Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 71 от 135 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2013

Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Вчера си купих Sony KDL-50w685 и засега съм много доволен от картината. 3Д-то е пасивно и също е страхотно.Въпросът ми е от какъв източник работи конвертирането от 2д в 3д. Нещо от usb stick и от компютъра не ми се получава,а телевизия не гледам и нямам вкъщи.Ползвам телевизора само за монитор,но не мога да се оправя с конвертирането.Като пусна филм от компа и дам телевизора в режим картина до картина и картина върху картина нищо не се променя.Само на истинските 3Д ми върви.Някъде на друго място в менюто ли е тази опция или изобщо работи само в режим телевизия.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

момци закъсах го официално,и с лаптопа не можах да загледам 3Д.Свалих някакъв филм, картина над картина,уж настроих всичко,ама не ще.С КМ плеър правя пробата.Връзката е с HDMI,прави ми впечатление,че звука си остана на лаптопа.Не съм купил още опт. кабел за към ресивъра,но това не вярвам даима оношение за 3д-то.Някой с подобно Сони да сподели спките при пускане на 3д,ще съм благодарен.

- - - - - - - - - -

Успях най накрая,проблема явно е бил в Плеъра,изтеглих пробната версия на ТМП 6 и се получи.

4. Тук е от
    Nov 2013

Колега maddog9. Значи накъсването (трептенето) не се забелязва винаги. Както писах при движение на камерата се забелязва при големи обекти. За тестове не пускам клипчета, а директно филми или сигнал от телевизията. Най-добре отиди в магазин където този телевизор е до някой по-висок клас и са пуснали филм или някакво движениеня на големи надписи. Веднага лъсва разликата. Ако искаш да сравниш някоко телевизора трябва едновременно да върви един и същи сигнал. Например аз бях в Технополис в Младост 4 и там си личеше много. Като споделих с продавача какъв ми е проблемът, той се усмихна и каза "Просто W650 е 50Hz телевизор."
    Аз преди да го взема моя бях до Техномаркет и съм го сравнявал с W8, стария HX850 и R4 но само на рекламните клипчета и явно по-бавни или много бързи сцени от филми. Единствено бях забелязал на теста с разпръскването на боите това насичане (трептене), но не му отдадох голямо значение тогава. Всеки ме убеждаваше че е 100Hz . Така че виж на място кой телевизор ще ти допадне и ако това не ти пречи го взимай.
    Днес тествах и на ефирна телевизия и там се забелязва този "ефект". Сега след една седмица гледане окото ми посвикна и не ме дразни толкова. Явно в началото при прехода от стария 100Hz Panasonic ми е липсвал "Soap Opera" ефектът, с който преди 6 месеца пак трудно свикнах при преход от CRT към LCD :rolleyes:.

Колеги, пишете по-нагоре че трябва да променя настройката на 1080p 60Hz. От къде става това? Търсих и не намерих такова чудо. Настройките на HDMI входовете са на Auto.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

От компютъра, менюто за резолюция или в интерфейса на видеодрайвера.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от dimo777 Виж публикацията
    Въпросът ми е от какъв източник работи конвертирането от 2д в 3д. Нещо от usb stick и от компютъра не ми се получава,а телевизия не гледам и нямам вкъщи.Ползвам телевизора само за монитор,но не мога да се оправя с конвертирането.Като пусна филм от компа и дам телевизора в режим картина до картина и картина върху картина нищо не се променя.Само на истинските 3Д ми върви.Някъде на друго място в менюто ли е тази опция или изобщо работи само в режим телевизия.
    На друго място в менюто. Трябва да работи с всеки 2D материал.
    Прочети си книжката с инструкциите.

7. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от pooh1 Виж публикацията
    Колега maddog9. Значи накъсването (трептенето) не се забелязва винаги. Както писах при движение на камерата се забелязва при големи обекти. За тестове не пускам клипчета, а директно филми или сигнал от телевизията. Най-добре отиди в магазин където този телевизор е до някой по-висок клас и са пуснали филм или някакво движениеня на големи надписи. Веднага лъсва разликата. Ако искаш да сравниш някоко телевизора трябва едновременно да върви един и същи сигнал. Например аз бях в Технополис в Младост 4 и там си личеше много. Като споделих с продавача какъв ми е проблемът, той се усмихна и каза "Просто W650 е 50Hz телевизор."
    Аз преди да го взема моя бях до Техномаркет и съм го сравнявал с W8, стария HX850 и R4 но само на рекламните клипчета и явно по-бавни или много бързи сцени от филми. Единствено бях забелязал на теста с разпръскването на боите това насичане (трептене), но не му отдадох голямо значение тогава. Всеки ме убеждаваше че е 100Hz . Така че виж на място кой телевизор ще ти допадне и ако това не ти пречи го взимай.
    Днес тествах и на ефирна телевизия и там се забелязва този "ефект". Сега след една седмица гледане окото ми посвикна и не ме дразни толкова. Явно в началото при прехода от стария 100Hz Panasonic ми е липсвал "Soap Opera" ефектът, с който преди 6 месеца пак трудно свикнах при преход от CRT към LCD :rolleyes:.

Колеги, пишете по-нагоре че трябва да променя настройката на 1080p 60Hz. От къде става това? Търсих и не намерих такова чудо. Настройките на HDMI входовете са на Auto.
    Колега pooh1 може ли да дадеш някой филм конкретно на който виждаш проблемите, искам да го пробвам и аз на 42W650.
    Предполагам че си ъпдейтнал до последната версия на софтуера но все пак да припомня.

Ако 100Hz бяха панацея за перфектна картина нямаше да има толкова технологии за подобряване на картината със междинни кадри и подсветки.
    Аз също съм забелязал че при някои сцени W8 се държи по-добре от W6, но според теб е направо трагично. Аз не виждам чак такива проблеми. Може и да си прав. За това е най добре да пробваме с някой филм или клип.

Ако разделяме моделите от тази година аз бих ги определил така :
    - евтини (R серията)
    - базови модели (W650, W600)
    - средно ниво W8
    - високите класове(W9)

Все пак W650 е телевизор от базовата серия и не бива да си чак толкова критичен(и да се втелясваш ), има супер много доволни потребители на този модел, включително хората които играят на конзоли.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,нещо за това?http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-42W805-3D-LED

10. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Здравейте, от вчера се мъча да подкарам субтитрите на моя W685, знам че трябва да се натисне бутона [...], но субтитирте не излизат. Благодаря!

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това не върши ли работа?

Нямам субтитри.
    От меню "options", избирате CP1251 за кодиране.
    За да бъдат възпроизведени субтитрите, е нужно след стартиране на видео файла да бъде натиснат бутона на дистанционното (....) два пъти докато се изпише на екрана font.2 1251 - това не го пише никъде в инструкцията.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2007

ами не за съжаление , казва ми че няма субтитри, а в папката има

13. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от maddog9 Виж публикацията
    ами не за съжаление , казва ми че няма субтитри, а в папката има
    Грешно име или неподдържан вид субтитри - srt , sub , .... Кодировка - UTF-8 ли СР1251 ?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2007

файла е Srt , пробвал съм кодировка и UTF-8 и СР1251, казва subtitle not available

16. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от maddog9 Виж публикацията
    Здравейте, от вчера се мъча да подкарам субтитрите на моя W685, знам че трябва да се натисне бутона [...], но субтитирте не излизат. Благодаря!
    От бутона Options на дистанционното се появи опция за субтитрите, там трябва да избереш че ги активираш.
    Ако от Options бутона не виждаш никакви опции за субтитри, телевизора не ги разпознава.
    2013-12-08 20.46.42.jpg2013-12-08 20.46.56.jpg

Първият път си пусни филм на флашка или друг носител, и дай на субтитрите да се показват, също така избери СР1251 както е писал hristoslav2.Снимките не са много добри но ..
    И последно - ако файловете ти са с някакви дълги имена със интервали и тирета по-добре ги направи с къси имена, веднъж при мен не искаше да ми зареди файла със субтитрите въобще, по спомен от дългото име.

17. Member
    Тук е от
    May 2013

18. j90
    j90 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2012

Колега "javorenatоr"оказа се абсолютно прав за дългите имена.Имах проблем тези дни с един филм и реших да пробвам да му скъся и името и хоп чудо филма тръгна.Благодарности от мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе