Страница 68 от 119 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1776

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/...libration.html
    линка е за американският модел EX700 - а той е с BE 2 като американският EX500
    Отново си се объркал. С BRAVIA Engine 3 е.

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...specifications

('http://www.docs.sony.com/reflib/docg...9;Manuals')

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Да -на сайта го дават с BRAVIA Engine 3™ ,но да не забравяме ,че тези заглавия са само рекламен трик и често под едно и също име се крият различни процесори. Единственият начин да решим спора е да погледнем схемите на двата модела.Моите наблюдения са ,че в американските модели/на всички марки/ шаситата са орязани като възможности спрямо европейските-целта е да падне цената.Затова и американските модели са по-евтини.

4. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Sony е много недомислен телевизор.Факта,че няма възможност и за обновявавне на софтуера,без сервиз, е още по-досаден.
    Например ,светлинният сензор при моя E4000 има опция вкл. ,при която затъмнява образа,и изкл.,при която го изсветлява.Проблемът е,че изобщо няма нищо общо с осветеността на помещението.Респективно -нищо не регулира.
    Автоматичният режим на картината не действа при цифров тунер.На цифров тунер не може да се показва часовникът.И т.н. и т.н. безумия...
    Изобщо -внимавайте,като ги купувате тези Сонита.Много аматьорски телевизори.
    При мен се ъпдейтва сам от интернет. Отделно, че става и през флашка. В сайта на Сони сами ми предлагат новия firmware и как да си го ъпдейтна сам.

Цитат Първоначално публикувано от petergross
    Ревю и калибровка на EX 700 http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/...libration.html на когото му потрябва, лично на мен ми свърши добра работа.
    Относно прословутото "тресене", моето 40EX700 на споменатата сцена се държи перфектно и гладко.Явно на някои не им държат амортисьорите
    Благодаря!

Цитат Първоначално публикувано от garyhobson
    Здравейте. Възможно ли е сайта на Сони да ми предлага по стара версия на софтуера от този който имам на мойто 40ЕХ500. Аз съм с PKG1.117EUL-0103 на сайта е PKG1.104EUL-0103. Излиза ми съобщение че не намира нова версия??? Аз ли бъркам някъде?
    И при мен е така. В първия момент влизам в сайта им и ми дава,че има нова версия. Пък телевизора не ще да се ъпдейтва и си викам я чакай да го направя на ръка. После видях, че на просто на телевизора е по-нова версията от тази, която исках да му сложа. А е купен преди датата на ъпдейта. Нещо изостават в сайта ми се струва - да не ти пука. Ще чакаме по-новия

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Да -на сайта го дават с BRAVIA Engine 3™ ,но да не забравяме ,че тези заглавия са само рекламен трик и често под едно и също име се крият различни процесори. Единственият начин да решим спора е да погледнем схемите на двата модела.Моите наблюдения са ,че в американските модели/на всички марки/ шаситата са орязани като възможности спрямо европейските-целта е да падне цената.Затова и американските модели са по-евтини.
    Според мен, EX700 серията се предлага само с BRAVIA Engine 3: http://www.today-reviews.com/news/ex...hd-led-tv.html. В материала си е уточнено, че видеопроцесора е такъв.

Докато при EX500 серията, не е уточнено: http://www.today-reviews.com/news/ex...a-line-up.html

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ако толкова много искаш да разрешим спора -поръчай си по интернет един американски модел EX700. Свали задният му капак и снимай процесора за да видим производителя и модела процесор.Същото го направи и с европейският модел EX700.
    Сони не произвежда видеопроцесори.Купува и ги премаркирва като свой с гръмки заглавия от рода на BRAVIA Engine EX /2 /3 /3Pro...
    Panasonic също купуват и ги преименуват.За мен спорът е несъществен-важни са резултатите в телевизорите.

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

За разлика от теб, аз не споря. Просто търся каква е истината. А повечето факти говорят, че съответната серия е с BRAVIA Engine 3.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

Относно EX500 с какъв процесор е, аз питах директно Sony и ето въпросът и отговорът:
    Имам въпрос относно горепосочения телевизор KDL-55EX500. В техническата спецификация на сайта http://www.sony.bg/product/t46-ex-se...TechnicalSpecs е написано, че телевизора е с Bravia Engine 3, а на няколко други места включително и на http://www.docs.sony.com/release/spe...EX500_mksp.pdf пише че е с Bravia Engine 2. Може ли да ми кажете, кое от двете е вярно?
    И от Sony отговориха:
    Посоченият от Вас модел KDL-55EX500 има Bravia engine 3.

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Neverwhere, това важи само за Европа. За Щатите, EX500 се предлага само с BRAVIA Engine 2. Освен това, обсъждахме EX700, не EX500.

11. Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,някой да напише впечатленията си за този модел - http://www.sony.bg/product/t46-nx-series/kdl-46nx700 - насочил съм се към него и преди да го купя ,бих желал да чуя компетентно мнение.
    Имам LG LH серията,но не съм доволен.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Модела е много по-добър от това, което имаш сега.
    Само си прецени дали ще можеш да се оправиш с лъскавия панел.

13. Тук е от
    Feb 2010

Благодаря,с каква аудиосистема е възможно да се комбинира.
    Хола е 4х5метра

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Имаш доста богат избор , но определи някакъв бюджет ! Може система от типа всичко в едно или от отделни компоненти ! Но тук все пак се коментират телевизори на Сони !

16. Тук е от
    Feb 2010

модела на телевизора го уточних малко по-нагоре,
    желанието ми е всичко в едно- бюджет- 2500-3000лв за звуковата система.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Има отделни теми и раздел за избор на аудиотеника. Пиши там защото тази тема е за друго все пак.

18. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Модела е много по-добър от това, което имаш сега.
    Само си прецени дали ще можеш да се оправиш с лъскавия панел.
    Hi, имам въпрос - това е малко за темата "помощ при избор ..." и все пак не точно. Предстои ми да си купувам ~40" телевизор и нещата стоят така : LG - твърдо не, Sharp - м-м-м ... не, Филипс и Самсунг - не са лоши, ама не са ми по сърце ... та двоумлението се свежда до плазма на Panasonic и LCD на Sony. Тука идва момента че плазмите, макар като картина да ми харесват много, са проблематични - burn-in, burn-out, греят, вентилатори - идва ми малко в повече. А и имам недостатъка да виждам трептенето при гладки цветове и то ме дразни много ... и стигаме до истинския въпрос - какво Sony да си купя :-D ?!

1. Бюджет - около 3000 лв.
    2. Изискването е да има добра картина, не ме интересува нито дали е LED или не, нито дизайна, нито екстрите. Ако имах 5-6000 щях да чакам за HX900 ама нямам :-Р.
    3. За предпочитане да е от моделната линия за 2010.
    4. В момента имам едно 32" ЕХ500, което честно казано ме изненада приятно като за нисък клас.
    5. Модела на който съм се спрял за сега е NX800

Някой гледал ли е по-дълго NX700 или NX800 в домашни условия и какви са ви впечатленията. Много му бях навит на тоя телевизор, ама няколко пъти го гледах в техномаркетите, ревюта четох - разочарован съм. Ревютата го броят за средна ръка (което за телевизор за 3000 лв. си е направо лошо), а пък и това което видях доста ме разочарова - страшно лоша подсветка. Неравномерна, flashlights не само по ъглите ами буквално на всеки диод ... отврат. Цветовете - 5 за 6. Не съм си играл със настройките, к'вото са му пуснали, обаче ... все пак. То е ясно, така че няма да казвам, че в единия магазин имаше едно G20 на Панасоник - направо смазваща разлика, пък сигурно и то беше в демо режим.

Съжалявам че се получи малко хаотичен пост, но за тези на които не им се четат всичките глупости отгоре - NX800 ... да или не , ако не - какво тогава ? :-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 44
    Последно: 20-05-24, 18:12
  2. Blu-Ray Player Sony / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 07-01-15, 09:01
  3. Sony док станции / FAQ на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 0
    Последно: 27-11-12, 20:34
  4. Sony Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 10-11-12, 16:10
  5. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе