Напълно правилно. Бях много впечатлен от този модел на Samsung. Впоследствие разбрах за тази практическа несъвместимост
Напълно правилно. Бях много впечатлен от този модел на Samsung. Впоследствие разбрах за тази практическа несъвместимост
И точно това е била причината... избрал е 83", но от Samsung не предлагат такъв модел.
Лошото е, че всички големи производители предлагат скъпи модели, но при различните размери има различна производителност и различни технологии.
LG G3 - 55, 65, 77 с MLA, 83 не е.
Samsung S90C - 55, 65, 77 QD-OLED, 83 W-OLED
Panasonic MZ2000 - 55, 65 с MLA, 77 не е (като това ми е най-странно, при положение, че LG G3 е с MLA)
До колкото разбрах, причината да се откаже от S95C е външната кутия. Тоест козметична, а не технологична...
Напълно козметична е, да. Иначе е доста странно, че някой модели нямат големи размери. Като например Sony A95k. Ако имаше 77 или 83 изборът щеше да е ясен.
Който.. да ще е добър телевизор, може би най добрия за тази година, но ще е минимум 10 бона за 77"...
Защото A95K е QD-OLED а , тези панели се произвеждат до 77", затова тази година Samsung ще пуснат S95C/S95C 83" с WOLED панели на LG.
Тук сме се събрали различни хора и всеки един от нас има различни предпочитания, впечатления, за това и мненията са толкова разнопосочни и може би за това те объркваме на моменти, но мисля че си направил добър избор.
S95C е по добър от към яркост спрямо G2, но аз лично винаги бих предпочел по големия размер, дори ако се наложи да направя лек компромис с производителността на телевизора.
Ако си го поръчал онлайн, имаш 14 дневен тест период така че имаш достатъчно време да решиш.
По -скоро още мисля за sony a90j в 83 инчовата версия..0
Хахахахах :D БЯХ НАПИСАЛ 12 бона, но ми се стори абсурдно и го поправих на 10... явно.. Сони обичат абсурдните неща... :D
- - - - - - - - - -
Оххх, да тук вече избора е доста труден, всеки един си има своите предимства и недостатъци.. Сонито не е толкова ярък в дадени сцени, май някой спомена че има проблеми с доуби вижън, само два HDMI 2.1 входа, ако това е важно за теб, но пък по добра обработка на изображенията и движенията, но както чу от Христослав онова с тъмните сцени.. най вероятно ще го видиш и там. Трудно е поне за мен да отлича някой като фаворит между двата, може би А90J малко надделява защото винаги съм искал да имам Сони телевизор с XR, но само заради това и нищо друго.
Ако имаш възможност, някой местен Техномаркет или Технополис, да видиш ТВ-то на живо, пусни няколко тест видеа, поиграй си с настройките и виж дали ще ти хареса повече от G2, преди да почнеш да ги връщаш и въртиш защото знаеш, това са огромни телевизори, трудни са за логистика .
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 16-08-23 в 13:20.
77 инчовата версия на A95L е наличен за поръчка и струва точно 12 199,00 лв. А м-у А90J и G2 аз категорично бих избрал Sony. Наистина много коментари станаха и всеки с предпочитанията си. Както и други споменаха, при такъв бюджет е по-добре да се заложи на по-нови модели, но в крайна сметка питащия трябва да си вземе решенеието сам за себе си.
За новия модел на Сони си струват повече пари. Все пак е с по-ново поколение панел. За стария обаче не съм сигурен какво провокира цената. За процесора явно наистина става въпрос за видима разлика в обработката.
Е все пак е SonyНе знам колко още могат да му свалят цената. Винаги държат по-високи цени. Да, по белите държави със сигурност е имало по-читави намаления (и този модел едва ли го има наличен изобщо) ама...... както знаем, родните търгаши не обичат тази практика. Пак добре, че са румънците...... Гледам, че още има един 48" А9, който обмислях вместо С1 за спалня, но не го взех заради по-малкия размер (въпреки че съм фен на Sony). Тогава беше на 1,9. В момента е с 1,5 К отгоре. Не знам на какво разчитат, балъците одавна свършиха.
Да, и аз гледам че цените са далеч по-ниски на запад за Sony, LG са по-скъпи. Някаква странна логика.
LG не са по-скъпи. Точно това се коментира, че масово хората обмислят покупка на G3 вместо A95L, понеже в някои държави излиза близо 1/2 от цената. По скоро май при нас LG ще са по-дебелида видим какви намаления ще пуснат. За момента цената на G3 тук е абсурдна.