И дали 2023 в края е оправдано да се купи 83 а90j?
Ако търсиш лично мнение , за мен да ! A90J бе обявен за телевизори на годината за 2021-ва. След това LG се опитаха да го борят с G2, който е добър телевизор и при някои сцени е малко по ярък, но въпреки това A90J има по добра обработка на изображенията и движенията ! Като цядло Сони от 2020-2022-ва по "желязото" си не са правили съществени промени, може вече 23-та година да ползват новите процесори на Медиатек с DDR5 паметта както правят Филипс, но трябва да събера повече информация по този въпрос.
Идеята ми е който и да избереш между G2 и A90J ще си доволен, ТВ-та са сходни като яркост, като G2 може би е малко по ярък в определени сцени и съдържание ! Предимството на LG е 5 годишната гаранция на панела, дори и поемат прегаряния на OLED-а при статични изображения и пълна поддръжка на Dolby , а предимството на Sony е обработката на изображенията, движенията и калибровката.
LG G2 OLED vs Sony A90J OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
G2 е по-ярък със сигурност. A90J, както и всички Sony-та до A95K имат проблеми с възпроизвеждането на dv (по-тъмна картина). Питащия така и не даде яснота относно използването на телевизора. Ако ще гледа съдържание с ниска резолюция и телевизия от смешните ни оператори, то A90J със сигурност е по-добрия избор. Там има и звук от екрана, който не е лош и за непретенциозни потребители би бил върха. При подобен бюджет обаче, аз лично предполагам, че ще има висок клас аудио, така че звука изобщо не се коментира. Ако се играят игри и ще се гледат само 4к филми с hdr, dv и т.н. - G2.
И Сони предоставят 5 годишна гаранция. Притеснява ме, че в магазина телевизорът беше видимо по-тъмен. Ще бъде поставен в помещение с доста прозорци и да не се окаже, че не може да се справи през деня.
- - - - - - - - - -
Извинявам се. Телевизорът ще се гледа в помещение от 50 квадрата с доста прозорци, монтиран на стена. Ще се гледат филми hbo max, Netflix, YouTube и друго он лайн. Съдържание от Виваком. Имам допълнителен sound bar на Bose, няма да се ползва това на телевизора. Благодаря.
Това вече няма как някой да го реши вместо вас. Ако ще гледате тв през деня и се разчита на яркост, то категорично G2. Каквото имаше да се изпише за двата модела се изписа. От тук нататък вие сте на ход.
Да, няма перфектен телевизорколкото и да гледаме и сравняваме все нещо ще куца на единия или другия.
Няма, да. Това е проблемът, че са много близко един до друг. Всъщност това може би не е проблем.
Разликата в яркостта е толкова малка, че видимо няма да я забележиш. Другите разлики са в гаранцията, дизайна и озвучаването.
Хардуерно като процесори и софтуер са аналогични.
Лично за мен - не. Държи прекалено висока цена.
Не си за OLED...освен ако не е
Samsung S95C, Sony A95K - QD OLED
LG G3, Philips 908, Panasonic MZ2000 - WOLED+ MLA панели
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-08-23 в 15:36.
Няма нищо сложно. Този път, hristoslav2 ти е отговорел много адекватно. От първи пост в тази тема се чудех, защо си включил старите модели, чиято цена е сходна с тази на новите, а технически не може да се мери с тях. Просто си купи, актуален, таз годишен модел.
Ако имаше тазгодишни налични нямаше да се чудя изобщо, но
Samsung S95C е самo 77 и със задължителен кабел, а g3 на LG го няма в големите вериги. Онлайн не бих купил повече. Имам горчив опит.
Нашите ритейлъри избягват големите диагонали, но предполагам, че могат да ти го доставят по поръчка - говори с управителя.
Какво имаш в предвид с подчертаното за кабела ?
LG OLED 83M3 ?
https://valueelectronics.com/product...eless-oled-tv/
Телевизорът ще се монтира на стена и Samsung s95c има един кабел, който свързва дисплея с останалата част от телевизора. На мен лично не ми харесва този кабел въпреки, че е прозрачен.
Нали си имал до сега G2 с два кабела - захранващ и за сигнала.....Изрежи в стената кабелен канал и вкарай кабелите там.
Не знам, аз адски много харесвам One Connect Bоx, така че ми е трудно да се върна към стандартните телевизори без тази екстра.