Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 81 от 135 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2013

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    Големите процесори не предполагат голяма цена, това не Intel inside . За пример тази година най-бързия е на Самсунг 4x1.35GHz (като изключим Toshiba Cevo) струващ не повече от $25-30 като сложим че ТВ-та с този процесор няма за под 2 бона направо си смешно. TDP е не повече от 4-5W и няма проблем да евтина пасивна метална плочка.
    А защо Evolution Kit струва 300 долара онлайн?

Дори и да беше толкова лесно да сложат процесор, което аз лично не вярвам, трябва да има и софтуер оптимизиран да работи с него. Само за нас в България софтуера, труда и инвестициите за разработаката му са е без пари, защото сме свикнали да ползваме основно пиратски такъв.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Че нали и Самсунг трябва да живеят и препечелват от нещо, нормално е да доста над производствената му цена. Те може и $1000 да го пуснат да се продава като има балами да си го купуват. Така или иначе аз го намирам за 300лв ($200): Samsung VG-SEK1000 Evolution Kit (SEK-1000/XC) Preisvergleich | Geizhals EU
    Този пост е редактиран от augata; 12-01-14 в 02:22.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цени на новите топ модели
    Sony KD-55X9005B : 3499 €
    Sony KD-65X9005B : 5499
    Sony KD-79X9005B : 8999 €

5. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, може ли да споделите малко мнение за този модел SONY KDL-46R470, ​заслужава ли си?

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Koleto07 Виж публикацията
    Здравейте, може ли да споделите малко мнение за този модел SONY KDL-46R470, ​заслужава ли си?
    Ако нямаш кой знае какви изисквания за картината - става. Предлаганото отговаря на цената. Прочете ли ревюта за модела?

7. Тук е от
    Dec 2013

Здравейте,
    Преди време пуснах едно запитване във форума за изчезналите ми приложения в SEN. От както Ви писах за първи път при мен са само 9 на брой приложения и те са най-стандартните (
    WWW, Skype, Facebook, TV Tweet, X-свързано търсене, търсене на текст, медиен плейър, alpha clock и фоторамка). Ето какво е накратко развитието по темата:
    На 10.01.2014 (петък) писах на SONY Support (е-поща/ e-поддръжка) като попълних една форма за запитване, описах им проблема и им дадох серийния номер на телевизора. След 20-тина минути приложенията в SEN се появиха на моя телевизор всичките и работеха без проблем. Включиха ми ги дистанционно. За съжаление само половин час и пак изчезнаха. Говорих с тях и по телефона. Искараха, че Интернета ми вероятно е слаб или че трябвало да си платя някои от приложенията за да ги ползвам... Както и да е изкарах събота и неделя и днес пак им писах, че проблема си стои и чакам разрешение. Прилагам Ви техния отговор:
    -----------------
    "Благодарим Ви, че се свързахте със SONY!

Във връзка с Вашето запитване Ви уведомяваме, че само част от приложенията са достъпни за България. Може да възстановите първоначалните фабричните настройки и след това да проверите приложенията. Може да ни изпратите записани неактивните приложения за да видим дали това е проблем или просто те не са достъпни за България. ..."

------------
    Молбата ми към форума е да ми дадете пълния списък на приложенията на Sony Entertainment Network, които са свободно достъпни за България! Както виждате ми ги искат от SONY Suport-a за да ми ги разрешат персонално за моя телевизор. За мен това е пълен абсурд. Поддръжката на СОНИ да не знаят кои приложения трябва да са свободно достъпни за България??? И защо въобще са блокирани за моя телевизор.
    За мен това е обидно и некоректно отношение към техните клиенти.
    По отношение на Интернета, който ползвам ето ги параметрите при тестване:

- Download Speed - 11.73 Mbps - Upload Speed - 1 Mbps
    Без никакъв проблем през YouTube си гледам видеоклипове, дори и в HD качество.

Дано никога не Ви се налага да изпадате в моята ситуация и да Ви правят на глупаци!
    Ще Ви бъда много благодарен и ако ми дадете някакви идеи как да процедирам от тук нататък.

Благодаря Ви!

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Пробва ли да направиш един hard reset до фабрични настройки, както са те посъветвали?

Опитай и с refresh internet content.

Follow the steps below to troubleshoot the TV.

Do a Refresh Internet Content.

1. Using the supplied remote control, press the Home button.
    2. Go to Settings.
    3. Under Settings select Setup.
    4. Under Setup select Network.
    5. Select Refresh Internet Content.

If the issue still persists after the refresh internet content, follow the steps below to reset the TV to factory default settings.

1. Turn on the TV.
    2. On the supplied remote control, press and hold the UP arrow button
    3. While holding the UP arrow button, press the POWER button on the TV itself.
    4. When the TV goes off, release the POWER button and the UP arrow button.
    5. The TV will turn on by itself and the initial setup screen will be displayed. Follow the on screen prompts to finish the set up.
    Този пост е редактиран от Momchil; 13-01-14 в 20:57.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Допълнил съм втори пост
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post434100

Нови саунд барове за телевизори
    Sony - Stylish space savers: Introducing new Sound Bars and first TV Base Speaker from Sony : : News : Sony Europe Press Centre

http://playmemoriesonline.com/
    Development and growth of Sony’s “Playmemories Online” service
    Sony’s “PlayMemories Online” cloud-based service for photos and videos which can be used to display 4K photo images on 4K BRAVIA TVs, continues to evolve. It allows users to view photo collections built up over the years and albums that have been shared by friends and family in a 4K slideshow format with background music right from the home screen, just like watching a TV program.
    The availability of the service, which started from 6 countries at launch in April 2012, will be expanded to 27 countries and regions starting in January, 2014.

http://500px.com/
    Collaboration with the online photo community “500px”
    2014 4K BRAVIA models will have access to the premier photo community “500px,” enabling BRAVIA customers to access and enjoy high-quality 4K photos from around the world easily, through their TV.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

12. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Пробва ли да направиш един hard reset до фабрични настройки, както са те посъветвали?

Опитай и с refresh internet content.
    Правил съм многократно възстановяване на фабричните настройки по следния начин:
    HOME\Настройки\Системни настройки\Общи настройки\Фабрични настройки

Клавишната комбинация която ми предложихте за Hard reset при моя телевизор (KDL-40W905a) не сработва. Вероятно при 9-та серия е друга.
    Обновяване на Интернет съдържанието също съм правил многократно и винаги завършва със съобщението "Интернет съдържанието е готово. Натиснете HOME за да се покаже менюто". За съжаление и двете процедури не променят нищо.
    Това, което не мога да си обясня е как в петък (10.01.2014), след като за първи път уведомих СОНИ-поддръжката за проблема на момента го оправиха и се появиха над 50 приложения а сега не могат? При това, след като ги активираха даже не беше необходимо да правя рефреш или връщане на заводските настройки. Просто си се показаха и работиха за около 30 минути и пак изчезнаха. Тогава направих и двете процедури но не помогна.
    Това, което обаче тогава разбрах е, че дистанционно могат да наблюдават някои параметри в самия телевизор. Когато говорих по телефона със служителка на СОНИ тя ми каза, че вижда с какъв firmware съм (PKG4.101EUA).

Осъзнавам, че молбата да ми дадете списък на всички свободно-достъпни приложения за България е много ангажираща но с Гугъл не можах официално да намеря нищо по въпроса. Ако Ви затруднявам поне ми кажете точно броя на тези приложения.
    Благодаря Ви!

13. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от unk_expert Виж публикацията
    Правил съм многократно възстановяване на фабричните настройки по следния начин:
    HOME\Настройки\Системни настройки\Общи настройки\Фабрични настройки

Клавишната комбинация която ми предложихте за Hard reset при моя телевизор (KDL-40W905a) не сработва. Вероятно при 9-та серия е друга.
    Обновяване на Интернет съдържанието също съм правил многократно и винаги завършва със съобщението "Интернет съдържанието е готово. Натиснете HOME за да се покаже менюто". За съжаление и двете процедури не променят нищо.
    Това, което не мога да си обясня е как в петък (10.01.2014), след като за първи път уведомих СОНИ-поддръжката за проблема на момента го оправиха и се появиха над 50 приложения а сега не могат? При това, след като ги активираха даже не беше необходимо да правя рефреш или връщане на заводските настройки. Просто си се показаха и работиха за около 30 минути и пак изчезнаха. Тогава направих и двете процедури но не помогна.
    Това, което обаче тогава разбрах е, че дистанционно могат да наблюдават някои параметри в самия телевизор. Когато говорих по телефона със служителка на СОНИ тя ми каза, че вижда с какъв firmware съм (PKG4.101EUA).

Осъзнавам, че молбата да ми дадете списък на всички свободно-достъпни приложения за България е много ангажираща но с Гугъл не можах официално да намеря нищо по въпроса. Ако Ви затруднявам поне ми кажете точно броя на тези приложения.
    Благодаря Ви!
    Имаш ли възможност да занесеш телевизора другаде за да си сигурен, че не е от интернета. Занеси го в магазина, от където е купуван и на място да се видят при тях дали ги има приложенията.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте. След доста четене, не открих това което търсих, за това питам. Майка ми си купи KDL-40R471A.Оплака ми се, че преди няколко дни се е рестартирал (изгасва и се включва), едната вечер три пъти, на другият ден е изключил и не се е включил сам. След това си работи и няма проблем. Въпроса ми е, дали да търся сервиз или проблема е в сработване на някаква защита заради тока например? Имат и 40ЕХ402 и по същото време той си е работил и не е изключвал.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от unk_expert Виж публикацията
    Благодаря Ви!
    Sony Entertainment Network

Brand Apps
    LG
    LG Apps (около 625 apps, пълен лист тук)
    Panasonic Viera Connect Apps (около 80 apps, пълен лист тук)
    Samsung Samsung Apps (около 880 apps, пълен лист тук)
    Sharp Ограничен брой без app store
    Sony Ограничен комплект от третата част Yahoo Connect TV Apps (около 207 apps, пълен лист тук)
    Toshiba Ограничен брой без app store

Sony smart tv APPS Are gone! - Sony's Community Site

Цитат Първоначално публикувано от vipservice Виж публикацията
    Здравейте. След доста четене, не открих това което търсих, за това питам. Майка ми си купи KDL-40R471A.Оплака ми се, че преди няколко дни се е рестартирал (изгасва и се включва), едната вечер три пъти, на другият ден е изключил и не се е включил сам. След това си работи и няма проблем. Въпроса ми е, дали да търся сервиз или проблема е в сработване на някаква защита заради тока например? Имат и 40ЕХ402 и по същото време той си е работил и не е изключвал.
    Телевизора има защита и при спадане на напрежението се самозключва - може да замериш волтажа.
    Другият вариант е пренапрежение по антенният кабел - монтирай му един галваничен разделител.
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...D%20FCON%20%29
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-14 в 19:56.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013

Не знам дали е тук мястото,но ще задам един тъп въпрос,защото стана дума.Този галваничен разделител само ако ползваш антена ли се слага?Ако ползваш приемник на булсат,има ли нужда от него?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Да- може да се сложи на входящият кабел от антената, от кабелната и от приемника за сателитна телевизия.

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B5%D0%BB.html

http://dtv-bg.com/showthread.php?t=21972
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-14 в 22:48.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе