26'' и по-малко
32''
37''
40''
42''
46''
52''
60''
65''
70''
80''
Споменатите през април модели Sharp X5....това са Pioneer Elite Pro-60X5FD - 5,999 USD, Pioneer Elite Pro-70X5FD - 8,499 USD.
Поддържаните формати през USB :
1.Серия LE220 и LE320
Код:USB 2.0 устройство USB памет, USB четец на карти, твърд диск (клас за съхранение) Файлова Система FAT / FAT32 Файлов формат на снимки JPEG (*.JPG), PNG Файлов формат на музикални файлове MPEG1 (*.MP3) Скорост на пренос на данни: 32k,64k, 96k, 128k, 196k, 256k, 320kbps Честота на дискретизация: 32k,44.1k, 48kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG,*.TS) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI)
2.Quattron LE810, LE814, LE820, LE824, LE924, LE822, LE925
3. Серия LE430Код:USB 2.0 устройство USB памет, USB четящо устройство за карти (от клас Mass Storage) Файлова Система FAT / FAT32 Файлов формат на снимки JPEG (.jpg) (DCF2.0 съвместим) Файлов формат на музикални файлове MP3 (.mp3) битрейт: 32 k, 40 k, 48 k, 56 k, 64 k, 80k, 96 k, 112 k, 128 k, 160 k, 192 k, 224k, 256 k, 320 kbps честота на дискретизация: 32 k, 44.1 k, 48 kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG,*.TS) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI)
4.LE63xxКод:USB 2.0 устройство USB памет, USB четец на карти,твърд диск (клас за съхранение) Файлова Система FAT / FAT32 /NTFS Файлов формат на снимки JPEG (*.jpg), PNG ,bmp Файлов формат на музикални файлове MPEG1 (*.MP3) Скорост на пренос на данни: 32k,64k, 96k, 128k, 196k, 256k, 320kbps Честота на дискретизация: 32k,44.1k, 48kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG, *.TS) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI) VC-1 (*.wmv)
Код:USB 2.0 устройство USB памет, USB четец на карти, твърд диск (клас за съхранение) Слот за SD карта SD card SD HC card Файлова Система FAT / FAT32 /NTFS Файлов формат на снимки JPEG (*.jpg), PNG ,bmp Файлов формат на музикални файлове MPEG1 (*.MP3) Скорост на пренос на данни: 32k,64k, 96k, 128k, 196k, 256k, 320kbps Честота на дискретизация: 32k,44.1k, 48kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG, *.TS, *.VOB) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI) VC-1 (*.wmv, .ASF) RealVideo 8,9,10(*.rmvb, *.rm)
Възпроизвеждани формати през USB
серия SH330
Код:USB 2.0 устройство USB памет, USB четец на карти,твърд диск (клас за съхранение) Файлова Система FAT / FAT32 /NTFS Файлов формат на снимки JPEG (*.jpg), PNG Файлов формат на музикални файлове MPEG1 (*.MP3) Скорост на пренос на данни: 32k,64k, 96k, 128k, 196k, 256k, 320kbps Честота на дискретизация: 32k,44.1k, 48kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG, *.TS) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI)
серия SH130
Код:USB 2.0 устройство USB памет, твърд диск (клас за съхранение) Файлова Система FAT / FAT32 Файлов формат на снимки JPEG (*.jpg) Файлов формат на музикални файлове MPEG1 (*.MP3) Скорост на пренос на данни: 32k,64k, 96k, 128k, 196k, 256k, 320kbps Честота на дискретизация: 32k,44.1k, 48kHz Файлов формат на видео MPEG1/2 (*.AVI, *.MPG, *.MPEG, *.TS, *.VOB) MPEG4 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV) H.264 (*.AVI, *.MP4, *.MOV, *.MKV,*.TS) DivX (*.AVI) XviD (*.AVI) VC-1 (*.wmv, .ASF) RealVideo 8,9,10(*.rmvb, *.rm)
Тест на Sharp - LC46LE831E
http://www.flatpanels.dk/test.php?su...1308735729&rss
Подържани формати от новата серия LE830
USB device USB memory, USB card reader (Mass Storage class), USB HDD
File system FAT/FAT32, NTFS
Photo file JPEG (.jpg) (DCF2.0 compliant), MP
Format (.mpo) (CIPA DC-007)
Music file Format MP3 (.mp3)
Bitrate: 32 k, 40 k, 48 k, 56 k, 64 k, 80k, 96 k, 112 k, 128 k, 160 k, 192 k, 224k, 256 k, 320 kbps
Sampling frequency: 32 k, 44.1 k, 48Khz
Video file format .avi DivX 3.11/4.x/5.1/6.0
XviD H.264
MPEG4
Motion Jpeg
.mkv DivX 3.11/4.x/5.1/6.0
XviD
H.264
MPEG4
.asf DivX 3.11/4.x/5.1/6.0
.wmv XviD
MPEG4
VC-1
Window Media Video v9
.mp4 H.264
.mov MPEG4
Motion Jpeg
.mpg MPEG2
.mpeg MPEG1
Това е добре - плеъра им се подобрява и е конкурентен , но откъм DTS звука , как е - някакво развитие ? *mkv е с такъв звук , а тези новите модели не го поддържат , е всичко опира до пари , но пък този контейнер си пада малко " пиратски " !
Някакъв коментар , по-конкретното ми питане ?
Днес си играх с новите модели на Шарп. Ще пиша впечатления за всеки
SH330 - базов модел на достъпна цена. Два цифрови тунера , медия плеяр с БГ субтритри , приличен дизайн.Модел който си заслужава парите. Цена-качество.
LE430 - всичко ок , но само 22-ката е FULL HD , 26 / 32 са HD Ready. Подобрили са медия плеяр-а спрямо 320-ката. Малко постно меню. Орязън откъм входове , но пък много добре се държи на SD сигнал и цифрова кабелна.
LE630 - както се казва " тоя ме утепа " , явно е модел съвместно със Филипс. Менюто е 1 към 1 с Филипс. Няма разлика. Дистанционно , и дизайна си прилича. като картина на мен ми харесва страшно много. Звук има та дрънка , Сублуфера си знае работата. Пак много добре е на SD сигнал и на цифрова кабелна. Минус е , че е WiFi Ready , един от малкото Шарпове по-висок клас с БГ меню.
LE830 - бях го виждал и преди. Дизайна е мноооого добър. Звук перфектен. Панела и той. Интернет та дрънка ( има скайп ) Вече са заложили на 3 USB порта.. Приятно и лесно боравене с менюто ( поне 10 пъти по-бързо от предходните модели ) SD - сигнал -много добре , сифрова кабелна - много добре добре.
Това са ми първите впечатления от новите модели. Тествах ги с момчетата в Узунов на Стамболийски и 330-ката и 430-ката има БГ суб , но за другите не остана време , но мисля , че ще са като предходните високи серий . Без БГ субтитри.
Ще ги видя как са на HD - сигнал. Ще искам да ми пуснат някой филм и ще коментирам.
Лошото е , че има вече няколко китайски сглобки от моделите 330 и 430 , но не мисля , че това е някакъв проблем
Това беше от мен засега
На IFA2011 Sharp, ще покаже широка гама от 3D LED LCD телевизори с код X5, чиито американски вариант http://elitelcdtv.com/ вече направи своя дебют в Америка в 70 и 60 инча.
Според последната информация, най-високият клас на Sharp за Европа ще има някои промени в сравнение с американските серии.
Припомням, че стандартното оборудване включва панел UV2A, Quattron второ поколение ,сканиране 200Hz, първата подсветка с локален контрол на Sharp.
Серията X5 [все още не се знае размера] ще осигури достъп до NET + Aquos, Skype, DLNA, интегриран Wi-Fi, тунери DVB-T, DVB-Т2, DVB-C и DVB-S2, като се носят слухове ,че ще има два тунера и вграден твърд диск.
Къде го видя това CMYK Quattron?
Грешката е моя при писането-поправих поста.Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте,
малко не съм в час с доста неща и се надявам да ми помогнете. Имам телевизор SHARP AQUOS QUATTRON LC-46LE830U, Blu-ray player SHARP BD-HP25U и Apple TV. Чета тук какви възможности имали, но аз за съжаление не откривам такива. Телевизора се свързва с Интернет, но общо взето всичко е платено, нищо не мога да използвам, а чета тук, че имало Скайп. Как става това? Мога ли изобщо да сърфирам в интернет, например да използвам Mozila и да си гледам например телевизията през Интернет? Не чете също така бг субтитри. Плеъра разпознава бг субтитри само ако са вградени (имам такива само в ДВД формат, не знам как е с DivX), но това е голяма играчка и аз вече не си спомням как съм го правила Apple TV-то същата работа - само You Tube и рекламите на филмите през iTunes са безплатни. Четох нещо за ATV Flash player , но не можах да разбера за какво служи.
Ако може да ми помогнете къде мога да разбера възможностите на всичко това написани на прост език ще съм ви много благодарна.
Скъпа техника и малко сложна за управление , а ? Иска се малко по-задълбочено четене и познания по начален английски !
Извинявам се, но не мисля, че е нужно да се подигравате, смятам, че форумите са за това - за помощ. Ако за вас е скъпа, за мен не е чак толкова. Освен това живея в Канада и със сигурност "поназвайвам" английски, че и перфектен френски. Това не е въпрос на знаене на език, навсякъде се използват специфични термини някакви, а аз съм счетоводител все пак. Ако някога ви се наложи да си попълните данъчните декларации на чужд език елате, аз ще ви помогна. Иначе в основните инструкции нищо съществено не пише, най-малкото това, което ме интересува. И ако нямате какво да кажете по темата просто не се включвайте.
Не съм имал и намерение да се подигравам , но това са фактите ! А то имало и подробности за , които не съм знаел , сори !
Това , което ви интересува обикновено се обсъжда по форуми , иначе си е пълна скръб , ако се разчита на помощ от производителя !
За Apple TV таман се готвих да кажа , че е голяма глупост да си я купи човек от БГ , но щях да сгреша !
Имам какво да кажа по темата , но мога и да си замълча и така май е по-добре ! И да , за мен това е скъпа техника за условията в БГ !
Успех !
Ok, няма проблеми, но ако можете да се включите и да ми помогнете пак ще ви бъда благодарна. Apple TV ми го дадоха като подарък при покупката на телевизора.