22
Яснота на картината: Персонализирана, 10, 2
Цветови тонове: Топъл 2
Гама: ST.2084
SD: +1
Пикова яркост: Висока
2 Pt Баланс на бялото: -2, - 3, 0, 0, 1, -1
Цветово пространство: По избор, BT.2020
R: 50, 59, 40
G: 66, 50, 43
B: 66, 66, 78
C: 50, 50, 51
M: 52, 50, 50
Y: 50, 50, 50
Картината в сдр е разкошна, но ми се струва че в тъмните сцени отново ми липсва детайла . С настройките на испанеца не беше така. Повдигнах сенките с една единица но пак ми тъмнее. Пуснах си една серия на приятели, от хбо макс и като са с тъмни дрехи никакви детаили няма.
Вероятно, има нещо с настройките на HDMI, което не е както трябва. Настройките които споделяме тук, проследяват правилно кривата с Гама 2.4 и не мачкат черното, поне при мен модела за черното, свети точно до където трябва. Може да пробваш Гама 2.2, така няма да ти мачка черното, но картината ще по-измита и не толкова контрастна.