Моя също е с лан кабел и сега като проверих ми е същия софта (PKG4.089EUL-0108 ).
Само една подробност , за да се обнови сам трябва да е включена опцията за обновяване на софтуера!
Моя също е с лан кабел и сега като проверих ми е същия софта (PKG4.089EUL-0108 ).
Само една подробност , за да се обнови сам трябва да е включена опцията за обновяване на софтуера!
Не знам коя опция точно имаш предвид, аз имам опции за обновяване на цифровите услуги (програмите на цифровата кабелна) , както и друга опция за заместване на цифровите услуги - като и двете са ми включени. Иначе телевизора няма специално меню за ъпдейтване през интернет (поне на моя не съм видял такова) - и ако не му бях проверил че е с новата версия на фърмуеъра (и твоята е същата - последната версия за момента) изобщо и нямаше да разбера че се е ъпдейтвал.
На сайта на Сони пише че този ъпдейт подобрявал някои от интернет възможностите на телевизора - IPTV, но предполагам че и някои бъгове оправя (от това което прочетох на други места).
И още нещо полезно за собствениците на Сони -
Субтитрите (когато се гледа филм от флашка) се четат по-добре na Sony ако преди това файла със субтитрите се отвори със Subtitle Workshop 4 или Subtitle Edit 3.1 - избирате (select all) всички редове на субтитрите и ги правите да са с главни букви - Change Casing или Convert Case/ ALL UPPERCASE, също и удебелен шрифт им задавам - Bold. Днес го пробвах това и субтитрите на филма се четяха добре дори от 5 метра разстояние, но аз рядко използвам USB-плейъра на телевизора - предпочитам да ги гледам от ДВД плейъра - или на диск или вкарвам флашката в ДВД плейъра който много по-добре се справя със субтитрите на кирилица от Сонито - явно японците са избрали кофти шрифт за кирилицата на USB player-a.Днес пробвах отново и DLNA връзката с компютъра с Домашний медиа-сервер - работи прекрасно, интернет екстрите на Сонито са направени много добре.(там субтитрите излизат големи,защото програмата ги контролира и могат да се нагласят както си искаш- цвят, шрифт и т.н.)
vancho20 - вярно че имало такова меню - "Обновяване на системата", в поддръжка на продукта се намира.![]()
Само да попитам за SONY KDL 32EX500 , може да работи и на 50Hz ,или само на 100Hz ?
Може , режимите са три силен,нормален и изкл. Съответно силен е 100Hz.Първоначално публикувано от Alekmandar
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295118967[/time]_________________________________________________
Аз си инсталирах PS3 и руския Домашний медиа-сервер и ги ползвам и двата , от една седмица на сам всяка вечер гледам по някой HD филм качеството е страхотно , субтитри какъвто размер искаш. Някои вървят без транскодиране, от лаптопа в рутара и от там с лан до Тв-то. В руския ома опция да ги транскодираш предварително и когато искаш си ги гледаш, удобно е защото при транск.. се товари компа и вентилатора му става като сешоар и като е в стаята където гледате не е приятен шума.Първоначално публикувано от Nick_BG
А има ли проблем ако работи непрекъснато на 100Hz /силен режим/
Проблем няма зависи на теб как ти харесва картината. Аз го държа постоянно на 100
Здравейте, скоро си взех Сони 32ех700 и си смених булсатския тунер от нормален на НD, свързах го към телевизора с HDMI кабел но се изгубиха някои от настройките на картината, тоест от 5 станаха само 3 (смарт, лупа и широк), ясно не го разпознава като тв тунер. Въпроса ми е има ли начин при HDMI връзка телевизора да разпознава тв тунера и да имам всичките 5 настройки? И някъде в предния форум намерих оптимални финни настройки на картината за HD и SD сигнал за ех500, има ли някъде такива и за ех700?![]()
В темата за EX700/701 в avsforum има разни настройки, но са доста страници, трябва да видиш къде точно са дали настройки - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1227289
Има тема от доста страници и за EX500/501 - там също има настройки на поне няколко страници, има дори настройки правени с професионални калибратори, но на мен много не ми допаднаха - правят картината на LCD- някак си по-гладка и тъмна - като на плазма. Тук е темата - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1227927
Настройки за калибриране има и в други сайтове - пишеш в гугъл примерно - "Sony EX700 calibration" ( без кавичките) и ще намериш на различни места настройки.
Проблема е, че когато ти е включен 100Hz и гледаш филм се вижда все едно гледаш теленовела. Пробвай и ще разбереш за какво говоря. Затова аз като гледам филм си спирам 100 Hz, иначе за спорт е идеалноПървоначално публикувано от Alekmandar
Благодаря много за линковете![]()
А за тунера на булсат някой може ли да ми каже нещо?
Броя на настройките /за мащабиране на картината/ в менюто на телевизора -зависи от подаваният му сигнал.Първоначално публикувано от killy
Ако тунера ти скалира картината - ще имаш по-малък избор ,като настройки в телевизора. Поиграй си с менюто на тунера.
Броя на настройките /за мащабиране на картината/ в менюто на телевизора -зависи от подаваният му сигнал.
Ако тунера ти скалира картината - ще имаш по-малък избор ,като настройки в телевизора. Поиграй си с менюто на тунера.
Явно скалираБлагодаря за отговора, само още един въпрос: над hdmi1 пише ARC, какво означава това и ако може препоръка кое в кой hdmi да включа (компютър, PS3 и тв тунер) или няма значение?
ARC - audio return chanel
На моя ЕХ500 , е свързан с HDMI с HD приемник на близуу и също има три настройки. HD приемника е настроен на 1080i и формат 16х9. Тв-то картината е на автоматичен. Никакви настройки други не съм правил, картината е отлична.
Правя сравнение между него (ЕХ500) и Sharp LC-42AD5E-BK на булсат приемник, при Сони картината е по добра.
Няма значение в кой HDMI какво е включено.
Взех си 32 EX500, нямам забележки към него, освен една - неголемият ъгъл на виждане. В магазина гледах от всички страни, но сякаш не беше така. У нас все едно е TN матрица - сигурно още на 120-тия градус почва да посивява, на 160-170 градуса вече са доста постни цветовете. Така ли е и при останалите собственици на модела или моят нещо не е наред, макар да не виждам как това може да е дефект, по-скоро е качество на матрицата, но не-TN матрица би следвало да има добро цветоподаване поне до 170 градуса.