Страница 36 от 119 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от georgiii555
    Може и да си прав,не съм специалист.Но искам да те попитам-ти виждал ли си този "факт" или само си чел за него?Защото тази вечер 10 пъти гледам отляво и отдясно,но не можах да вида промяна в контраста или яркостта. Въпреки, че ъгъла беше не 30, а поне 130 градуса.......Но и това не ме притеснява,защото и двата ТВ ги гледам почти фронтално.
    Да, виждал съм го, при тъмни сцени черното синее, което за S-PVA матрица е малко странно, но... Важното е, че си си отговорил на въпроса и това, което виждаш, не те притеснява. Приятно гледане!

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

в ТМ има от по малките 32 EX500 и като функция са еднакви с по големите размери от серията според продавачите.поисках да сложат един до друг 32EX500 И 32 ЕX402 и на full hd нямаше разлика в картината.за този светлинен сензор мога да кажа че след 30 мин опити да видим разлика в изображението когато сложим ръка пред него просто нямаше.повиках още един продавач-консултант да направи настройка на Light Sensor но пак така без разлика .колкото до BRAVIA ENGINE 3 казаха че едва ли го има като екстра по скоро било BRAVIA ENGINE 2 .утре ще пробвам телевизора как се справя с филми през USB.интересно ми бе че когато попитах за лсд 32 инча до 1300 лв нито един продавач не ми предложи филипс .незнам но на мен ми се видя странно.ако някой е тствал 32EX500 и има наблюдения относно картината на SD сигнал ще ми е интересно да разбера каква разлика че има от32 EX402.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Разликата между ВЕ 2 и ВЕ 3 се проявява най -вече на SD . Накарай ги да ти пуснат нещо от DVD на двата модела и ще се убедиш сам. Не ти предлагат Филипс явно ,защото в 32" слагаха матрица на Шарп с много лош ъгъл на гледане , на мен също някои продавачи ми обърнаха внимание на този факт.

5. Тук е от
    Aug 2008

аз определено съм се насочил към32EX500 .тъй като е нов модел няма впечатления за него.искаше ми се хора които го имат да споделят качествата на картина ,филми през usb,DLNA,BRAVIA ENGINE 3,светлинния сензор ,ъгъл на виждане ,контраст. утре като отида пак ще има кажа да пуснат двд.на мене ме интересува как се представя с SD сигнал а както знаем в ТМ имат само един музикален канал/поне в Сандански е така/.

6. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Това БЕ2/3 са някакви маркетингови названия.
    Напълно вярно - тия глупости с разни хардуерни подобрения са пълна измишльотина в повечето случай

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно хардуерните или софтуерните "подобрения" са важни. Но от едно название на кашона не става ясно какво има вътре в телевизора.
    з във случая само гадая. Може наистина американските модели да са орязани и със стария хардуер. Тогава ми е мъка за тях защото разликата между стария и новия енджин е видима и важна.

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Днес разгледах 40NX700 ,стъкленият панел отразява по-малко от SL серията на LG ,но все пак наслагване на отражения видимо има. Само той беше на аналогва кабелна, наоколо всичко на HD, никакво сравнение не стана.

10. Тук е от
    Feb 2010

От два дни съм горд собственик на KDL-40EX500. Добра машина с много глезотии. Работи съвсем прилично със SD сигнал. Цифровите канали в болшинството са кодирани, но има около 30 бр. /от 130/ със свободен достъп, но не всички са доби.
    Сериозна забележка - почти никакво описание за работа с менюта подменюта и т.н.. Само 2 страници с общи приказки и с кой бутон се включва. Вярно, че има меню на български, това не е достатъчно. За да откриеш нужната опция или функция, трябва отваряш всяко подменю и е доста досадна работа. Ако го имаше написано, ще стане много по-бързо. Уви!
    Картинки, музика и филми вървят от флашката, но качеството на филмите не ми хареса /XviD/.
    По този повод едно питане - как да променя размера и плътността на щрифта?

11. Тук е от
    Apr 2008

Да споделя и моите наблюдения от 40ЕХ500. Мн добра работа на СД сигнал, възможност за регулация на подсветката, черното, бялото! Подкарва бг субтитри - *.sub *.srt без проблеми. Дистанционното е уникално с допълнителен бутон за вкльчване и изкл. намиращ се на гърба му.

Недостатък - при плейване от флашка субтитрите са много дразнещите (малки и издължени)- без възможност за регулацията им като размер. Остава ни надеждата това да бъде коригирано с нов фърмуеър. Не плейва всяко видео! Действително са се изложили и с ръководството за употреба "професионалистите" от Сони, които са го ограничили до няколко странички - явно безкрайно недостатъчни!! Последното ме навежда на мисълта, че ... темата "SONY faq' във форума ще бъде доста дискутирана през 2010г.

малко досадно е плейването на снимки, видео, музика от USB, понеже трябва да се влезе през определеното меню съответно за Музика, Видео или СНимки, докато при един самсунг примерно влизаш в УСБ у-вото и .. си подкарваш каквото пожелаеш.
    като цяло .. лично моето мнение е, че модела е мн. добър (изхождайки от цената, марката и функционалността му).

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от tottenham
    Да споделя и моите наблюдения от 40ЕХ500. Мн добра работа на СД сигнал, възможност за регулация на подсветката, черното, бялото! Подкарва бг субтитри - *.sub *.srt без проблеми.
    Да те питам, бг субтитрите на какъв формат видео ги подкарваш, че аз се мъча да ги пусна с m2ts и mts файлове и не става. Иначе съм абсолютно съгласен с теб, телевизора се представя много добре на SD сигнал, а с FULL HD видео, образа е просто брилянтен. За тези пари, мисля, че е повече от добър избор.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

С каква матрица е 40EX500?
    Из някакви френски форуми четох, че там са с на Самсунг.

P.S.
    М/у другото от новите 40' модели на Сони за 2010 като гледам внимание заслужават само:
    40NX700 - 40NX800 - 40LX900

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    С каква матрица е 40EX500?
    Из някакви френски форуми четох, че там са с на Самсунг...
    Samsung.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg406139
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg365893

16. VTL
    VTL е офлайн

Тук е от
    Jan 2010

[quote=soon ]
    P.S.
    М/у другото от новите 40' модели на Сони за 2010 като гледам внимание заслужават само:
    40NX700 - 40NX800 - 40LX900

Много точно казано, телевизорите с 10 битови матрици.

17. Тук е от
    Apr 2008

със *.avi файлове.

колкото до послеписа на soon, мога да кажа, че посочените от него модели са на цена от 2200лв. за справка ЕХ500 е 1700, тъй че 500 лева са си 500 лева

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

tottenham за наше всеобщо съжаление качеството винаги е определяло цената.
    Интересно ще ми е да ги тествам ... и дано Sony са се върнали към отминалите славни времена на безупречната кристална картина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 119 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе