26" LCD и по-малко
32" LCD
37" LCD
40" LCD
42" LCD
46" LCD
47" LCD
52" LCD
55" LCD
60" LCD
65" LCD
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-14 в 13:45.
SD е приемника с чинчове. Но въпроса с неработещите входове е по-притеснителен.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-14 в 13:43.
За по-качествена картина смени приемника с HD . Свържи го през HDMI с телевизора, и настрои ЗХД-то на HD изходи 720р .
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-14 в 13:45.
Добре, за качеството на картината разбрах, благодаря за съветите ви отностно тоя проблем. А относно проблема с неработещите входове на телевизора как да постъпя? В технополис искат да им го оставям на сервиз - това е телевизор на няколко дена!?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-14 в 13:44.
По-добре да ти върнат парите или да го сменят с друг тв за същата сума, щом като е на няколко дни .
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-06-14 в 13:44.
Ами и аз искам или да ми върнат парите или да доплатя за друг по-добър, но като говорихме по телефона ми казаха, че няма да стане това. Някаква жалба ли да пиша до комисията за защита на потребителите или де да знам и аз как да действам...
Опасявам се, че причината е в липсата на подръжка и от двете устройства на HDMI протокол. След като се появи картина, изключи телевизора от дистанционото а приемника остави да работи постянно, а после пусни пак телевизора от дистанционното да видим какво ще стане.
На място от магазина ли го взе или онлайн?
Аз взех един 50W815 и го върнах. Пробвах и друг - същата работа. Напълно неизползваем за игри, поради тази причина:
*гледайте хоризонталните линии в центъра на матрицата, не петното в средата, то се вижда само през камера и защото съм намалил контраста до 40. Гледайте го в 1080р режим за да направите разлика!
Най-силно си личи при намален контраст, ако избичите backlight и brightness на МАХ то си личи по-слабо(но пак се вижда), което е безумие, защото при DSE важи обратното правило, т.е. това твърдо не е DSE, а някакъв друг проблем на панелите.
Дори имам едно LG от 2012, дето има ужасно DSE не дразни толкова. При SONY тези линии се виждаха при всички тъмни тонове на цветовете, докато DSE-то при LG е само при светли и там за вертикални ивиците.
И за да не правя само лоша реклама, ако изключим този проблем, то телевизира е мн. добър. Дори с изключен motionflow ми хареса motion performance. Ъглите са много добри, така че който се притеснява за тях е неоснователно. Поне при моята бройка - clouding/bleeding нямаше. Input lag-а е много нисък, най-добрия който съм виждал на телевизор. При първо включване много бавно зарежда SMART менюто, дори и HDMI да искаш да смениш още при пускането -> ще трябва да изчакам 20 секунди+, LG в това отношение се справя в пъти по-добре при стартиране на телевизора.
Иначе менюто е пъргаво, вградения youtube player работи перфектно. Има възможност да си изключите wifi адаптера на телевизора, което на мен ми хареса.
Друго недостатък, който ми направи впечатление е, че при сглобката долната част на рамката в единия ъгъл не беше плътно до панела а беше леко изкривена, доколкото видях долната и горнаа част от рамката са метални, та явно още от завода си е така. Build Quality-то като цяло е "Джаста праста", т.е. на бърз ход ги правят, което явно си приема за нормално в днешно време. Панела вътре в кашона не е много добре защитен, така че не е желателно да го взимате онлайн.
Този пост е редактиран от aldokalcone; 03-06-14 в 19:39.
А как стои въпроса с бързите сцени?Успя ли да гледаш някой мач?Навсякъде във ревютата дават, че не се справят с бързите сцени,но друго си е човек от форума да каже истината.Аз все още чакам модел 829,но дали ще го дочакам не знам.
Този пост е редактиран от john_lennon; 03-06-14 в 20:51.
За мачове беше супер. Там хоризонталните линии няма как да ги видиш, понеже те се виждат само на тъмни еднородни тонове и само при вертикално движение(понеже чертите са хоризонтални).
Аз лично съм много претенциозен и според мен на бързите сцени се справяше много добре. Имай предвид, че това е 50" вариант, докато 42" е с по-бавен панел, той не се справя добре. Докато 50" по мое лично мнение си е супер.
Ако ще се ползва предимно за гледане на футбол/мачове - е много добър избор. Ако обаче ще се играят игри и повечето панели са засегнати от горопосочения проблем не е много добър избор, но и едва ли на всички хора ще им прави впечатление. Въпросните линии и при филми може да се забележат, но много трудно.
Нещо не мие ясно с тези линии.Те някакъв задължителен атрибут ли са?При телевизорите на другите фирми,имали такива линии?На Самсунга,например цветовете са изключително наситени.Пак ли ще се виждат?Човек вече не знае от къде да се пази,при купуване на телевизор!Иначе искам телевизор, основно за много мачове и много български филми,особено стари.
Не са задължителен атрибут, ако бяха, то отдавна по чужбина щяха да ревнат тъй като много от сонитата се ползват за гейминг на PS3/PS4, а там щеше да се забележи. hristoslav беше казал, че това било от сканирщата подсветка, но на мен лично не ми се вярва и според мен цели партиди го имат този проблем. За справка в AVforums един потребител потвърди, че първата му бройка е имало тънка ивица, а втората е била ОК. До тук бях с лотарията аз, докато не се появат нормални търговски практики да може да сменяш телевизора спокойно, барем ти се падне читава бройка, че в България ако решиш да връщаш - те третират едва ли не като престъпник.
Не на обектива, а на телевизора му има нещо. Обектива не се движи, а камерата в играта се забележат въпросните ивици. На статичен образ също се забелязват. Както споделих - прегледах още една бройка и тя беше със същия проблем. При максимален backlight и contrast се забелязват по-трудно, но пак се виждат.
В магазина е трудно да ги забележиш поради няколко фактора -> екрана отразява околната светлина и по този начин трудно може да направиш някаква разлика, така че е трудно и да го одобриш дори и в магазина. Дори LG-тата с тяхното DSE не са толкова дразнещи, там при гейминг по-трудно ще забележиш DSE-то, а тука на всякакъв тъмен тон беше някаква трагедия. При филми също се забелязваше, макар и по-рядко (поради това, че трябва да има вертикално движение на еднороден фон).
В случая носят вина както AUO, така и SONY че е преминал през QC.
Този пост е редактиран от aldokalcone; 04-06-14 в 02:10.
Ами не знам. Защо изобщо да е замесен HDMI протокола при положение, че аз ползвам само чинчовете? HDMI изобщо не съм го пипал, защото още не съм си взел HD приемник. Освен това първите 2-3 дена го нямаше тоя проблем. А това с изключването на телевизора и оставянето на приемника да работи го пробвах, всякакви варианти и последователности пробвах, но ефект нямаше - тръгваше чак след няколко опита.
В крайна сметка се върнах в магазина и смених Sony-то за Panasonic.