Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Sharp ?

Гласували
191. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

12 6.28%
  • 32''

63 32.98%
  • 37''

15 7.85%
  • 40''

37 19.37%
  • 42''

27 14.14%
  • 46''

20 10.47%
  • 52''

9 4.71%
  • 60''

5 2.62%
  • 65''

1 0.52%
  • 70''

1 0.52%
  • 80''

1 0.52%
Страница 74 от 85 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1270
Like Tree22Одобрявам

Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на zmeya.70
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Северозападо

Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница

Реши да си инсталирам последната версия на Фирмуера за ТВ-следвах стьпките посочени по-напред в темата..АМА..
    Инструкция по обновяване на фърмуера:
    За пример - SHARP LC-46LE630E.
    И така
    Свалете архива с фирмуера за вашият телевизор, разархивирайте го, архива съдържа 3 файла:
    1. PDF Инструкция на английски
    2. FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg (72,6 Мб.)
    3. StandbySW_S5551_CFG167_89.0.5.0.upg (в Кб.)
    Отформатирайте USB флашката в FAT32, в ядрото на флашката създайте папка upgrades, в тази папка поставете само файла FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg (който е 72,6 Мб).
    Извадете флашката чрез безопасно извличане (за всеки, случай).
    Изключете телевизора от бутона и после от контакта, изчакайте 30 секунди, после го свържете в ел.мрежата и го включете.
    Далее, зашел в меню->конфигурация->настройки ПО->Локално обновяване, поставете USB флашката с фирмуера в телевизора, след което на екрана се появява файла с ъпдейта FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg и още в дясната страна - информация за файла (версия на фирмуера, дата на релийза и т.н.).
    Натиснете ОК, започва процес на установка, отначало зареждане, после проверка и установка.
    След завършването на ъпдейта телевизора ви моли да изкарате USB флашката и да го изключите. Изключвате после отново включвате и това е всичко - фирмуера е обновен. В това може да се убедите поглеждайки версията в меню->конфигурация->настройки софтуер->Информация за установеният софтуер.

КАКВО направих до тук...
    1-Върнах го до заводски настройки
    2-Неми намира в флашката/fat32/ новия софт...какво не правя ,като хората

1-сваления файл-

2-oт там давам да се разхв-/книгата/:rolleyes: и ето какво се получава-

3-копирам Маркирания файл в Флашката,като преди това сьм сьздал папка/USB/ с име/upgrades/

Ето как изглежда файла поставен в папката-

До тук е така, ако някъде греша свиркайте....
    Поставям е и отивам на посочените опции за ъпдеит - намирам ч/з USB -давам /ок/ и...излиза сьобщ /не е намерен нов софт/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-05-14 в 17:41.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2014

Здравейте!
    От днес и аз вече съм собственик на телевизор Sharp LC 50LE752V.
    Не мога обаче да си пусна нета през донгъла.Пробвах с кабел-работи.Прави ми впечатление че дори и при изключен кабел в статуса на мрежата пише WIRED,а кабел няма.Има записани и ИП адрес и ДНС.Ако махна донгъла изчезват и се появяват 2-3 секунди след като го поставя.Пробвах с друг донгъл от друго устройство - същата работа.Самия донгъл мисля че има диод-не свети обаче.Ресетнах настройките на мрежовите настройки-все същото.Спазвам всичко описано в книжката но след като стигна до момента в който със стрелка на дясно да потърси жична или безжична връзка има ми дава горе в десния ъгъл знака ЗАБРАНЕНО.
    Някакви идеи?
    Благодаря предварително!

4. Тук е от
    May 2010

Стрелката надясно не е тази която натискате. Трябва да натиснете друг бутон, който е като >>. След това ще ви пита дали интернета да е по кабел или безкабел.

5. Member Аватара на zmeya.70
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Северозападо

Цитат Първоначално публикувано от martony Виж публикацията
    Стрелката надясно не е тази която натискате. Трябва да натиснете друг бутон, който е като >>. След това ще ви пита дали интернета да е по кабел или безкабел.
    А това означава ли,че може да окажа /dlna/ В случая с кабел. Немога да видя на моя как се вкл-DLNA и от кьде..

6. Member
    Тук е от
    May 2014

Цитат Първоначално публикувано от martony Виж публикацията
    Едит :Жив и здрав да си,след като намерих бутона,ресетнах настройките и откри и wireless вече.Хвана мрежата,но пък не видех къде да си вкарам паролата.Може би трябваше да му дам да е на ръчно,не на автоматично,а?
    Това утре ще го пробвам.Забелязах едно леко разминаваме между картината и звука.Преди година и повече бях срещнал някъде че проблема е в кабела на Булсата,щото е ХДМИ 1,3 ,а трябвало да е 1,4.Някакви идей?
    Лека вечер на всички!
    Този пост е редактиран от Julius Caesar; 14-05-14 в 22:28.

7. Тук е от
    May 2010

При избиране на Wireless мрежа с бутона OK, автоматично се извършва сканиране за наличните в обхвата мрежи. Излиза списък с възможните рутери, техния обхват и едно ключе, ако е заключена мрежата.

След като изберете вашата мрежа с бутона ОК, ако тя е заключена ще ви излезе прозорец за въвеждане на паролата. Ако не я въведете няма да може да се закачите за нея. Чак след това излиза питането за автоматични или ръчни настройки. За телевизора няма значение какви ще са те.

Веднъж като е осъществена връзката с рутера, DLNА се вика от menu>video>USB&DLNA, където редом се показват включените преносими памети и намерените DLNA сървъри. Необходимо е да имате инсталиран DLNA сървър на устройството, което ще споделя информацията (компютър, телефон или таблет). За повече информация вижте раздела DLNA - медийни сървъри.

- - - - - - - - - -

Едва ли кабела е проблема за разминаване на картината със звука. Предполагам че трябва да се пипнат настройките за изходящия сигнал от менюто на приемника на Булсат.

- - - - - - - - - -
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от martony; 15-05-14 в 10:52.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2014

Здравей!
    Мерси за отговора!
    Относно мрежата-изписва ми моята CAESAR и една друга ,озаглавена WIRELESS и двете на 94 %(дали не е едно и също???),но и на двете няма символа с ключе.Като трета мрежа ми изписва комшийската(16%) и на нея иска парола.Странно защо на мен не ми иска.??
    А това за приемника на Булсат-хаха-нема такова дърво-такива опции липсват.Между другото кат пусна приемника и тв-то всичко е ок и след 20-30 мин (не съм засичал) започва разминаването.Ако ги рестартирам се оправя.Сега сложих друг модел приемник на Булсат да видя как ще е .На кабела пише high speed hdmi 1.3b.
    ЕДИТ:И с другия приемник е същата работа.Пуснах ефирната телевизия без да гася приемника на Булсат,респективно и телевизора и след това като се върнах на ХДМИ входа нямаше разминаване-всичко беше ок,но то пак ще е за 20-30 мин.
    Явно трябва да сложа главата в торбата и да взема по-нов кабел,направо 2,0 ,щото като гледам спецификациите в Уикипедия на 1.3 и на 1.4 -те са едни и същи.
    Благодаря Мартони!
    Този пост е редактиран от Julius Caesar; 15-05-14 в 21:49.

10. Member Аватара на zmeya.70
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Северозападо

След дьлго лутане, по-вьпроса за инсталиране на новия софт от Флашка/fat32/ -нещо не се получаваше..и затова реших ПРОБЛЕМ,като пуснах /DLNA/ кабел от рутера кьм ТВ. И ето,че ми даде опция за ьпдейт с по-новия софт/ 0.2.4.9/ и работата заспа В смисьл, проблемите,който най-ме дразнеха
    1-След всякое изкл/вкл на ТВ -размера на картината се врьщаше в размер/4:3/- сега го няма този проблем.../а дано де/
    2-Стана ми активно менюто/появи се/- AQUOS NET +/-още не сьм сьрфирал в него,и не знам за какво мога да го ползвам,зада споделя ТУК.
    3-Даде ми страна на местонахождение да има БГ- преди не се виждаше при мен. Избрах е..като опция,незнам проблем ли ще е, като чета че повечето ТВ са на Германия и др.
    4-Звукьт значително се подобри/по-силен/
    5-Картината сьщо с цифр.приемник сьм за сега на /Близуу/
    За сега толкова от мен. Време ми не остана за Гледане и поливане на новата придобивка- от четене ,експерименти и настройки.Тькмо се бяхме навили да го врьщаме...и с ровичкане -го докарах до някьде.

ПС-Благодарности кьм/hristoslav2/ и М.Атанасов/Интерсервиз Узунов/ за помоща оказана ми на/ЛС/ и НА ВСИЧКИ Колеги включи ли се в Ограмотяването ми...
    Ще продьлжавам да си питам....ако не правя нещо кат Хората

11. Member
    Тук е от
    May 2014

А има ли някакво изискване към хард диска?Сложил съм съм един 320 гб Excel Stor (Fujitsu) и веднага го отчиташе.Днес го форматирах даже на телевизора и си смени името на TV_DRIVE,но като натисна копчето USB REC или съседното на него дето пак е за запис все ми изписва NO EQUIPMENT CONNECTED.Вчера сложих една 8 гб флашка-същата работа.
    Този пост е редактиран от Julius Caesar; 16-05-14 в 16:49.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Някой да има лични впечатления или попадал на ревю за този модел?
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0LE760E-3D-LED

13. Member
    Тук е от
    May 2014

Цитат Първоначално публикувано от Julius Caesar Виж публикацията
    А има ли някакво изискване към хард диска?Сложил съм съм един 320 гб Excel Stor (Fujitsu) и веднага го отчиташе.Днес го форматирах даже на телевизора и си смени името на TV_DRIVE,но като натисна копчето USB REC или съседното на него дето пак е за запис все ми изписва NO EQUIPMENT CONNECTED.Вчера сложих една 8 гб флашка-същата работа.
    Някой нещо да знае?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Пробвай да го разкачиш, после отново да го закачиш. Изчакай телевизора да го разпознае и тогава пробвай да записваш.
    В менюто няма ли някакви настройки за запис?

16. Member
    Тук е от
    May 2014

Мерси за отговора!
    Телевизора си го разпознава,вчера го форматира,смени му името,като браузвам за снимки или музика вижда директориите.Опъва се за записа обаче.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Какво и откъде искаш да запишеш? Записа е възможен само при ползване на вграденият цифров тунер.

18. Member
    Тук е от
    May 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Какво и откъде искаш да запишеш? Записа е възможен само при ползване на вграденият цифров тунер.
    МИ от там пробвам-ръгнал съм един кабел за антена и пробвам БНТ ХД да запиша ,ама на -нъцки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 85 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1793
    Последно: 14-12-24, 23:38
  2. Hitachi телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 341
    Последно: 23-07-21, 18:47
  3. Finlux телевизори
    От yovobg във форум Други телевизори
    Отговори: 587
    Последно: 11-01-21, 00:29
  4. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе