Страница 45 от 92 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1379

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Здравейте,

От днес съм собственик на 46EX720 (всъщност вече се пада от вчера де)
    Като за неопитното ми око гледало до сега 14 инчов CRT ТВ съм доста доволен.
    Не съм се заигравал кой знае колко с множеството настойки по картината все още, но и на това ще му дойде времето.
    Телевизията (мегалан) тръгна без проблеми и качеството е доста по-добре от това, което очаквах, че ще е.
    Свързах си и външно озвучение и вече и звукът определено е по-добре.
    Следващото нещо, към което пристъпих обаче се оказа не до там просто, както очаквах - връзката с локалната ми мрежа.
    Разполагам с рутер Linksys WRT54G2 и досега проблеми със свързването на каквото и да е към него не съм имал, PC-та, лаптопи, Network Storage, телефони и т.н.
    От мрежи кой знае колко не разбирам, но някаква бегла идея си имам.
    DHCP-то на рутера е пуснато и съм задал да дава адреси от 192.168.1.100 нагоре, обаче при задаване на търсене на автоматични настройки за мрежата от телевизора, от някъде му се появява IP 169.254.90.162. При тестване на връзката изкарва Cable Connection: OK, Local Access: Failed, Internet Access: Failed. Когато пробвам да му задам ръчно настройки (примерно IP 192.168.1.110 и други подобни, които са свободни), резултатът е същият. Използвам кабел, който като включа в лаптоп, настроен да приема DHCP настойки, мрежата тръгва веднага.
    Някакви идеи и насоки за справяне с проблема, т.к. наличието на мрежова свързаност ми е важно и беше от основните критерии при избора на телевизор.

Поздрави

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Колеги каква е уловката, че Интерсервиз Узунуви ти дават 51% отстъпка?!?!
    http://www.intermarket.bg/index.php?item=786&group=1

4. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobyjuvefan
    Aми уловката е че е модел от 2009 година!

5. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobyjuvefan
    Промоцията е до 2031 година

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Модела е на 2-3 години и си разкарват мострите според мен. Иначе ако е неизползван е добра цената и телевизора е добър.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от andio
    Здравейте,

От днес съм собственик на 46EX720 (всъщност вече се пада от вчера де)
    Като за неопитното ми око гледало до сега 14 инчов CRT ТВ съм доста доволен.
    Не съм се заигравал кой знае колко с множеството настойки по картината все още, но и на това ще му дойде времето.
    Телевизията (мегалан) тръгна без проблеми и качеството е доста по-добре от това, което очаквах, че ще е.
    Свързах си и външно озвучение и вече и звукът определено е по-добре.
    Следващото нещо, към което пристъпих обаче се оказа не до там просто, както очаквах - връзката с локалната ми мрежа.
    Разполагам с рутер Linksys WRT54G2 и досега проблеми със свързването на каквото и да е към него не съм имал, PC-та, лаптопи, Network Storage, телефони и т.н.
    От мрежи кой знае колко не разбирам, но някаква бегла идея си имам.
    DHCP-то на рутера е пуснато и съм задал да дава адреси от 192.168.1.100 нагоре, обаче при задаване на търсене на автоматични настройки за мрежата от телевизора, от някъде му се появява IP 169.254.90.162. При тестване на връзката изкарва Cable Connection: OK, Local Access: Failed, Internet Access: Failed. Когато пробвам да му задам ръчно настройки (примерно IP 192.168.1.110 и други подобни, които са свободни), резултатът е същият. Използвам кабел, който като включа в лаптоп, настроен да приема DHCP настойки, мрежата тръгва веднага.
    Някакви идеи и насоки за справяне с проблема, т.к. наличието на мрежова свързаност ми е важно и беше от основните критерии при избора на телевизор.

Поздрави
    Пробва ли с рестартиране на рутера и автоматично търсене от менюто на телевизора ?

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Пробва ли с рестартиране на рутера и автоматично търсене от менюто на телевизора ?
    Здравей,

Пробвах неколкократно рестартиране на рутера, а колко пъти пробвах и с автоматично търсене, и ръчно да му задам настройки само аз си знам
    Това, което ми е странно е, че при автоматични настройки засича IP 169.254.90.162, а DHCP сървърът е конфигуриран да дава адреси от 192.168.1.100 нагоре.
    Пробвах да го вържа и директно към лаптоп и от него да share-на някаква мрежа, но там пак нещо не можах да се оправя.
    Единственото, за което се сещам и все още не съм пробвал е да си ресет-на рутера и да го настроя наново.
    Друго, за което се чудя, е самият кабел - в книжката пише, че иска кабел категория 7, а моя 5, но все си мисля, че трябва да са съвместими, ама....знам ли.
    Мислех да му ръгна директно кабела от мегалан, обаче там ме филтрират по MAC адрес, а на телевизора не ми е ясно как и дали изобщо мога да го променя.
    Тази вечер ще взема да си ресет-на рутера и да видим какво ще стане.
    Всякакви насоки са добре дошли.

