Първоначално публикувано от
pooh1 Колега maddog9. Значи накъсването (трептенето) не се забелязва винаги. Както писах при движение на камерата се забелязва при големи обекти. За тестове не пускам клипчета, а директно филми или сигнал от телевизията. Най-добре отиди в магазин където този телевизор е до някой по-висок клас и са пуснали филм или някакво движениеня на големи надписи. Веднага лъсва разликата. Ако искаш да сравниш някоко телевизора трябва едновременно да върви един и същи сигнал. Например аз бях в Технополис в Младост 4 и там си личеше много. Като споделих с продавача какъв ми е проблемът, той се усмихна и каза "Просто W650 е 50Hz телевизор."
Аз преди да го взема моя бях до Техномаркет и съм го сравнявал с W8, стария HX850 и R4 но само на рекламните клипчета и явно по-бавни или много бързи сцени от филми. Единствено бях забелязал на теста с разпръскването на боите това насичане (трептене), но не му отдадох голямо значение тогава. Всеки ме убеждаваше че е 100Hz
. Така че виж на място кой телевизор ще ти допадне и ако това не ти пречи го взимай.
Днес тествах и на ефирна телевизия и там се забелязва този "ефект". Сега след една седмица гледане окото ми посвикна и не ме дразни толкова. Явно в началото при прехода от стария 100Hz Panasonic ми е липсвал "Soap Opera" ефектът, с който преди 6 месеца пак трудно свикнах при преход от CRT към LCD :rolleyes:.
Колеги, пишете по-нагоре че трябва да променя настройката на 1080p 60Hz. От къде става това? Търсих и не намерих такова чудо. Настройките на HDMI входовете са на Auto.