Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

    18 3.08%
  • 32" LCD

    159 27.23%
  • 37" LCD

    33 5.65%
  • 40" LCD

    218 37.33%
  • 42" LCD

    34 5.82%
  • 46" LCD

    70 11.99%
  • 47" LCD

    3 0.51%
  • 52" LCD

    10 1.71%
  • 55" LCD

    34 5.82%
  • 60" LCD

    3 0.51%
  • 65" LCD

    2 0.34%
Страница 113 от 135 ПърваПърва ... 63103111112113114115123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    156
    #1681

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/


  2.  
     
  3. j90
    j90 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    183
    #1682

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Колеги имам нужда от помощ,имам


    KDL-32BX340 мисля да го монтирам на стената обаче не знам каква стойка да избера и от къде ще е на по добра цена?Ще го монтирам на гипс картон ако това има значение имам подходящите дюбели за целта но не знам дали стойката не трябва да е с повече точки на захващане?Как да избера подходящата височина без да прибягвам до схемата проба грешка ще се монтира в спалня.Предварително благодаря за съветите.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    156
    #1683

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Хващаш двама от семейството и държат телевизора с ръце, а ти казваш на горе, на долу, докато сметнеш че е е добре.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,569
    #1684

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    j90

    Разполагане/позициониране на телевизора
    HDTV Set Up
    THX стандарт на гледане.
    1. Измерете на каква височина са очите ви от пода - от позицията от която обичайно гледате телевизия. /примерно 1,20м/
    2. Измерете височината на екрана на телевизора/без рамката/. /примерно 60см/
    3. Разделете полученият резултат на три. /пример 60:3=20см/
    4. Отбележете полученият резултат на екрана на телевизора /20см от долу нагоре/
    5. Окачете телевизора на такава височина, че височината от точка 1, да е на едно ниво като височина с резултата от точка 4
    Пример - очите ви са на височина 1.20м и отбелязаната на екрана позиция да е на същата височина от пода./1 метър от пода до екрана + онези 20см/ без рамката!

    Монтаж на стена
    Препоръка на производителя - седем сантиметра от задната повърхност на телевизора до стената.
    Не трябва да я пренебрегвате, с цел избягване на топлинен колапс на телевизора. Което може да доведе до повишено износване на критични елементи в захранващият блок, електролитни кондензатори и т.н. В крайна сметка - като минимум съкращение срока на служба, а и изход от строя. Изискванията са взети не от слухове, а след съответстващи изпитания и тестове с използване на топловизори и т.н. На такова разстояние те гарантират нормална работа и топлинен режим за сметка на естествената конвекция. Всичко останало е - на ваш страх и риск. Напомням, че в сервизното-меню се фиксират показанията на вътрешните датчици за температура и ако те превишат някаква граница и произлезе повреда в следствие на това - фирмата на законно основание ще ви откаже гаранционно обслужване. Опитът на ползвателите показва, че пет сантиметра - са напълно приемлив вариант при монтаж на стена. Ако долу няма рафтове плътно до телевизора - той получава допълнителен приток на въздух отдолу, за разлика от установената щтатна подставка. Също така не забравяйте, че прекалено близкото разположение фактически изключва каквото и да е самостоятелно превключване на кабели или убирането на праха - не може да прекарате ръката си, а и такъв ТВ не може да свалиш сам. Оптималният вариант, на мой поглед - раздвижени стойки, но те струват и по-скъпо. Струва си да ви упомена, че вентилаторите ще се въртят често и бързо, а съответно и шумно, също както и близко разположената стена отлично ще отразява всички технологични призвуци от работата на панела, типа бъззинг, усилвайки и направлявайки ги непосредственно към вас. И от гледна точка на формиране на единна звукова картина изравнена с плоскоста на телевизора, което би било идеален вариант - също ще има определени проблеми. Фронталните /външни/ колонки далече отпред ще се откъснат от действието на екрана, разположенн зад тях. Така че с разположението на панела, особенно големите, трябва добре да се помисли.

    Внимание!
    Проблема с теплоотвеждането при телевизорите е решен по пътя на естествената конвекция на въздуха, затова главното е - не закривайте вентилационните отверстия!
    Надявам се, горе над телевизора ви нищо не виси? Избягвайте рафтове със саксии над телевизора. Така рано или късно ще попадне вода върху телевизора...
    cakifena одобрява това.

  6. Novice
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    1
    #1685

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Hi guys, first of all I apologize that I don't speak Bulgarian.
    I've recently bought Sony 42W828B. All is well, except an issue with media server. When I connect my 1 TB Seagate Backup Plus, stock media player in my TV keeps loading too long and at the end when contents are identified tv says that media player stopped working. My external HDD formatted as NTFS and has media files, office files and some backup files in it. How to resolve the issue? Please help.

    --
    translation/превод

    Здравейте момчета, на първо място извинявам се, че не говоря български.
    Наскоро си купих Sony 42W828B. Всичко е добре, с изключение на проблем с медия сървъра. Когато свържа 1 TB Seagate Backup Plus, с медия плеъра в моят телевизор, зарежда твърде дълго и в края, когато съдържанието се идентифицира телевизора казва, че мултимедийният плейър спира да работи. Моят външен HDD е форматиран като NTFS и има медийни файлове, офис файлове и на някои беккъп файлове в него. Как да се реши проблема? Моля, помогнете.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-14 в 10:05.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,569
    #1686

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Hi Akmal

    I think the problem is in the content of the hard disc. Remove office files, backup files and leave only media files - videos, photos and music.

