Страница 86 от 119 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от ukashaka
    P.S.: Тия вградени тунери (DVB-T, DVB-C и т.н.), дето ги пише по рекламите, реално мога ли да ги ползвам - примерно връщам на тези от кабелната техния тунер и си ползвам този от ТВ-то? Чух, че се купувал даптер за около 100 лв. Има ли смисъл?
    Да -можеш да си ги ползваш. Връщаш set-top-box-а на кабелният ти оператор и си купуваш от него CAM модул и карта.

Имате съобщение от LUDIA от SetCom.bG Forum.

ВАЖНО: Това е автоматично известие. Не отговаряйте на този е-мейл.

В съобщението се съдържа следното:

Здравей!
    Отново, но за малко съм в бизнеса с черна техника. Та на новата ми работа имам посоченият по-горе модел на Сони- SONY 40HX700. Имам питане дали през USB-то мога да плейна AVC HD файл, поддържа ли субове за такъв файл и ако си се интересувал с какъв софт мога да преобразувам стандартен .ts, .mov или подобно HD филмче към AVC HD. Благодаря ти предварително.

Отговорете на това съобщение от тук: http://forum.setcom.bg/index.php?act...4;quote;u=1152
    Някой знае ли решението
    Поддържани формати от USB -за NX800,NX700
    http://img641.imageshack.us/img641/861/tabelavideo.jpg
    Моля някой да му пише на лични и да му прати линка/аз не мога да пиша на лични-забрана/
    http://forum.setcom.bg/index.php?action=profile;u=1152

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

hristoslav2, благодаря ти. Това ме интересуваше. Аз software намерих. Утре като отида на работа ще пробвам за какво иде реч. Ако всичко е наред ще пиша, кой формат поддържа и как се държи.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    hristoslav2, благодаря ти. Това ме интересуваше. Аз software намерих. Утре като отида на работа ще пробвам за какво иде реч. Ако всичко е наред ще пиша, кой формат поддържа и как се държи.
    Не знам ,как съм ти помогнал с един линк само ама щом казваш-нека да е така.

5. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от ukashaka
    Ще го ползвам за: 1.Телевизия (цифрова и обикновена - абонаментът ми е с аналогови и цифрови канали); 2.Гледане на филми от лаптопа (през VGA кабел); 3.Гледане на Divx филми със субтитри от USB; 4.Ще пробвам и DLNA-то как е (лаптопът и телефонът ми са с DLNA, та затова ми е интересно), но при липса на Divx поддръжка това DLNA ми е само усложнение. Разстоянието до дивана е към 3 метра.
    Телевизора е супер! Само дето Divx филми със субтитри от USB излизат с ужасно нечетивен шрифт и са практически неизползваеми.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от bym1
    здрвавейте, във връзка с горното и аз да попит: каква е разликата между SONY KDL40EX500 и SONY KDL40NX500. и двата модела са с една цена 1615лв засега. за SONY KDL40NX500 в ени сайтове посочват че е с процесор BRAVIA ENGINE 3 процесор а в други, че е с процесор BRAVIA ENGINE 2 процесор. моля за мнение. за отговорите предварително благодаря!
    Разликата е, че при KDL-40NX500 липсва Motionflow +100 Hz и е с BRAVIA Engine 2 процесор. SONY KDL40EX500, несъмнено е по-добрия избор.

7. Тук е от
    Jun 2010

здравейте,
    спрял съм се на тези два модела Сони kdl-37ex500 и Сони kdl-40ex500,
    ще се гледа тв от разстояние 2.20-2.50 в светъл хол, кой да избера и ако някой има такъв нека сподели
    предварително ви благодаря

8.  

9. Тук е от
    Jul 2010

Някой може ли да даде малко информация относно този вграден цифров тунер. До колкото разбрах са 3 вида:
    DVB-T Това е за ефирна телевизия
    DVB-C За кабелна
    DVB-S За сателитна (Булсатком например)

Въпроса ми е относно DVB-T. Разбрах, че в София има такова излъчване, което означава, че би трябвало ефирно с някаква антена да хвана такъв сигнал. Антена още не съм си купил, но друго ми е интересно - пише, че в момента се излъчва MPEG2, но ще се премине каъм MPEG4. В спецификацята на моето Сони пише:

Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2)

Това означава ли, че работи само с MPEG-2 и когато се премине към MPEG-4 този вграден DVB-Т тунер няма да ми върши никаква работа?

10. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от pavleto
    Телевизора е супер! Само дето Divx филми със субтитри от USB излизат с ужасно нечетивен шрифт и са практически неизползваеми.
    Мерси за мнението! Аз открих една програмка за вграждане на субтитрите и май това е по-добър вариант.
    Но въпросът ми беше как да разбера дали нещо не му е ОК, когато го получа?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от rdx1968
    Някой може ли да даде малко информация относно този вграден цифров тунер. До колкото разбрах са 3 вида:
    DVB-T Това е за ефирна телевизия
    DVB-C За кабелна
    DVB-S За сателитна (Булсатком например)

Въпроса ми е относно DVB-T. Разбрах, че в София има такова излъчване, което означава, че би трябвало ефирно с някаква антена да хвана такъв сигнал. Антена още не съм си купил, но друго ми е интересно - пише, че в момента се излъчва MPEG2, но ще се премине каъм MPEG4. В спецификацята на моето Сони пише:

Това означава ли, че работи само с MPEG-2 и когато се премине към MPEG-4 този вграден DVB-Т тунер няма да ми върши никаква работа?
    Всички модели кд Сони произведени последните две години/2009-2010/ иматDVB-T/C с MPEG4 декодер

12. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от vet_voychev
    здравейте,
    спрял съм се на тези два модела Сони kdl-37ex500 и Сони kdl-40ex500,
    ще се гледа тв от разстояние 2.20-2.50 в светъл хол, кой да избера и ако някой има такъв нека сподели
    предварително ви благодаря
    Избери по-големия Аз гледам от долу-горе същото разстояние и взех 40ЕX500. Преди това гледахме на много по-малък и този ни се струваше огромен. След първите няколко дена обаче свикнахме и смятаме, че и поголям ще пасва.

13. Тук е от
    Jul 2010

Всички модели кд Сони произведени последните две години/2009-2010/ иматDVB-T/C с MPEG4 декодер
    Мерси за отговора! Надявам се моя KDL-32EX403 да е произведен през 2009 или 2010 Днес възнамерявам да ида да си купя една антена и да пробвам дали ще хване нещо. Спрял съм се на STRONG SRT ANT 12. Гледам, че в Техномаркет ги има. Някой с такава антена да сподели впечатления? Или пък някой, който да използва DVB-T тунера без значение каква е антената - става ли за гледане?

Дано ти тръгнат субтитрите като си ги вградил във филма ,но при мен не се получи.Субтитрите излизат в най долния край на ТВ и се вижда само върха на субтитрите и немога да го оправя ,ТВ-то е 32ех302
    Би ли споделил резултата .
    Между другото днес подкарах и субтитрите. Тази грешка за frame rate-а май е някаква дето я изкарват винаги по подразбиране, не беше от frame rate-а проблема. Трябваше да сменя кодека на xvid и тръгна. Относно субтитрите - излизат идеално, виждат се както трябва.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2010

Има нов фирм за 40EX500.

http://support.sony-europe.com/tvhc/...&m=KDL-40EX503

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

rdx1968, EX сериите са от края на 2009, така че няма какво да се тревожиш. Въобще новите означения са за моделите от 2009г.
    hristoslav2, днеска пуснах две три преправени файлчета на 40HX700 модела на работа и: Ако конвертираш какъвто и да е HD или SD филм или клип в HD H.264/MPEG-4 AVC Video няма проблем да се плейне през USB-то от флашка; Може да плейне и файлове с разширение .m2ts(които са си исатинско AVC HD); Но насича ужасно когато е с по-хубаво качество, пробвах с два-три клипа преправени от .mov на .mp4(HD H.264/MPEG-4 AVC Video); Филми с разширение .mpg също не ги харесва.

Имам питане, днеска ми донесоха 32EX600, и му пуснах през VGA-то сигнал от един VGA сплитер, който получава сигнал от един комп. Обаче ТВ-а червенее та не се трае, а в по-тъмните зони отива и на лилаво. На какво се дължи тоя проблем, колегите ми са срещали и при други Сонита тоя проблем. Същият проблем го имам и с един Philips 32PFL5604, само че той зеленее, все едно гледам позеленяла версия на Матрицата (а филма си е доста зелен ;-) ). Не е проблем от VGA кабелите, защото ги размених и нищо не се става, а оправия от менюто няма. Както винаги Сони са скъперници и никакви настройки няма, не като при Шарп или поне както беше преди, сега не знам как е.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LUDIA
    Честно казано не знам от какво е.
    По-назад в темата има описан подобен проблем.
    Цитат Първоначално публикувано от rdx1968
    Айде и аз да се включа като нов потребител и да споделя мнението си за "розовия" проблем.
    Имам телевизор Сони от 2 дни. Модела мисля, че е KDL-32EX403. Вързах го онзи ден към компютъра посредством HDMI. Искам да отбележа, че монитора не беше включен(вързан) - само телевизора!. Поработи малко и всичко стана розово ... Интересното е, че след рестарт се оправи - пак стана нормално. Всичко това под windows 7.
    За да видя, че не е от windows-а стартирах линукс. Всичко си беше Ок, пуснах фил - поработи малко филма и след като го спрях всичко стана розово. Та мисълта ми е, че проблема най-вероятно е в ATI картата. Тук е момента да спомена, че видето е HD4870, което е по-стар модел, който явно пак прави проблеми

18. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте!

rdx1968, EX сериите са от края на 2009, така че няма какво да се тревожиш. Въобще новите означения са за моделите от 2009г.
    Това е добре. Ама и тези от Сони не са в час ... що не вземат да добавят едно MPEG-4 до това MPEG-2, което са сложили.

Искам също да се похваля, че вече съм притежател на цифрова антена - Strong SRT ANT 12. Антена я взех за 29 лв. от Техномаркет, но ги има също и в Метро. Антената в вътрешна има и собствено захранване. Вчера я вързах към телевизора и всичко е Ок. Качеството е повече от задоволитено (за ефирна телевизия). Преди това бях с една антена (състоеше се от 2 пръчки и струваше 3,50 лв.) от която нищо не ставаше - хващах само BTV при това с ужасно качество.
    Мисълта ми е, ако се чудите какво да вземете - Strong SRT ANT 12 не е лош избор.

Споделете опит с това DLNA? Така както аз го разбирам - връзваш wireless usb dongle към телевизора. По този начин, той вече е в локалната мрежа. Ако в тази мрежа си стартирам такъв DLNA сървър, телевизора ще може да чете филми директно от там по мрежата? Някой играл ли си е с това?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 119 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе