Да, виждал съм го, при тъмни сцени черното синее, което за S-PVA матрица е малко странно, но... Важното е, че си си отговорил на въпроса и това, което виждаш, не те притеснява. Приятно гледане!Първоначално публикувано от georgiii555
![]()
Да, виждал съм го, при тъмни сцени черното синее, което за S-PVA матрица е малко странно, но... Важното е, че си си отговорил на въпроса и това, което виждаш, не те притеснява. Приятно гледане!Първоначално публикувано от georgiii555
![]()
в ТМ има от по малките 32 EX500 и като функция са еднакви с по големите размери от серията според продавачите.поисках да сложат един до друг 32EX500 И 32 ЕX402 и на full hd нямаше разлика в картината.за този светлинен сензор мога да кажа че след 30 мин опити да видим разлика в изображението когато сложим ръка пред него просто нямаше.повиках още един продавач-консултант да направи настройка на Light Sensor но пак така без разлика .колкото до BRAVIA ENGINE 3 казаха че едва ли го има като екстра по скоро било BRAVIA ENGINE 2 .утре ще пробвам телевизора как се справя с филми през USB.интересно ми бе че когато попитах за лсд 32 инча до 1300 лв нито един продавач не ми предложи филипс .незнам но на мен ми се видя странно.ако някой е тствал 32EX500 и има наблюдения относно картината на SD сигнал ще ми е интересно да разбера каква разлика че има от32 EX402.
Разликата между ВЕ 2 и ВЕ 3 се проявява най -вече на SD . Накарай ги да ти пуснат нещо от DVD на двата модела и ще се убедиш сам. Не ти предлагат Филипс явно ,защото в 32" слагаха матрица на Шарп с много лош ъгъл на гледане , на мен също някои продавачи ми обърнаха внимание на този факт.
аз определено съм се насочил към32EX500 .тъй като е нов модел няма впечатления за него.искаше ми се хора които го имат да споделят качествата на картина ,филми през usb,DLNA,BRAVIA ENGINE 3,светлинния сензор ,ъгъл на виждане ,контраст. утре като отида пак ще има кажа да пуснат двд.на мене ме интересува как се представя с SD сигнал а както знаем в ТМ имат само един музикален канал/поне в Сандански е така/.
Напълно вярно - тия глупости с разни хардуерни подобрения са пълна измишльотина в повечето случайПървоначално публикувано от lazarus18
Точно хардуерните или софтуерните "подобрения" са важни. Но от едно название на кашона не става ясно какво има вътре в телевизора.
з във случая само гадая. Може наистина американските модели да са орязани и със стария хардуер. Тогава ми е мъка за тях защото разликата между стария и новия енджин е видима и важна.
Днес разгледах 40NX700 ,стъкленият панел отразява по-малко от SL серията на LG ,но все пак наслагване на отражения видимо има. Само той беше на аналогва кабелна, наоколо всичко на HD, никакво сравнение не стана.
От два дни съм горд собственик на KDL-40EX500. Добра машина с много глезотии. Работи съвсем прилично със SD сигнал. Цифровите канали в болшинството са кодирани, но има около 30 бр. /от 130/ със свободен достъп, но не всички са доби.
Сериозна забележка - почти никакво описание за работа с менюта подменюта и т.н.. Само 2 страници с общи приказки и с кой бутон се включва. Вярно, че има меню на български, това не е достатъчно. За да откриеш нужната опция или функция, трябва отваряш всяко подменю и е доста досадна работа. Ако го имаше написано, ще стане много по-бързо. Уви!
Картинки, музика и филми вървят от флашката, но качеството на филмите не ми хареса /XviD/.
По този повод едно питане - как да променя размера и плътността на щрифта?
Да споделя и моите наблюдения от 40ЕХ500. Мн добра работа на СД сигнал, възможност за регулация на подсветката, черното, бялото! Подкарва бг субтитри - *.sub *.srt без проблеми. Дистанционното е уникално с допълнителен бутон за вкльчване и изкл. намиращ се на гърба му.
Недостатък - при плейване от флашка субтитрите са много дразнещите (малки и издължени)- без възможност за регулацията им като размер. Остава ни надеждата това да бъде коригирано с нов фърмуеър. Не плейва всяко видео! Действително са се изложили и с ръководството за употреба "професионалистите" от Сони, които са го ограничили до няколко странички - явно безкрайно недостатъчни!! Последното ме навежда на мисълта, че ... темата "SONY faq' във форума ще бъде доста дискутирана през 2010г.
малко досадно е плейването на снимки, видео, музика от USB, понеже трябва да се влезе през определеното меню съответно за Музика, Видео или СНимки, докато при един самсунг примерно влизаш в УСБ у-вото и .. си подкарваш каквото пожелаеш.
като цяло .. лично моето мнение е, че модела е мн. добър (изхождайки от цената, марката и функционалността му).
Да те питам, бг субтитрите на какъв формат видео ги подкарваш, че аз се мъча да ги пусна с m2ts и mts файлове и не става. Иначе съм абсолютно съгласен с теб, телевизора се представя много добре на SD сигнал, а с FULL HD видео, образа е просто брилянтен. За тези пари, мисля, че е повече от добър избор.Първоначално публикувано от tottenham
С каква матрица е 40EX500?
Из някакви френски форуми четох, че там са с на Самсунг.
P.S.
М/у другото от новите 40' модели на Сони за 2010 като гледам внимание заслужават само:
40NX700 - 40NX800 - 40LX900
Samsung.Първоначално публикувано от soon
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg406139
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365893
![]()
[quote=soon ]
P.S.
М/у другото от новите 40' модели на Сони за 2010 като гледам внимание заслужават само:
40NX700 - 40NX800 - 40LX900
Много точно казано, телевизорите с 10 битови матрици.
със *.avi файлове.
колкото до послеписа на soon, мога да кажа, че посочените от него модели са на цена от 2200лв. за справка ЕХ500 е 1700, тъй че 500 лева са си 500 лева![]()
tottenham за наше всеобщо съжаление качеството винаги е определяло цената.
Интересно ще ми е да ги тествам ... и дано Sony са се върнали към отминалите славни времена на безупречната кристална картина.