Поздрави

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318276353[/time]_________________________________________________

Здравейте,

За хората, които евентуално ще се сблъскат с моя проблем описан на предната страница давам решението, което проработи при мен.
    В един форум прочетох, че последната част от IP адреса трябва да е в интервала 11-64 - http://www.pcadvisor.co.uk/forums/18...tv-to-network/
    Ами това е, вече си имам мрежа и продължавам нататък с връзката и възпроизвеждане през DLNA

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Похвалвам те, че като си си решил проблема, си написал и решението тук, та да е полезно и за други. Благодаря от името на тези други!

11. Тук е от
    Apr 2010

Сони изтегля 1,6 милиона телевизора с екрани с течни кристали
    БГНЕС

Сони (Sony Corp.) изтегля 1,6 милиона телевизора с екрани с течни кристали (LCD) в световен мащаб заради дефект, който може да доведе до прегряване, дим и стопяване на някои части, предаде Асошиейтед прес.
    Сони (Sony Corp.) изтегля 1,6 милиона телевизора с екрани с течни кристали (LCD) в световен мащаб заради дефект, който може да доведе до прегряване, дим и стопяване на някои части, предаде Асошиейтед прес.

Компанията съобщи, че е получила 11 такива съобщения в Япония, но в нито един от случаите няма наранявания или щети извън телевизора. Моделите, които са обект на изтеглянето, са Бравиа Кей Ди Ел - 40 Екс 5000, Кей Ди Ел - 40 Екс 5050, Кей Ди Ел - 40 Дабъл ю 5000, Кей Ди Ел - 40 Ви 5000 и Кей Ди Ел - 40 Ви 3000 (Bravia KDL-40X5000, KDL-40X5050, KDL-40W5000, KDL-40V5000 и KDL-40V3000).

Дефектната част - трансформаторът за подсветката на екрана с течни кристали - се използва и при моделите, продавани в чужбина. Сони обаче отбеляза, че не е сигнализирано за подобни проблеми.

Компанията ще разпространи информация за изтеглянето до клиентите си на всеки засегнат пазар.
    дир.бг

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.reuters.com/article/2011/...79B1E220111012
    Остава да чакаме съобщение от Сони-България за тяхното изтегляне. Вероятно ще им сменят само дросела на лампите от подветката.
    http://presscentre.sony.eu/content/d...x?NewsAreaId=2

http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/ - Server is too busy почна се

Update: Sony says that it is not a "full recall". If concerned people need to contact Sony for a on-site examination but buyers will not have to return their TVs to Sony.
    The affected models are: KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660, KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000 and KDL-40X3500.
    Sony advises buyers with these models to contact their nearest Sony Center for a free inspection or repair. Sony will also issue further information in local areas.

13. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

Има и още - "Бедите за Sony не спират - днес компанията съобщи, че поради злонамерени атаки се е наложило да заключи 93 000 акаунта в PlayStation Network". Нямам желание за коментар - имам един Сони Тринитрон от 1995 г. Още си работи отлично при родителите ми. Чест и почитания за преценката в тази доказана компания. Някои от другите кога ли ще бъдат като тях...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Имам 40ех500 и довечера мислех да купя същият на сестра ми , но след това инфо се отказвам.........

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ЕХ, СОНИ - ЕХ, КЕФ - дори и големите плачат.
    Кога ли ще свърши най-после ерата на спящите красавици.
    http://www.dnes.bg/technology/2011/1...ha-sony.131046

17. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от iihtiandar
    Имам 40ех500 и довечера мислех да купя същият на сестра ми , но след това инфо се отказвам.........
    Не ме разбирай погрешно, но е глупаво това което казваш! Нищо лично!
    Това че Samsung-а доста често си дефиктира.... никой не го приема като факт, но пък че Sony са така добронамерени да проверят партидите на клиентите си.... ни отказва да си купим новите им модели!!!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg
    Не ме разбирай погрешно, но е глупаво това което казваш! Нищо лично!
    Това че Samsung-а доста често си дефиктира.... никой не го приема като факт, но пък че Sony са така добронамерени да проверят партидите на клиентите си.... ни отказва да си купим новите им модели!!!
    Изцяло подкрепям!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 92 ПърваПърва ... 35434445464755 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе