Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 99
Like Tree24Одобрявам

Помощ при избор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Отговор: Помощ при избор

Имам гнезда, точно зад телевизора, вкопани в стената. Друг е въпросът, че го свързвах с Bluetooth към Bose 900. Не е най-доброто без HDMI

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Искам да благодаря на всички за дадените мнения. Днес се сдобих в LG G2 83. Съобразих избора си с осветеност на помещението и желанието ми за ярки цветове. В този размер, това беше оптималният вариант. За съжаление обаче подцених друго. Освен на Dolby vision и 4K телевизорът не се справя особено добре. На тъмни фонове се виждат квадратчета и замазвания. Движенията също не са особено плавни. Може би действително трябваше да е Sony a90j.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това на какъв източник на сигнал е?
    Ако е на някой IPTV или подобен оператор, ТВ не е виновно.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Гледам през YouTube, 4K.
    https://www.youtube.com/live/9X6hH-Z1Tyw?feature=share

на тъмното, сивото и червеното в горните и долните части на картината виждам квадратчета и размазано.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от advokata25 Виж публикацията
    Искам да благодаря на всички за дадените мнения. Днес се сдобих в LG G2 83. Съобразих избора си с осветеност на помещението и желанието ми за ярки цветове. В този размер, това беше оптималният вариант. За съжаление обаче подцених друго. Освен на Dolby vision и 4K телевизорът не се справя особено добре. На тъмни фонове се виждат квадратчета и замазвания. Движенията също не са особено плавни. Може би действително трябваше да е Sony a90j.

Първо дали си изключил всички ЕКО настройки и сензори които спъват производителността на телевизора. , второ.. това е едночасово + 4К видео, YouTube са му съсипали качеството след доста компресия, но дори и за това има " Smooth Gradation " опция.
    Ако си включил всички моушън опции няма как да не е гладко, дори моя СХ когато му включа всички моушън настройки заглаждаше всяко видео, дори повече от необходимото.

Мога да споделя моя 4К плейлист : 4K HDR - YouTube

- - - - - - - - - -

Сега, виждам че Energy Savings на G2 са доста забутани и е възможно да си ги препуснал
    All Settings > General > OLED Care > Device Self Care > Energy Saving > Energy Savings Step OFF

Тук намерих кратко и полезно видео за собствениците на С2/G2 : https://youtu.be/wfENNEjaOq0
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 15-08-23 в 22:06.
    brave одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Много благодаря за препоръките . Наистина нещата се промениха, въпреки това мисля, че обработката на тъмните картини е е добра. Светлите са впечатляващи.
    AntrAcsA одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от advokata25 Виж публикацията
    Много благодаря за препоръките . Наистина нещата се промениха, въпреки това мисля, че обработката на тъмните картини е е добра. Светлите са впечатляващи.
    Както ти писах, трябва да се пипнат опциите ТВ-то е страхотно така че не се притеснявам, ще намериш начин да си го настроиш просто трябва малко време и работа.

Компресията и артефактите при тъмните сцени в 90% от случаите идва от съдържанието а не от ТВ-то, макар че и да се опитва да ги заглади по някакъв начин, къде успешно къде не.

Да си го ползваш със здраве дълги години.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Много благодаря за прекрасното пожелание ! П

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Така описано, прилича на стар познат проблем - при тъмни сцени с зони около черното, тъй като не може да изобрази стабилен нюанс, LG вкарва шум и рендиране на нюансите. Sony също го правят.
    При Panasonic модели 2020 около черното е по-добро и стабилно.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Покрай това, което казвате за черното си спомних плазмата ми Panasonic G20. Каква машина беше..

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

И аз предложих Panasonic, но в полиса няма желания от питащия размер. А ако беше искал по поръчка, сигурно щяха да му отрежат главата през кръста.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2020

@advokata25
    Новият Панасоник - MZ2000 не ОК. така, че не съжалявай.
    Относно ярките цветове, за които по-горе споменаваш, са ти били приоритет. Телевизора който категорично отхвърли, заради външната кутия, има три пъти (да в пъти, не в проценти) по-ярки цветове от всички останали (заради технологията) на които се беше спрял.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

За Samsung -а не съжалявам. Тази кутия наистина не ми харесваше като идея. По-скоро мисля, че подцених Sony A90j… Ако наистина обработва по-лошото качеството, по-добре .. съм сгрешил..

17. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Телевизора който категорично отхвърли, заради външната кутия, има три пъти (да в пъти, не в проценти) по-ярки цветове от всички останали (заради технологията) на които се беше спрял.
    Ако се има предвид Samsung, как да си вземе 83" QD-OLED, като няма такъв... Ако беше взел 77G2, тогава е друго.

Иначе, честито за големия тв. В началото тъмните сцени ще изглеждат по-приглушени и мрачни, но след като се разработи панелът, ще започнат да се виждат повече детайли в тъмното. Препоръчвам да се ползват двата режима за тъмно и ярко пространство, аз поне така съм ги настроил - абсолютно всички подобрители изключени, ярък на 80% OLED светлина, тъмен на 40%, всичко останали показатели са по подразбиране.

За Dolby Vision ползвай режим Домашно кино/Cinema home, при него е активен Dolby Vision IQ, който трябва да се включи, защото май беше изключен по подразбиране.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Ако се има предвид Samsung, как да си вземе 83" QD-OLED, като няма такъв... Ако беше взел 77G2, тогава е друго.
    Авторът на темата в първи пост е посочил 3, към които се е насочил, един от тях е 77S95C. Категорично и безусловно, по-добър и по-евтин от другите два.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на GPS
    От svile12 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 5
    Последно: 03-08-22, 15:48
  2. Помощ за избор на тв
    От proce563 във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 06-04-14, 19:23
  3. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 19:31
  4. Помощ за избор 46/50
    От blagoy във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 14-04-13, 08:31
  5. помощ за избор на dvd с usb
    От Firefox във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 7
    Последно: 02-12-09, 11:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе