Страница 9 от 92 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1379

Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

В магазина ги държат на режим "динамик" и лошия ъгъл не се забелязва толкова .

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

По-лошия ъгъл на виждане е един от недостатъците на S-PVA матриците,но от друга страна те имат доста по-голям контраст, както и по-добър черен цвят от останалите видове матрици.

http://www.digitalversus.com/sony-br...4_8374_16.html - долу при минусите са отбелязани по-малките ъгли на гледане.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    По-лошия ъгъл на виждане е един от недостатъците на S-PVA матриците,но от друга страна те имат доста по-голям контраст, както и по-добър черен цвят от останалите видове матрици.

http://www.digitalversus.com/sony-br...4_8374_16.html - долу при минусите са отбелязани по-малките ъгли на гледане.
    Подкрепям това мнение , напълно съм съгласен.
    В интерес на истината това е единствения минус който установих в ЕХ500 (ъгъла на гледане) .
    А контраста наистина е много добър, както и черното. При гледане на филм с черни ивици отгоре и отдолу почти не се забелязва, най добре се усеща на затъмнена стая(вечер)

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@vancho20,
    а за другия минус на EX500 за много слабото качество при SD сигналите какво ще кажеш?

6. Тук е от
    Oct 2010

Серията EX500 са хубави телевизори, неслучайно често ги препоръчват в американския форум - AVS Forum, въпреки че в САЩ са със Bravia Engine 2 (без интернет възможности - за разлика от европейския вариант с BE3)

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...230050&page=73

Иначе е вярно че качествата на телевизора си проличават главно при цифрова кабелна и особено при HD сигнал.

Тук също е сред препоръчваните 40-42" телевизори - http://www.lcdtvbuyingguide.com/42-lcd-tv.html

Само ще цитирам едно изречение от американския форум, което потвърждава думите ми за S-PVA матриците на Samsung-Sony -

"The Samsung has the fantastic Samsung/Sony S-PVA panel, with market leading black levels (without local dimming), but a bit less viewing angle. "

Това е от 1-вото мнение на EscapeVelocity от линка в AVS Forum който съм дал.

7. Тук е от
    Dec 2010

Да питам на моя телевизор Sony Bravia 40ех402 като пусна филм от флашка картина когато е на "нормална" е в малък прозорец за да я има долу горе на цял екран трябва да е на "лупа".Кажете така ли трябва да е или да търся програма с която да сменям резолюцията на филма....

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от koko_ronaldo
    Да питам на моя телевизор Sony Bravia 40ех402 като пусна филм от флашка картина когато е на "нормална" е в малък прозорец за да я има долу горе на цял екран трябва да е на "лупа".Кажете така ли трябва да е или да търся програма с която да сменям резолюцията на филма....
    Нормално е. Така трябва да бъде.

10. Тук е от
    Dec 2010

Зравейте ,имам 32EX500 по какъв начин мога да го свържа с интернет.С кабелен интернет съм.

11. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от stan30
    Зравейте ,имам 32EX500 по какъв начин мога да го свържа с интернет.С кабелен интернет съм.
    Ами най просто казано - или да си купиш модем (рутер- аз карам с този на Vivacom - понеже интернета ми е към тях) за 50-60 лв (сигурно и по-евтини има) и да включиш кабелния си интернет и Сонито в него ( с LAN кабел от телевизора до рутера), или да си купиш 2-ра ЛАН карта за компютъра (има и по 20 лв прилични LAN карти) и да включиш Сонито в нея, както и да направиш необходимите настройки за да има връзка с интернет (по-добре с рутер, Сонито само си направи настройките като го свързах с рутера). И е хубаво да е свързано с интернет постоянно - за да може да си тегли и инсталира само новите ъпдейти на софтуера когато излязат.
    Интернета му не е лош - гледаш всичко от youtube,dailymotion, Picasa както и от други сайтове (увеличават сайтовете с новите ъпдейти) - има дори сайтове които предлагат HD видео през интернет и то си излиза идеално на Сонито, но заради ъпдейтите главно го държа включен постоянно към интернет.

Ще ползваш и DLNA екстрата на телевизора когато е свързан с модема (рутера) - като си инсталираш програмата Домашний медиа-сервер - това си е доста добра екстра за гледане на филми и снимки от компютъра на телевизора!

Няма браузър за разглеждане на интернет сайтове (въпреки че си има виртуална клавиатура с която - чрез натискане на бутони на дистанционното-пишеш имената на клиповете които да търси в интернет) -единствено това е лошото, но в новия модел за 2011 - EX520 щяло да има Opera (първо щеше да има Google Chrome, но сигурно не са се разбрали нещо с Google), както и Skype.

12. Тук е от
    Dec 2010

Благодаря за отговора на Nick_BG.А дължината на LAN кабела от рутера до Сонито ще окаже ли някакво влияние.

13. Тук е от
    Oct 2010

Не, никакво влияние не оказва ако са му сложени жаковете както трябва ( във всяка фирма в която продават компютри би трябвало да имат такъв кабел и да му сложат конекторите в двата края-
    http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable
    - трябва да е прав, а не кроснат кабела), моя е 16 метра. И е по-добре да е с кабел който струва няколко лева, отколкото със скъпия струващ към 130 лв wifi адаптер.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Sony 2011 TV и цени /най-долу/
    http://www.flatpanelshd.com/article....&id=1295523238

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Въпрос към тези който имат 32EX500 и е подвключен към PC за гледане на HD видео и ползването му като монитор. Как се справя и всичко точно ли е? Някакви конкретни неудобства или друго? Може ли едновременно да се ползва и за двете функции?

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Въпрос към тези който имат 32EX500 и е подвключен към PC за гледане на HD видео и ползването му като монитор. Как се справя и всичко точно ли е? Някакви конкретни неудобства или друго? Може ли едновременно да се ползва и за двете функции?
    Ползвам 40EX500 и като монитор вече 10 месеца. Нямам никакви забележки, не съм чак толкова закоравял геймър че лага да ми пречи. В повечето случаи изобщо не се забелязва да има лаг. Свърсан е с HDMI към ATI HD5750. Всичко и на 6 при мен. Дори е много удобно че през интерфейса на ати мога да си го пускам и на по малки резолюции от 1920х1080 и да задавам да не ми се скалира образа. Примерно си го пускам на 1440х900 и по краищата ми се появава черно поле. Това е удобно за мен понякога защото като монитор го гледам от 80 см и за някои игри буквално ми се налага да си въртя главата за да видя всичко, което не е удобно.
    Филми също гледам само през компютър. В режим Кино образа е супер. Сещам се като проблем че ако не задам честота на опресняване 24Hz (както са повечето филми) понякога се среща накъсване на образа, но не винаги. Като е на 24 херца всичко си върви мазно

18. Тук е от
    May 2004

В ТМ има една промоция сега SONY HX800( 46 инча) плюс PS3(160ГБ) и още нещо за 3600лв . Оф труден избор за 46 инча , или LG LE8500 или не знам вече какво

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 92 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе