26" LCD и по-малко
32" LCD
37" LCD
40" LCD
42" LCD
46" LCD
47" LCD
52" LCD
55" LCD
60" LCD
65" LCD
Здравейте,
След дълго, четене на форума и обикаляне по магазините с Флашка пълна с клипчета и тестови изображения се
спрях на Sony 40HX750.
В Метро в началото на месеца излезе промоция на модела 40HX755 с 2 чифта очила и PS2. Отидох и след внимателен
оглед го взех и се прибрах доволен вкъщи. Само, че бях в ремонт и не можах да го инсталирам веднага та се наложи да почакам около седмица.
До тук всичко добре.
Но... след инсталацията и кратка игра с настойките в затъмена стая забелязах т.н. "облаци" на екрана.
P1060415.jpg
Ефекта от облаците се появява исински в слабо осветена стая след излкючване на допълнителното усилване на контраста (Adv. Contrast Enhancement) и сензора за осветеността (Light sensor).
След разговори и размяна на кореспонденция с по-горната снимка от Сони-България отговориха, че това не пречи на гледането, но след като поисках отговора им в писмен вид и още няколко разговора ми казаха, че от снимаката не може да се разбере дали това е дефект и да се обърна към оторизиран сервиз на Сони, който да потвърди проблема.
Инсталирал съм доста телевизори от този клас включително и Сони, но не съм забелязвал подобно поведение както на по-стари, така и на миналогодишните модели.
Моля помогнете!
Забелязвате ли подобни дефеки с подсветката на вашите телевизори?
Има ли шанс наистина да си потърся правата?
Не съм 100% сигурен дали това е правилната тема, но ще питам тук. Имам проблем с настройката на каналите за цифрова кабелна телевизия на телевизор KDL 40HX750. Когато отида в менюто където се настройват те избирам ръчно да въведа честотата, на която да търси каналите. Търсенето започва и се намират определен брой канали. След това правя ново търсене с друга честота и се намират още канали. Проблемът се изразява в това, че старите канали вече ги няма, а са налични само новите, от последното търсене. Как да направя така, че да търся в няколко честоти и каналите от всички тях да са налични в списъка с програми? Един приятел има телевизор Samsung и в неговото меню има слотове за честоти. Той задава във всеки слот честота и телевизора му показва в списъка с програми каналите от всички честоти. При Sony-то не видях да има подобно нещо, явно номера е друг. Моля за вашата помощ.
Предложи някой за Сонито ми и за Windows 8 например.Весело посрещане на Нова Година !!!
- - - Обновено - - -
Имам HDMI кабел,свързах го с лоптопа и каквото се показва на екрана на компа,това е и на телевизора.Пуснах си филма и го гледах на Сонито. Филмите са MKV формат. Това ли трябва да се получи? HD филмите също вървят с КМРlayer. 3D филм не съм пробвал още,но на плеъра долу в ляво има опция за 3D...на Сонито дали ще излезе 3D не знам!?!? Въпроса е без кабели да се случват нещата .... TotalMedia Theatre 5 къде има Free..и трябва ли ми при това положение ? Весели Празници !!!
Този пост е редактиран от МИК66; 30-12-12 в 18:52.
Относно записа на ХДД (моето е флашка 32 гб)(TV-EX720): 24 минути от БТВ ХД (1080i) ми излиза 2,06 гб.; БТВ (576i) 26 минути са 0,53 гб. За инфо само, докато записваш: не можеш да сменяш канали. Не можеш да пуснеш аналогова телевизия. Може да се гледа от друг източник. Може да записва при изключен телевизор. Дано да съм бил полезен. Весели празници
Този пост е редактиран от manson80; 30-12-12 в 21:34.
Много полезно инфо.Поръчах да ми вземат един хард 2 т и си мисля да го делна като оставя едната част за ТВ-о другата за компа,обаче дали Тв-то ще мога да го излъжа да форматира само частта която съм си определил за него?Ако не стане така ще си купя една флашка само за ТВ-о и ще действам с нея.Колега инфото което ми даде е супер.
Аз съм с панасоник 50VT20 и ползвам 1TB HDD Toshiba USB 3.0
Понеже операционната система на ТВ определя обема на диска с използване на степени на числото 2 -се получава следното
1TB = 2^40 = 1 099 511 627 776 байта
1GB = 2^30 = 1 073 741 824 байта
Поради тази причина системата показва по-малка налична памет. /при мен под 900Gb/
В момента имам записани 247 минути СД сигнал - и показва 866Gb
Направих два записа на HD /един 18 мин. и друг 8 мин./ обем и на всеки от двата ми го показва че е 1Gb/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-13 в 16:50.
Много благодаря за инфото колега.Поръчах си 2 ТВ да видим като дойде за какво става въпрос,ако това което съм намислил не се получи ще взема една флашка 32 или 64 ГБ и пак ще стане хавата.
Още един път благодарности за помоща.
Честита нова година нека ни донесе много здраве и приятни емоции.
Това Сони как е
KDL-40EX650 | Всички 40-инчови / 102 см LCD TV екрани | Обзор | KDL40EX650BAE2 | KDL40EX650 | Sony
понеже се чудя между него и ЛГ
LG Cinema 3D ТВ, ново поколение LG 3D телевизори, LG 42LM615S 3D LCD TV - LG телевизори, Smart TВ, Cinema 3D TВ, LED TВ, Full HD TВ, LCD TВ, плазмени телевизори
Здравейте. Предполагам, че вече е отговаряно на въпросът ми , но темите са изключително дълги затова ако може да ми отговорите и на мен.
Купих си Sony Bravia KDL-40HX750 и искам да гледам филми на него от лаптопа ,без да си местя всеки път лаптопа,затова си инсталирах Sony Homestream. Всичко е наред ,но когато пусна филм субтитрите не ми излизат ( субтитрите са с еднакво име с филма и са в една и съща папка). Натиснах копчето за субтитрите ,което е на дистанционното , но ми изписа ,че не се предлага опцията за този вход или нещо такова. (Сега точно не мога да напиша грешката ,но утре ще напиша точно какво ми изписва). След това помислих ,че може би проблемът е в homestream и затова инсталирах Mezzmo ,но същата работа е и там, с единствената разлика ,че като гледам .avi филм ми изписва ,че не може да намери субтитри (а са там с еднакво име и прочие) ,а при .mkv разширение ,ми дава същото нещо както при Sony homestream.
Искам да добавя ,че субтитрите са с разширение .srt и .sub (имам и двата варианта). Много ще се радвам ,ако някой успее да ми помогне. Благодаря предварително.
Колега и аз съм новак и аз не ги подкарах с сървъра на Сони,но с Домашнаи медиинаи сървър от:https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B5.html ми се получиха нещата с буквите.
Двата модела са от средно ниво но ползват различен тип 3D. Първо си изясни сам за себе си кой от двата типа предпочиташ. За целта отиди в магазина и погледай поне 20 минути модели с двете технологии.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%86%D0%B0.html
НХ650 не е 3Д (може би се заблуди със 750) , но пак са два различни типа - VA и IPS панели ,като всеки си има + и - . ЛГ-то е с повече екстри и опции за настройка , но май е по-добре да гледаш ЛМ620 модела - поддържа DTS .
Мерси колеги,макар,че освен 3Д друго нищо не ми говори като термини
Не ми трябва 3Д ,просто ЛГ-то ми харесва като дизайн!
Въпросът е това ЛГ 3Д или Сони ЕХ650 е по-качествен и надежден телевизор?Бюджетът е 1000-1100лв.