Здpaвeйтe, пpeдcтoи ми пoĸyпĸa нa тeлeвизop ĸoйтo щe ce пoлзвa зa глeдaнe нa ĸaбeлнa тeлeвизия ѕd і hд ĸaнaли. Дocтa пoчeтox и ce cпpяx нa ЅОNY КDL-W809С 3D LЕD можели собственици на този модел да споделят мнение за него.
Поздрави
Здpaвeйтe, пpeдcтoи ми пoĸyпĸa нa тeлeвизop ĸoйтo щe ce пoлзвa зa глeдaнe нa ĸaбeлнa тeлeвизия ѕd і hд ĸaнaли. Дocтa пoчeтox и ce cпpяx нa ЅОNY КDL-W809С 3D LЕD можели собственици на този модел да споделят мнение за него.
Поздрави
Разлика между дистанционни RMF-TX100E (RMF-TX100U) и RMF-ED004 за телевизори Sony
Дистанционните са разработени за модели телевизори от различни години.
RMF-ED004 - модел за телевизори 2014 година, имащи в края на модела буква B.
RMF-TX100E (RMF-TX100U - за САЩ) - Дистанционно управление за модели телевизори 2015 година с операционна система Android TV(моделният код завършва с буква С). А доколкото Sony напълно обновява линията си Smart телевизори, то излиза, че това дистанционно е само за модели Smart 2015 година.
- RMF-TX100E- Европа (не става за модели W70*C, R4**C, R5**C).)
- RMF-TX100U- САЩ
Работи с модели телевизори:
- X9405C / X9305C
- X9005C
- S8505C
- X8505C / X8507C
- X8305C / X8307C
- W855C / W805C / W807C / W808C / W809C
- W755C / W756C
Вграден микрофон за гласово търсене. Тъч-пада е много чувствителен, понякога даже прекалено. Може случайно да го закачите и преминете в някакво друго меню.
Дистанционното има съвместимост c устройства с IR Blaster. Това означава, че към телевизора може да свържете инфрачервен предавател (купува се отделно), който да изпраща команди, например, на ТВ‑ресивър, заменяйки неговото оригинално ИЧ-дистанционно.
С това дистанционно не трябва да включвате телевизора (но може да го изключите).
Задната повърхност на корпуса One‑Flick имитира текстура на кожа, което предотвратява изплъзване от ръката.
- NFC One-touch mirroring
- 2.4GHz wireless connection
Модел телевизор и дистанционно към него (2015)
X9405C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X9305C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X9105C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X9005C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
S8505C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X8505C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X8305C - RMT-TX100D и RMF-TX100E
X8005C - RMT-TX100D и като опция RMF-TX100E
W855C - RMT-TX100D и като опция RMF-TX100E
W805C / W807C / W808C / W809C - RMT-TX100D и като опция RMF-TX100E
W755C / W756C - RMT-TX100D и като опция RMF-TX100E
W705C - RMT-TX101D
R550C - RMT-TX102D
R500C - RMT-TX102D
Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-12-15 в 11:50.
От няколко дни имам KDL-50W809C и съм много доволен от придобивката картината е добра звукът също филмите през „usb“вървят без проблем красива и функционална вещ според мен.Относно смарт та и там нещата са добре макар че още не съм му отделил достатъчно време за да бъда по подробен. Успех при покупката и дано те направи щастлив.Приемам за бележката и корегирам
Този пост е редактиран от rachevv; 13-12-15 в 16:08.
Колеги,
Формулирайте правилно въпросите си по темата!
Питащият Stoyan Dimitrov не е написал точния модел на Sony - диагоналът липсва. Oтговарящият rachevv - и той.
И в крайна сметка информацията по въпроса е точно нула!
50w809 го дават,че има КОНВЕРТИРАНЕ 2D/3D ,но аз не откривам в менюто така опция ?
Общо взето с колкото телевизори го сравнявах Сонито ми харесва най-много.Аз съм с 55 инчовия и HD каналите са супер яки,гледам си мачовете с най-голям кеф.Интернета на телевизора върви без засечка.Та ако някой мач не го дават по телевизията го пускам по интернет . За 3д съм съгласен с доста хора ,че се радваме в началото ,а после го забравяме :D но 3д е перфектно! Едно приятелче има 2 3д телевизора на Lg(верно пасивно) , но разликата е от тук до луната в полза на Сони.Вика ми ела да гледаш HD през Youtube като отидох само ,където не почнах да се смея...отново разликата беше от небето до луната.Супер е телевизора.
Колеги, с филмите на флашка всичко е ок, но тв-то не разпознава външния ми хард - някой с подобен проблем и дали сте успяли да го разрешите?
Пробвай да изключиш телевизора от контакта за няколко минути,и опитай отново......понякога ако харда е голям..например 2тб и пълен догоре,на телевизора му трябва известно време да го асимилира.......поне при мен е така....
На така зададен въпрос едва ли някой ще може да ти отговори!
Какъв е HDD (марка, модел, капацитет,файлова система)? На друг ТВ или приемник някакъв работи ли?
Прочети в упътването или в сайта дали не трябва да се форматира на ТВ. За да не се чете записаното на PC или друг TV.
Sony са най-големите противници на пиратството.
Може да има и минимален обем, под който HDD не се разпознава.
Намирам го чрез ES File Explorer и мога да стартирам филми през KODI, но пък не ми чете субтитрите а и като че ли картината не е толкова изчистена как е с вградения плейър или само така ми се струва...
Аз ползвам външен SSD Toshiba Canvio Alu 2 TB никога не съм го форматирал от както го имам ...пълен е почти целия...и никога не съм имал проблем с него.Най-често използвам MX Player ,излизат субтитри и картината е отлична....Kodi не ползвам и не мога да бъда компетентен относно него.Просто го давам като пример....Използвам темата да споделя,че когато изключа телевизора от дистанционното,харда продължава да си работи и не се изключва,докато не дръпна кабела от USB-to,,.....
Този пост е редактиран от iveto; 13-12-15 в 20:21.
Благодаря за отговорите. Става въпрос за HDD WD My Passport 1TB, NTFS е файловата система. Не съм го пробвал на друг тв, само на лаптопа и няма никакви проблеми.
Май не - поне в модели 2013 - 2014 няма такъв. Samsung, Panasonic имат PWM
Pulse Width Modulation
тук има и тест
LED Monitors can cause headaches due to flicker - FlatpanelsHD
Аз гледам филмите с MX player , махайте го това КОДИ :D