Първоначално публикувано от
vdwind Здравейте, прочетох доста мнения във форума, аз лично имам 40ЕХ720 от 5 месеца и съм доволен, вярно че в началото като го купих 3Д беше голяма трагедия, но оттогава досега инсталирах 4 обновявания на фърмуера и последното PKG4.002 мисля че внесе малка корекция на проблема с горните 30% от екрана. Знам че сигурно ще кажете че не е вярно, но все пак за 5 месеца имам доста наблюдения на 3Д - друго което забелязах е в раздела 3D на Bravia internet video , там най-новите клипове сякаш са "3Д коригирани", в горната част почти няма двоен образ, което изглежда твърде подозрително. Освен това са си послужили с разни трикове като да оставят горната част за небето (където няма как да се види двоен образ), но като цяло има крачка напред. Самсунг ходих да гледам в техномаркет, там така и не успяха да пуснат очилата, казаха ми че работели през ден

, от време на време тръгвали, ама съм нямал късмет нещо - луда работа, Самсунг никога не бих си купил. Не бих казал че 3Д е перфектно, има още доста какво да се желае, но за 5 месеца има напредък. Аз съм на МСАТ Варна и там в момента се излъчват 3 триизмерни канала, телевизора не разпознава 3Д сигнал и се налага ръчно да го превключвам но това е по вина на оператора, защото на интернет клиповете сам си познава формата. На телевизионните канали също има подобрение, като цяло новото обновяване внася промени в 3Д обработката, но от сони едва ли ще напишат това, официално не признават че има проблем с 3Д в горната част, но работят по въпроса.
Между другото, който знае английски има един доста добър форум отвъд океана ето тук :
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...334479&page=54, посветен изцяло на ЕХ серията, има много настройки и коментари от феновете, който не знае английски има и гугъл преводачка.