    Внутренний плеер. Есть какой-то глюк: при наличии на флешке некоторых "кривых" файлов ТВ может перегружаться/виснуть при заходе в папку с таким файлом. Пример: тестовый ролик Red. Совет простой: не кладите в корень флешки файлы, разложите их по папочкам. Тогда если найдётся проблемный файл - не будете входить в эту папку.
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:21356
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-06-14 в 13:12.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    26
    #1687

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    "И дойде денят". От 2 дни вече съм собственик,на така дълго чакания Sony50W829b.Има ги в Техно магазините, но в Техномаркет е 1999лв,а в технополис е с 211 лева по малко:1788лв.Купих го от Технополис Младост.Едно много младо момче с цялата любезност и търпение на света,ми показа всичко което исках да видя на флашката която носех.Не мие досаждал и не ме е притискал по никакъв начин.Предварително бях си свалил картинки от тук,от теста публикуван на първа страница за Сони,за проверка на матрицата за изгорели пиксели.Програмите за проверка за изгорели пиксели не вървят на нито една марка телевизори,защото са Application,и явно не се отварят.Но пък с картинките проверката стана на ниво.Първите ми впечатления,са прекрасни.Твърдо мога да кажа,че за домашно гледане, 50 инча телевизор е максималната големина.Дори и семейството да е многолюдно.Направо може да се каже,че телевизора си е голям.Гледах мачове, формула 1 и съм удивен от качеството на картината.Очаквах накъсване,размазване,по етапно предвижване ,нищо подобно.Вижда се всичко,без размазване и разни там БЛУР и пр.Единствено не съм доволен че няма книжка която да ми показва кое копче на дистанционното за какво е.И трябва на усет да пипам.А аз вече пипнах някои настройки, и разбира се по развалих картината.Сега ще чета тук съветите,и ще видя каква матрица са сложили,кога е произведен,колко часа е работил,макар че момчето ми донесе напълно запечатан кашон,а вътре всичко беше запечатано в найлончета,с лепенки и пр.за което поздравявам Сони.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,569
    #1688

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от john_lennon Виж публикацията
    Единствено не съм доволен че няма книжка която да ми показва кое копче на дистанционното за какво е.И трябва на усет да пипам.А аз вече пипнах някои настройки, и разбира се по развалих картината.Сега ще чета тук съветите,и ще видя каква матрица са сложили,кога е произведен,колко часа е работил,макар че момчето ми донесе напълно запечатан кашон,а вътре всичко беше запечатано в найлончета,с лепенки и пр.за което поздравявам Сони.
    Честито
    Пробвай с настройките на Винсънт Тео от HDTVTest
    Scene Select: Cinema
    Picture Mode: Cinema 1
    Backlight: 5
    Contrast: 89
    Brightness: 50
    Colour: 50
    Hue: 0
    Colour Temperature: Warm 2
    Sharpness: 50
    Noise Reduction: Off
    MPEG Noise Reduction: Off
    Dot Noise Reduction: Off
    Reality Creation: Off
    Resolution: Min (Greyed out)
    Noise Filtering: Min (greyed out)
    Motionflow: Off or Clear
    Film Mode: Auto

    Advanced Settings
    =================
    Black Corrector: Off
    Adv. Contrast Enhancer: Off
    Gamma: -2
    Auto Light Limiter: Off
    Clear White: Off
    Live Colour: Off

    White Balance
    =============
    RGB Gain -6 -13 -5
    RGB Bias 0 0 0
    Detail Enhancer: Off
    Edge Enhancer: Off

    System Settings
    ================
    Eco
    ===
    Power Saving: Off
    Light Sensor: Off
    от това ревю
    Sony W8 (2014) review - FlatpanelsHD

    или тези на rosleem38
    CountrySelector - Sony

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    14
    #1689

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Здравейте.
    Имам 40ЕХ500, питането ми е дали има копче за връщане на канала който съм гледал.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,569
    #1690

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/


  13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    316
    #1691

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Има ли Сони с пип,но да се дели картината наполовина,че с това световно ме заболяха пръстите да сменям?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    26
    #1692

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Моя Сони 50W829 има PIP но незнам как се пуска.Излиза ми едно прозорче по-малко от четвърт екран.Мести се в която част искаш:долу или горе,ляво или дясно.Но как се вкарва картина в него не знам.Всичко ми е на дистанционното, а няма книжка.Има в самия телевизор упътване с картинки кое за какво е но нямам време да го разуча.

  16. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    6
    #1693

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    PIP имат почти всички телевизори, но ти трябват два източника на сигнал (или тв то да има два тунера), примерно ако имаш кабелна със отделен тунер, примерно булсат (hdmi input) и ефирна антена тогава може да пуснеш PIP-а....

  17. Member
    Тук е от
    May 2013
    Мнения
    530
    #1694

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от john_lennon Виж публикацията
    Моя Сони 50W829 има PIP но незнам как се пуска.Излиза ми едно прозорче по-малко от четвърт екран.Мести се в която част искаш:долу или горе,ляво или дясно.Но как се вкарва картина в него не знам.Всичко ми е на дистанционното, а няма книжка.Има в самия телевизор упътване с картинки кое за какво е но нямам време да го разуча.
    Не ти трябва книжка, телевизора има доста добра Help секция в софтуера , стига някой да го прочете.

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,569
    #1695

    Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

    Ако искате да гледате PIP трябва да пуснете сигнал по HDMI от външен източник. Телевизорите Сони нямат вградени двойни тунери за да гледате две телевизии едновременно.


    http://www.avforums.com/review/sony-...n-review.10458
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-06-14 в 19:18.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 22:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 18:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 16:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 13:14

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе