Да, прави си че има нова версия. Инсталирах я и ако ми остане време довечера ще го разгледам да видя какво ново има (освен изброените от теб и дали изобщо има нещо в повече).![]()
След последния ъпдейт вградения плейър чете и субтитри на кирилица (SONY KD-49X8307)
Ползи и подобрения:
- Adds support for Opera TV store
- Adds support for HDR video mode
- This software improves the general perfomance of the TV
Sony Support
Настройки-системни предпочитания-достъпност-субтитри-конфигуриране-размер на текста и вид на субтитрите.....поне при мен е такана телевизора.
На MX плеяра може да ги направиш каквито си поискаш...имат доста опции за настройки.....
- - - - - - - - - -
Менюто си е направо произведение на изкуството в сравнение с това на тъпия Самсунг,понеже имам и такъв,и мога да ги сравня....а дистанционното....нали не си очаквал да е от титаниева сплав?....)![]()
Този пост е редактиран от iveto; 14-10-15 в 21:09.
Аз да не мислиш, че го казвам защото съм го виждал по YoutubeИмам в къщи два 40" самсунга. Единия е C другия F .Единственото по-тъпо в Самсунга и то този който е F, че са сложили бутона за запис само на смарт дистанционното. Самсунга определно ми е по-удобен за работа и го казвам от личен опит
Относно дистанционното, с тези изнесени бутони за звука и каналите ниско долу,заради които се чудиш как да не изтървеш дистанционното когато ги ползваш как очакваш да ми хареса.
Иначе дали от ъпдейта или от нещо друго,Сонито спря да зарежда по 1 мин с надпис ANDROID и сега е ОК.Трябва да видя дали могат да се промнят големината на шрифта в менюто и гайда но все не остава време.
Този пост е редактиран от tenev; 15-10-15 в 16:17.
Явно всичко е въпрос на навик,с времето ще свикнеш с това дистанционно.
На мен ми удобно,е понякога го хващам наобратно,но това е друга тема
Между другото,от клавиатурата много яко е се сменят каналите.....можеш да пробваш някой денЗа шрифта ще проверя какво може да се направи и ще пиша,ако някой не ме изпревари.....
План на ъпдейтите на Sony Android TV от началото до краят на годината
http://www.sony.bg/support/bg/article/77161
Функция
Достъпност / Дата на изходаИнтернет-браузър Opera Вече достъпно с обновяване 2.287 с 15/07/2015 Поддръжка на многоезична външна клавиатура (USB/Bluetooth) Вече достъпно с обновяване 2.287 с 15/07/2015 Поддръжка на сервиза PlayMemories Online в приложение "Албум" Вече достъпно с обновяване 2.287 с 15/07/2015 Функция записи на цифрови предавания на външен хард диск USB (функция HDD REC) Пускането на обновяване c тази функция е запланиран за 24 декември 2015 година. Все пак, заради сложността на разработката и щателното тестване на тази функция, указаният по-горе срок може да бъде изменен*
По подробна информация можете да намерите в FAQ по функции HDD REC на Android TV.Поддръжка на HDR-видео (само за модели от серии X85C, S85C, X91C, X90C, X93C и X94С) Функцията ще стане достъпна с обновление , запланирано за 13 октомври 2015 Поддръжка на кодека HEVC за цифрово телепредаване (модели Full HD/4K на Android TV; в региони, където има безплатно предаване) Функцията ще стане достъпна с обновление , запланирано за 13 октомври 2015 Профил Android с ограничен достъп Функцията ще стане достъпна с обновление, запланирано за 13 октомври 2015 Двоен сателитен тунер (Twin DVB-S2 Tuner) Пускането на обновлението c тази функция е запланирано за 24 декември 2015 година. Все пак, заради сложността на разработката и щателното тестване на тази функция, указаният по-горе срок може да се измени* PIP/PAP (Картина в картината/Картина и Картина) Пускането на обновление с тази функция е запланирано за 24 декември 2015 година. Функцията ще работи за комбинация "HDMI - ТВ тунер"**. Все пак, заради сложността на разработката и щателното тестване на тази функция, указаният по-горе срок може да се измени* Отстраняване на проблем със синхронизацията на видео и аудио по HDMI-интерфейс Подобряването ще бъде достъпно с обновление, запланирано за 13 октомври 2015 Пропадане на звука Подобряването ще бъде достъпно с обновление, запланирано за 13 октомври 2015
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-10-15 в 21:37.
kdl-43w807c няма субтитри , сменявах имената кодировката ,но от субтитрите няма и помен - помагаите
Няма начин да не става. Просто ти не правиш нещо както трябва. 2-та файла (филма и субтитрите), трябва да са с едно име. След това отваряш файла със субтитрите с notepad и го запаметяваш (File > Save As...) и долу на Encoding избираш от падащото меню UTF-8. Копираш филма и субтитрите на флашка или хард (не знам какво ползвал) и си пускаш филма. Ако направиш нещата така, както съм ти ги написал не би трябвало да имаш проблем.
И май трябва да са в една папка (говоря от опит на PC-тo)... тепърва ще купувам ТВ към края на годината![]()
Е така кажи де. Аз гледам само от флашка. Не се занимавам с домашни мрежи и тем подобни. Освен, че не ми се занимава да си играя да настройвам, не съм сигурен й че ще се справя, така както трябва (или поне ще ми отнеме много време да разбера, кое как точно става :D ).
---------------------
След новия ъпдейт на ТВ-то направо започна да лети (доволен съм, при това много доволен). Стартира се бързо след като го вкл. от дистанционното (дори и след студен рестарт като изкл. от контакта). Като сложиш флашка излиза меню с опции Албум, Музика, Видео. Получаваш предупреждение като сложиш флашката да се увериш преди да я извадиш дали не е активна. В меню Homе на предложените филми/клипове за гледане има доста повече предложения от стандартните. Както каза един от колегите в по горен пост версията на Андроида е 5.1.1.
Ще споделя ако има нещо по интересно като новост, НО основното, е че телевизора е доста бърз при зареждане (вкл. на ТВ, приложения). Ако някой е открил нещо интересно нека да сподели. Между-другото в ТВ-то има скрита игра обаче не помня, как се пускаше. Веднъж я играх и не беше лоша (мъчих се 15 мин. да мина 1-вото препятствие и след като не успях се отказах :D)
След ъпдейта телевизорът определено се държи много по-добре, но има и една лоша новина - Google Cast не работи. Сони уж работели по проблема.