Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 452
Like Tree160Одобрявам

Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

tvbox
    Всеки от нас гледа на един и същи обект от своята точка на познание и от там разликата в мненията.
    С цялото ми уважение към D-Nice..но той е повече експериментатор, който не винаги спазва стандартите и...се отдалечава от реалността.
    Надявам се, че знаеш устройството и принципа на работа на човешкото око. Трите размера "колбички"(S,M,L) който отговарят за цветното ни зрение, при осветеност под определен праг не реагират и тогава губим цветовъзприятие - превключваме от едно зрение към друго - заработват пръчиците и всичко е черно-бяло. В примерите които мнозина потребители дават, осветеността е над този праг на чувствителност на колбичките и виждаме някаква макар и ниска цветна сатурация.
    Така че умишлената десатурация трябва да е настроена точно в прага на чувствителност на колбичките, а не далеч над него. Режисьорите, които са крайно консервативни, трябва да започнат да снимат в Full RGB, а не в Limited RGB. Разликата между пълен и ограничен RGB има важни последици за качеството на изображението. Също така, имай предвид, че пълните или ограничените динамични RGB диапазони се отнасят до степени на интензитет на светлината и тъмнината.

Умишлена десатурация може да с въведе и при WOLED, но сегашната и реализация в QD-OLED за мен не правилна и даже изкривява цветовете.
    startthegame одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Тук става въпрос за общоприет стандарт, а не за експерименти.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022

Благодаря за отговорите tvbox и hristoslav2 !

Може би още се адаптирам към ОЛЕД техноогията и затова ми е малко странно с остротата. Като цяло да Ви опиша ситуацията още веднъж: колкото по-високо е качеството на картината, толкова по-мътно ми се струва, че е тя.... Тоо го има и момента, че гледам тв ( 55 ") от около 3,5 м. - 4 м. разстояние и като прибавя и това, че трябва да си сложа и очила .... Засега съм увеличил остротата на макс. ниво .. Иначе ще съм ви благодарен, ако качите оконателно (финално) някакви крайни варианти за калибриране на картината в filmmaker режимът. Изчетох всичко от началото до тук, но малко се обърквам кои точно настройки този испанец препоръчва за цветовете и баланса на бялото.

А защо когато свържа лаптопа с тв при опция за избор на картината ми дава само две възможности: забавление и графика? Къде изчезва филммейкър? Това става така заради липсата на hdmi 2.1. на лаптопа ми или е проблем нещо на самия ми лаптоп? Как е при вас?

- - - - - - - - - -

В общи линии разбрах кога се активират тези режими "графика" и "забавление" - когато е активиран входен сигнал плюс, тогава изчезват опциите за стандартните режими. Когато е включен HDR при включен входен сигнал плюс, картината е страхотна, жалко, че малко ми насича. Не мога да разбера обаче това насичане от тв ли е или е заради видео картата, която обаче в таск мениджъра ми показва, че е натоварена само на 48 % при 4к филм.
    Този пост е редактиран от martinbaliev; 23-12-22 в 15:28.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

При мен за жалост захранването не дойде и сигурно ще си почакам до след нова година... което като дадеш 4к за ТВ, ползваш го една седмица и после 1 месец - не си е меко казано изнервящо... седи и събира прах в хола.
    Трябва да проверя как стоят нещата с дефектите и на кой ремонт/дефект бих могъл да поискам възстановяване на сумата, защото както казах за 10 дена - два ремонта, единия още го чакам... Иначе докато работеше си ми беше идеален
    sasho1bs одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Настройки и Коментари

@martinbaliev

Остротата (sharpness) трябва да е възможно най-ниски нива според мен.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022
    Цитат Първоначално публикувано от iNfRaSoNiC Виж публикацията
    При мен за жалост захранването не дойде и сигурно ще си почакам до след нова година... което като дадеш 4к за ТВ, ползваш го една седмица и после 1 месец - не си е меко казано изнервящо... седи и събира прах в хола.
    Трябва да проверя как стоят нещата с дефектите и на кой ремонт/дефект бих могъл да поискам възстановяване на сумата, защото както казах за 10 дена - два ремонта, единия още го чакам... Иначе докато работеше си ми беше идеален
    След нова година очаквай.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

My Replacement Samsung S95B OLED is SHOCKING ! - YouTube

Извинявайте, ама това не е сериозно... говорим за за почти 4000 лв ТВ ...

Ако трябва да бъдем честни, още в началото на видеото се вижда че кашона в горния ляв ъгъл е натиснат-смачкан.. ТВто е прецакано от транспортната фирма, но това не оправдава Самсунг. Трябваше да помислят за по добра защита на ТВ-то щом е толкова тънки, и вече повече от половин година ги произвеждат .. и не са предприели никакви стъпки за да избегнат подобни проблеми.. е шокиращо.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 24-12-22 в 19:55.
    CubanLinx одобрява това.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Транспортирането не е проблем на производителя, а на куриера! Опаковането е добро, макар в последните години да се гонят екологични цели - по-малко опаковки. Все пак стиропора(полистирен) не е екологичен продукт.
    Проблемите идват от самият видео панел. Тънък е само 2 милиметра и заедно с алуминиевият лист играещ ролята на топлоразпределител + пластмасовият корпус с алуминиевата шина по краищата - не са достатъчна защита от дебили.
    В завода пристигат по 10 в контейнер. Персонала макар и с ръкавици, ги вади ръчно един по един и ги поставя на поточната линия за асемблиране. При неправилен захват и липса на синхронизация между двойката работници, може да си получи изкривяване. Същото важи и за потребителя, когато го вади от кашона. Хваща се с две ръце - едната отдолу, а другата отстрани само в долната удебелена част(с електрониката) където корпуса е достатъчно здрав за тази цел.

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Тук става въпрос за общоприет стандарт, а не за експерименти.
    Добре - къде е описан този стандарт за десатурация и колко от производителите го спазват ?
    Семсун не спазва стандартите за структура на пиксела, но спазва някакъв стандарт за сатурация?
    SDC със QD-OLED вървят по пътя извървян от LGD в линията "2014-2017". Там - в началото имаше цял парад от бъгове и проблеми за решаване.
    Неслучайно Семсун тихо без реклама пуснаха тези телевизори като тест само в САЩ и Европа - има изградена мрежа за обратна връзка с потребителите. Не посмяха, да ги пуснат в Корея, Япония, Китай, Австралия. Особенно в Китай който е най-големият пазар...защото с тези проблеми щяха да си плюят на реномето. Другият фактор е малкият обем производство, което нямаше да покрие търсенето на всички пазари.
    Нямам нищо против марката, просто смятам за правилно, да се изчакат първите 3 години от прилагане в производство на една нова технология докато се изчистят голяма част от проблемите.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-12-22 в 11:06.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2020

В линка който постна D-Nice, ясно е описано как трябва да работи. Референтните монитори за десетки хиляди долари, също разреждат цвета при ниска осветеност. ЛСД, Плазми, Кинескопи, всички го правят, само WOLED, не може. Да, не може е точното определение, защото през годините са се опитвали да го направят, но безуспешно. Няколко авторитетни калибратори, обясниха на автора, че ако иска да прави подобни сравнения, то не трябва да използва WOLED, като референтен монитор, защото това не е стандарт. Човешкото око, също не вижда цветовете в тъмното, така както го прави на светло.
    Освен това, автора на публикацията се оказа, че няма нито един от двата телевизора и не може да направи актуални измервания или снимка. Така или иначе, нито едни човек, не видя на своя панел, това което той показва. Абсолютно класическо тролене!

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

tvbox
    Благодаря - сега погледнах отново темата..
    виж този пост
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...ml#post1048003

13. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    My Replacement Samsung S95B OLED is SHOCKING ! - YouTube

Извинявайте, ама това не е сериозно... говорим за за почти 4000 лв ТВ ...

Ако трябва да бъдем честни, още в началото на видеото се вижда че кашона в горния ляв ъгъл е натиснат-смачкан.. ТВто е прецакано от транспортната фирма, но това не оправдава Самсунг. Трябваше да помислят за по добра защита на ТВ-то щом е толкова тънки, и вече повече от половин година ги произвеждат .. и не са предприели никакви стъпки за да избегнат подобни проблеми.. е шокиращо.
    Не виждам нищо шокиращо, зомбитата купуват М-у другото, никъде не съм видял репортнати А95К с изкривени панели (може и да има, не съм търсил специално, няма и да го направя). Пак се повтарям, но двете теми в ейвиес са доста показателни - за единия има изписани около 400 страници, за другия над 1400..... И пак опираме до цената. Ако от Samsung бяха вложили повече качество в изработката, и S95B щеше да струва доста повече.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Варна

Много умно последно изказване,Браво,Ясно е че Ти,Оня дето пише Семсун и Този от Ютубе който вече прецака 2ри Самсунг,първия беше ударен долу вдясно от дъщеря му Сте..... разбирате какви,на Останалите Весела Коледа

16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

При връзка с компютър коя е правилната настройка? RGB Full и цветово пространство 12 бита или 4:4:4 limited? Панела нали е 10 битов защо излиза и опция 12?
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 25-12-22 в 17:48.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    При връзка с компютър коя е правилната настройка? RGB Full и цветово пространство 12 бита или 4:4:4 limited? Панела нали е 10 битов защо излиза и опция 12?
    Компютърните монитори по подразбиране работят с пълния RGB диапазон. Но ако го оставиш така и след това използваш монитора, за да видите ограничени RGB източници, ще получите смачкани нива на черно. По същество тъмните области на изображението ще изглеждат твърде тъмни и напълно лишени от детайли. Така че, за да се наслаждаваш на филми и телевизионни предавания на монитор, теоретично трябва да преминеш към ограничен RGB. За щастие вътрешни или изтеглени приложения като Netflix са станали доста добри в автоматичното регулиране към HDMI или DisplayPort връзката, използвана за предаването им. Blu-ray са твърдо кодирани до ограничен RGB и просто изглеждат зле на пълен RGB дисплей.
    Обратното също е вярно. Принуди пълния си RGB монитор винаги да работи с ограничен RGB, включително в операционната система, и ще получиш избелено изображение. Черното става тъмно сиво и много детайли изчезват. По същия начин, ако използваш телевизор като монитор, има вероятност да си на ограничен RGB. Принуждаването на телевизора да работи в пълен RGB ще доведе до смачкано черно, както беше споменато по-горе.

Какво е решението?
    Просто, както при много теми, свързани с видео, увери се, че твоят дисплей и източниците съвпадат. Гледай Blu-ray на ограничен RGB телевизор и играй и работи с компютри на пълен RGB монитор. Просто се увери, че всичко е настроено на един и същ динамичен диапазон, тъй като всяко несъответствие незабавно ще развали качеството на изображение.
    Разбира се, би било чудесно, ако индустрията може да стандартизира още повече и просто да се установи на една скала. Или ако всички дисплеи могат автоматично да превключват между ограничен и пълен RGB въз основа на съдържанието. Въпреки това, нито едно от тях все още не се е случило, така че засега трябва да сте наясно с това.

Провери настройките на драйвера на графичната карта и менютата на дисплея, за да избереш правилния мащаб, ако има такива опции. Не забравяй, че за компютър на монитор избераш пълен RGB, когато е възможно. За компютър на телевизор или Blu-ray на монитор ограниченият RGB трябва да е по-добрият вариант.
    sasho1bs одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Както винаги сте прав! Пуснах си клипа с теста за черно, и като е на лимитед определено виждам много повече, не ми харесва това че черното вече не е черно Мисля че телевизора се разработи, и определено черното е по добре, от колкото беше в началото. За сега май ще го оставя на фул, поне да си имам черно, а и съм свикнал от стария ми да е така. Ако нещо ме дразни поне вече знам от къде точно да барникам.

- - - - - - - - - -

Как се справя при вас телевизора на този тест - https://www.youtube.com/watch?v=R9G3...el=charmed0456 При мен с настройките на изпанеца, повече от 75% не мигаха освен червеното. След като намалих контраста до 42 всичко при мен светна. От компютъра дори да активирам ръчно HDR нещата там не се получават. Не знам защо от компютъра браузъра не казва на екрана че видеото е HDR.
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 25-12-22 в 21:39.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26
  2. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. LG 55' WOLED срещу SAMSUNG 55' OLED (пряко сравнение)
    От soon във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-12, 11:01
  5. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе