Имам гнезда, точно зад телевизора, вкопани в стената. Друг е въпросът, че го свързвах с Bluetooth към Bose 900. Не е най-доброто без HDMI
Имам гнезда, точно зад телевизора, вкопани в стената. Друг е въпросът, че го свързвах с Bluetooth към Bose 900. Не е най-доброто без HDMI
Искам да благодаря на всички за дадените мнения. Днес се сдобих в LG G2 83. Съобразих избора си с осветеност на помещението и желанието ми за ярки цветове. В този размер, това беше оптималният вариант. За съжаление обаче подцених друго. Освен на Dolby vision и 4K телевизорът не се справя особено добре. На тъмни фонове се виждат квадратчета и замазвания. Движенията също не са особено плавни. Може би действително трябваше да е Sony a90j.
Това на какъв източник на сигнал е?
Ако е на някой IPTV или подобен оператор, ТВ не е виновно.
Гледам през YouTube, 4K.
https://www.youtube.com/live/9X6hH-Z1Tyw?feature=share
на тъмното, сивото и червеното в горните и долните части на картината виждам квадратчета и размазано.
Първо дали си изключил всички ЕКО настройки и сензори които спъват производителността на телевизора. , второ.. това е едночасово + 4К видео, YouTube са му съсипали качеството след доста компресия, но дори и за това има " Smooth Gradation " опция.
Ако си включил всички моушън опции няма как да не е гладко, дори моя СХ когато му включа всички моушън настройки заглаждаше всяко видео, дори повече от необходимото.
Мога да споделя моя 4К плейлист : 4K HDR - YouTube
- - - - - - - - - -
Сега, виждам че Energy Savings на G2 са доста забутани и е възможно да си ги препуснал
All Settings > General > OLED Care > Device Self Care > Energy Saving > Energy Savings Step OFF
Тук намерих кратко и полезно видео за собствениците на С2/G2 : https://youtu.be/wfENNEjaOq0
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 15-08-23 в 22:06.
Много благодаря за препоръките . Наистина нещата се промениха, въпреки това мисля, че обработката на тъмните картини е е добра. Светлите са впечатляващи.
Както ти писах, трябва да се пипнат опциитеТВ-то е страхотно така че не се притеснявам, ще намериш начин да си го настроиш
просто трябва малко време и работа.
Компресията и артефактите при тъмните сцени в 90% от случаите идва от съдържанието а не от ТВ-то, макар че и да се опитва да ги заглади по някакъв начин, къде успешно къде не.
Да си го ползваш със здраве дълги години.
Така описано, прилича на стар познат проблем - при тъмни сцени с зони около черното, тъй като не може да изобрази стабилен нюанс, LG вкарва шум и рендиране на нюансите. Sony също го правят.
При Panasonic модели 2020 около черното е по-добро и стабилно.
Покрай това, което казвате за черното си спомних плазмата ми Panasonic G20. Каква машина беше..
И аз предложих Panasonic, но в полиса няма желания от питащия размер. А ако беше искал по поръчка, сигурно щяха да му отрежат главата през кръста.
@advokata25
Новият Панасоник - MZ2000 не ОК. така, че не съжалявай.
Относно ярките цветове, за които по-горе споменаваш, са ти били приоритет. Телевизора който категорично отхвърли, заради външната кутия, има три пъти (да в пъти, не в проценти) по-ярки цветове от всички останали (заради технологията) на които се беше спрял.
За Samsung -а не съжалявам. Тази кутия наистина не ми харесваше като идея. По-скоро мисля, че подцених Sony A90j… Ако наистина обработва по-лошото качеството, по-добре .. съм сгрешил..
Ако се има предвид Samsung, как да си вземе 83" QD-OLED, като няма такъв... Ако беше взел 77G2, тогава е друго.
Иначе, честито за големия тв. В началото тъмните сцени ще изглеждат по-приглушени и мрачни, но след като се разработи панелът, ще започнат да се виждат повече детайли в тъмното. Препоръчвам да се ползват двата режима за тъмно и ярко пространство, аз поне така съм ги настроил - абсолютно всички подобрители изключени, ярък на 80% OLED светлина, тъмен на 40%, всичко останали показатели са по подразбиране.
За Dolby Vision ползвай режим Домашно кино/Cinema home, при него е активен Dolby Vision IQ, който трябва да се включи, защото май беше изключен по подразбиране.