Първоначално публикувано от
andio Здравейте,
От днес съм собственик на 46EX720

(всъщност вече се пада от вчера де)
Като за неопитното ми око гледало до сега 14 инчов CRT ТВ съм доста доволен.
Не съм се заигравал кой знае колко с множеството настойки по картината все още, но и на това ще му дойде времето.
Телевизията (мегалан) тръгна без проблеми и качеството е доста по-добре от това, което очаквах, че ще е.
Свързах си и външно озвучение и вече и звукът определено е по-добре.
Следващото нещо, към което пристъпих обаче се оказа не до там просто, както очаквах - връзката с локалната ми мрежа.
Разполагам с рутер Linksys WRT54G2 и досега проблеми със свързването на каквото и да е към него не съм имал, PC-та, лаптопи, Network Storage, телефони и т.н.
От мрежи кой знае колко не разбирам, но някаква бегла идея си имам.
DHCP-то на рутера е пуснато и съм задал да дава адреси от 192.168.1.100 нагоре, обаче при задаване на търсене на автоматични настройки за мрежата от телевизора, от някъде му се появява IP 169.254.90.162. При тестване на връзката изкарва Cable Connection: OK, Local Access: Failed, Internet Access: Failed. Когато пробвам да му задам ръчно настройки (примерно IP 192.168.1.110 и други подобни, които са свободни), резултатът е същият. Използвам кабел, който като включа в лаптоп, настроен да приема DHCP настойки, мрежата тръгва веднага.
Някакви идеи и насоки за справяне с проблема, т.к. наличието на мрежова свързаност ми е важно и беше от основните критерии при избора на телевизор.
Поздрави