Sharp LC-40LE924E
http://translate.google.com/translat...e-handson.html
26'' и по-малко
32''
37''
40''
42''
46''
52''
60''
65''
70''
80''
Sharp LC-40LE924E
http://translate.google.com/translat...e-handson.html
Още един сайт с ревю, от което се вижда "прекрасния" резултат от Quattron. След калибрацията са постигнали цветове като на LCD отпреди 3-4 години.Първоначално публикувано от hristoslav2
По-странно ми е с какъв уред са мерили, че са постигнали толкова лош резултат за ANSI контраст - под 1000:1. С просто око се забелязва, че е по-добър.
Според мен при моделите с Quattron панел ,трябва да се промени системата на калибрация-за да се постигнат по-добри резултати на края. Очаквам до 2 години да добавят другите два основни цвята ,както и да напишат нов работен софтуер.....
А ако и производителите на чипове за видеокаммери последват примера им за 6-те основни цвята... Определено ще има напредък в изображението.
Това винаги е е по-лесния метод. Като не можеш да вкараш нещо в стандартите, промени стандарта.
Дай да променим всички камери, софтуер, панели, че виждаш ли някой си решил да пуска нов тип матрица.
Добавянето на този пиксел е чист маркетинг. Как от Митсубиши успяват да постигнат много по-голям цветови обхват на лазерните си телевизори без да добавят някакви измукани от пръстите цветове.
Rec. 709 е наложен стандарт, с който излизат всички Blu-ray филми. При него жълтото е зададена точно определена точка на координатната система. Така че като я спазим всички неговия оттенъци са точно такива каквито се предполага, че трябва да бъдат. Като си 10-20% встрани от него е провал.
Не казвам да променяме стандарта Rec. 709. А промяна в стандартите на снимане ,сигнал и дисплей ? Камери чиито чипове снимат образа с шесте основни цвята вместо с три...после този сигнал се записва и се подава към монитор който е също със шест субпиксела/шест цвята/ -определено ще се подобри цветовата гама. Проблема е в процесинга и софтуера.
Няма как да постигнеш цветовата гама на лазерен телевизор със LCD панел и подсветка. Една от причините да сменят ламповата подветка с LED е тази ,че лампите имат пикове и спадове в интензитета на светлинният поток и светлинен спектър ,който не са подходящи за работа с цветните филтри...
При лазера нещата са други там имаме кохерентен лъч
/векторът на полето във всяка негова точка е свързан със съответния вектор в друга негова точ*ка с точно определена синусоидална функция/
....съответно и резултата е по-добър.
Това е изключително фундаментална промяна. Да почнат да разбиват светлината на 6 цвята вместо на 3. Имам огромни съмнения, че това ще го видим в обозримо бъдеще.
Според мен е достатъчно да почнат да снимат в 10-12 битов цвят и така да се записва и показва на екран с 10-12 битов панел.
Да промяната е голяма и изисква доста инвестициии....а на акционерите /и ръководният персонал/в компаниите не им се иска да се простят с дивидентите си.....
10-12 бита ще са малко според мен. Трябват поне 16 бита на цвят.
Между другото ,четох миналата седмица /за съжаление не запазих линка/ че при някакъв си тест плазмите на панасоник от сериии V20 и G20 не изобразявали изписаните 6144 нюанса на цвят-тоест не са 10 битови....лошо....
сори за
офф/
Плазмите са 8 битови панели. Всичко останало е софтуерно както при почти всички телевизори в момента.
При тях нюансите на цветовете се получават чрез т.нар. дитеринг и някои плавни преливки са проблем наистина. Особено ако се гледа от много близко.
Повярвай ми, 10-12 бита цвят е повече от достатъчно с около милиард комбинации.
Това истина ли е?
“Жълт” телевизор стана №1 за 2010 г.
автор(и): Труд, прочитания: 1899, коментари: 2
“Жълт” телевизор стана №1 за 2010 г. Снимка Интернет
Революционно въведение на японската компания “Шарп” смаза конкуренцията за наградите на Европейската асоциация за картина и звук (EISA). Това съобщиха от “Интерсервиз Узунови”, официален вносител на марката у нас.
След като преди 22 години изобрети LCD телевизора, сега фирмата прави сериозен пробив с иновативната технология “Куатрон”. Към трите стандартни цветни пиксела - червен, зелен и син, японският гигант добавя и жълт, който допълнително избистря изображението.
Четвъртият пиксел, в съчетание с намалена над 50% консумация на ток и елегантен дизайн, се оказа печелившият коз за тв модела AQUOS LCD.
С помощта на нововъведението телевизорите визуализират над 1 трилион оттенъка, което е 1000 пъти повече в сравнение със стандартните LCD телевизори. Предстои компанията да представи над 30 нови модела на изложението IFA в Берлин. Новата технология е използвана в моделите от сериите LE 800E и LE 900E, както и в 3D съвместимата серия LE 925E.
Взели са награда за TV Innovation с този модел.
Това за смазването е свободна интерпретация на вносители, платили за публикацията на този евтин PR.
Телевизор на годината LCD е Philips 9705.
Това с трилионите цветове го чух още в неделя по Диема в "Мисия моя дом" и умрях от смях. Направо размазаха Филипс с техните мижави милиарди.
Прочетох всички постове до сега. Изглежда всички които разбират няма да си купят Шарп ( тазгодишните модели ) а тези които не разбират отиват в магазина и купуват това което им харесва, т.е. Шарп . Аз съм от тези които не разбират, просто отидох в по-големите магазини, поглеждах телевизорите отдалече и се насочвах към телевизора с най-добрате за Мен картина. И за моя изненада ( след като прочетох форума ) това се оказа Шарп. Повторих и потретих опита и накрая си купих 40LE810. Това което ми хареса е наситени цветове, няма размазване, черното си е черно и чак сега разбрах, че на лаптопа ми и на другото ми ЛСД, бялото не е бяло. Много добре приема през HDMI. Автоматичното оразмеряване си е истинско , а не прави главите смешни ( както на други марки които съм гледал) . Колкото да това за субтитрите, не става да ги прекодираш, но мен това не ме дразни защото аз си купувам телевизор а не плеър. Много хора ще ми противоречат, но къде ми излиза сметката да си сваля филм, да си го кача на флашка и да кажа: " Ето моя телевизор има субс...." , вместо да си го пусна от лаптопа. И след 1 година като се сменят кодеците пак няма да ги чете. Да, ще отговоря на другия ви незададен въпрос с ъпдейта на софтоера за новите кодеци. Колко % от собсвеници на такива телевизори ще могат да си направят промяната по софтоера?!? Оказва се, че голяма част от хората инвестират в плеари за много пари
В крайна сметка аз съм много доволен от инвестицията което направих ( за 5 години гаранция - без доплащане )
Vasilevv, ЧЕСТИТО !
Забележките към този модел идват най-вече от високата цена(вносителя май си е повярвал много) и трудността да се калибрират цветовете по утвърдените стандарти точно заради добавения жълт пиксел. Иначе действително сред другите модели този се откроява рязко и прави впечетление и с добър ъгъл на гледане ,черно и контраст . Предишните им матрици дори многорекламираната UV2A страдат от лош ъгъл на гледане. За плеъра съм на същото мнение, най- добрия плеър е лаптопа , въпреки ,че от Шарп-бг обещават ъпдейт за субтитрите и др.
Шарп е с недостижимо качество на картината,независимо какво пишат по форумите.Аз съм с 3-годишен модел с RGB plus/подобие на сегашната QUATTRON/ 4 пикселна структура - добавен е допълнителен тъмночервен цвят.Това е съвършен телевизор,с почти недостижим реализъм на картината и качество на обработката на сигнала/два отделни процесора за SD и HD/,за много от съвременните модели.Наскоро си взех Филипс 7605 с матрица UV2A,който отстъпва на Шарпа ми,по-отношение на картина и звук.Не е достатъчна само матрица от Шарп,за да направиш добър телевизор.
Честито и от мен.
Честито и на мен , снощи се сдобих с въпросният модел LC-40LE810E. Просто го погледнах, прецених и го взех, кога се чакат нови ъпдейти? И само за субтитри ли ще бъдат, на кой сайт гледате дали има нови фърмуеър?Първоначално публикувано от nkd