Страница 38 от 110 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1641
Like Tree328Одобрявам

SONY телевизори 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Отговор: SONY телевизори 2016

Цитат Първоначално публикувано от Nikolay35 Виж публикацията
    Викторе,кои модели сравнява?Мен ме интересува кой е по-добър между 55XD8599 и по-старият 55Х8505С?3Д не ми трябва,аз ги гледам и двата и не мога да реша кой да купя?На новия дизайна ми харесва повече.
    Сравнявах 55XD8599 и 55Х8505С в края на краищата взех 55XD8599 избрах защото като по-нов модел би трябвало да има по дълго време поддръжка и да са оправени детските болести от предходното поколение, което няколко пъти бе спирано от продажба и връщано в завода за софтуерно доизкускуряване (затова андроидите миналата година се появиха толкова късно за разлика от сегашните). Също го избрах заради почти гарантирания 10 битов тракт, а и имам клинична непоносимост към всичко самсунг (без флаш памети). Като меню и двата телевизора са идентични на 99.5% останалите 0.5% предполагам, че ги има но не съм ги открил. И двата в момента са с андроид 5.1.1 на по новия се очаква по скоро да излезе 6.0. В сайта на Сони както винаги от години наред са им грешни описанията и пише че 55XD8599 няма LAN но се оказа че има.
    След една вечер ползване отзивите са ми следните... голям средно бъгав таблет с тунер (само дето няма стърчаща антена). Добре че ще го ползвам главно като монитор закачен към 10-битова карта и комп с DCP player, че да не ми прави впечатление софта му в по голямата част от времето.
    На софта ме дразни това че на главния екран не можах да намеря как да махна хилядите препоръчани от Сони глупости, като игри, нетфликс и некви борси и американски вестници. Реално искам да си подредя началния екран както съм си го подредил на телефона. Ако някой знае как - да сподели ценен опит :-)

Най-големия проблем за много от новите телевизори е липсата на равна като осветеност подсветка и двата модела имат тъмни петна горе в ляво и дясно точно до краищата което за мен е нелогично при EDGE led технологията. Петната се виждат само на светли пасажи (небе, равен цвят от браузър и дурги подобни) тез дни като имам време ще направя някоя снимка. Виж панасониците в този клас са много по зле от към петна които се виждат даже и на разноцветна картина. От дългогодишния ми опит в използването на хубави 27 и 30" монитори като EIZO и HP Dreamcolor сериите бях забравил за този проблем.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2016

Здравейте, имам един въпрос? Имам телевизор SONY-kdl50w809 . От време на време в порядъка между 3 и 4 дни ми прави следния проблем: Святка ми лед светлината под екрана, след което като пусна телевизора тотално ми блокира телевизора. Виждам картина без звук и нищо не мога да направя от дистанционното, даже и да го изключа. Изключвам го от контакта и се оправя и така през всеки 3-4 дена. Ако някои има подобен проблем и може да помогне ще съм благодарен.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново

Цитат Първоначално публикувано от danito33 Виж публикацията
    Здравейте, имам един въпрос? Имам телевизор SONY-kdl50w809 . От време на време в порядъка между 3 и 4 дни ми прави следния проблем: Святка ми лед светлината под екрана, след което като пусна телевизора тотално ми блокира телевизора. Виждам картина без звук и нищо не мога да направя от дистанционното, даже и да го изключа. Изключвам го от контакта и се оправя и така през всеки 3-4 дена. Ако някои има подобен проблем и може да помогне ще съм благодарен.
    Не съм имал подобен проблем пробвай да му върнеш заводските настройки.Веднъж ми е забивал "андроида"за около 4 месеца употреба при токов удар и така реших проблема тогава.

5. Тук е от
    Mar 2016

Благодаря, дано не ми се развалят настройките на програмите, защото съм с карта на цифрова телевизия.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Bukmop Виж публикацията
    Най-големия проблем за много от новите телевизори е липсата на равна като осветеност подсветка и двата модела имат тъмни петна горе в ляво и дясно точно до краищата което за мен е нелогично при EDGE led технологията. Петната се виждат само на светли пасажи (небе, равен цвят от браузър и дурги подобни) тез дни като имам време ще направя някоя снимка.
    При подсветка САМО в долната частна панела(Led лентата), е логично горните краища да не са добре осветени. Преди три години, производителите се изхитриха и започнаха да поставят светодиодите само в единият край на видеопанела при моделите от средният и ниският клас - долу, отляво или отдясно.

Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите
    http://www.aida64.com/downloads
    http://www.antutu.com/en/view.shtml?id=8161

Оставам с впечатлението, че хардуерно в шасито няма разлика между новите и старите модели

Мигането на LED индикатора показва някакъв проблем. Може да е пренапрежение на антенният вход или спад в напрежението по ел. мрежата..варианти много.
    Виж какъв е броят мигания и през какъв интервал от време стават. После попитай някой сервизен техник на Сони как се разчитат.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-03-16 в 18:53.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново

Благодаря, дано не ми се развалят настройките на програмите, защото съм с карта на цифрова телевизия.
    За това не мога да ти гарантирам ползвам външен „STB“ от Мтел но ще трябва да си вкараш профила отново.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    При подсветка САМО в долната частна панела(Led лентата), е логично горните краища да не са добре осветени. Преди три години, производителите се изхитриха и започнаха да поставят светодиодите само в единият край на видеопанела при моделите от средният и ниският клас - долу, отляво или отдясно.

Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите
    Downloads | AIDA64
    Antutu Benchmark V6--New Journey of the Best Benchmark - News - AnTuTu Benchmark -- Know Your Android Better

Оставам с впечатлението, че хардуерно в шасито няма разлика между новите и старите модели

Мигането на LED индикатора показва някакъв проблем. Може да е пренапрежение на антенният вход или спад в напрежението по ел. мрежата..варианти много.
    Виж какъв е броят мигания и през какъв интервал от време стават. После попитай някой сервизен техник на Сони как се разчитат.

Ето какво показа АнТуТу на 55XD8599
    CPU MT5890 2 cores
    Render Mali -T624 openGL SL 3.1
    OS 5.1.1. 32 bit

ram 1508
    System и Internal Storage по 8.17 GB
    Score test 32468
    3d 4311
    UX 15360
    CPU 10432
    RAM 2365

за модел на телевизора ми казва че е модел 2015 но това го дължа на старата версия в която не са описани новите телевизори иначе в About менюто си пише 2016
    hristoslav2 одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

След 2 дни и аз ще имам възможност да сравня 55XD8599 и 55Х8505С и ще напиша,кой съм избрал и защо.

11. Junior Member Аватара на stensy
    Тук е от
    Jan 2008

...Една молба към собствениците на Андроид модели - тествайте вашият телевизор с AIDA64 и Antutu. После пишите резултатите....
    Ето какво пише в AIDA64 и моите резултати от Antutu Benchmark V6:

Score: 32716

3D: 4308
    UX: 15108
    CPU: 10814
    RAM:2486

RE: Като знам, че на моя Galaxy S7 правя 130000, направо ми се вижда смешно!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stensy; 22-03-16 в 23:39.
    hristoslav2 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

13. Тук е от
    Mar 2016

Downloads | AIDA64
    Antutu Benchmark V6--New Journey of the Best Benchmark - News - AnTuTu Benchmark -- Know Your Android Better

По принцип LED индикатора при спрян телевизор святка и не мига, просто си свети. След като го пусна от дистанционното си работи но без звук, картина имам но без звук. След което не мога да го спра, да увелича звука, да сменя друга програма, нищо докато не го изключа от контакта. След като го изключа от контакта, при включване си ми изписва SONY, зарежда си около 30 сек. и тръгва без проблем.

14.  

15. Junior Member Аватара на di-ko
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Stara Zagora

Много добър плеър за по -нестандартни формати видео и аудио, много настройки и информация за файловете. https://play.google.com/store/apps/d...v.luaplayer_va .Трябваше да рестартирам системата за да заработи както трябва.Имах проблеми с 4К клипове от телефона /сони М5/, появяваше се една черта в долната час на екрана на по- популярните плеъри , другите блокират или насичат.Споделете коментари ,ако пробвате.Благодаря телевизора ми е Sony 4К KD-55X8505C

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Добър е , но с реклами , който дразнят.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Bukmop Виж публикацията
    Ето какво показа АнТуТу на 55XD8599
    CPU MT5890 2 cores
    Render Mali -T624 openGL SL 3.1
    OS 5.1.1. 32 bit

ram 1508
    System и Internal Storage по 8.17 GB
    Score test 32468
    3d 4311
    UX 15360
    CPU 10432
    RAM 2365

за модел на телевизора ми казва че е модел 2015 но това го дължа на старата версия в която не са описани новите телевизори иначе в About менюто си пише 2016
    Благодаря на всички за тестовете (iveto, PavelPetkov..).
    Към Виктор
    Main Board - а(шасито) на телевизора ти е миналогодишен.
    Product - SVP4KDTV15_EU
    Device - SVP-DTV15
    Hardware - mj5890
    Производителите винаги в част от новите модели използват стари шасита - понякога в леко орязан вариант - обикновенно откъм интерфейс и блокирани екстри. Правят го с цел да си спестят разходите по разработката и стартиране на производството им.
    Както писах по назад в темата, някои миналогодишни модели продължават и в 2016 година.
    Интересно кои серии ще бъдат с нови шасита..така че да изчакаме тестове от собственици и на останалите модели.

X930D
    http://www.hdfever.fr/forum/viewtopi...rt=250#p213974
    http://www.hdfever.fr/forum/viewtopi...rt=260#p213990

local dimming - great - turning local dimming to medium reduced black down to 0.006 nits, which is excellent. Gamma still measures flat and there are no downsides to using this setting. Overall contrast ratio increases to around 23000:1.
    Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 22 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

https://www.avforums.com/news/sony-2...revealed.12462

първоначални индикативни цени в Гърция, тъй като започнаха да се появяват в магазините.
    KD-65XD9305: 3649 € (+ подарък KDL-32W705C до някои доставчици)
    KD-55XD9305: 2599 € (+ подарък KDL-32W705C до някои доставчици)
    KD-65XD8577 / 88/99: 3029 €
    KD-55XD8577 / 88/99: 1989 €
    KDL-48WD650: 699 €
    KDL-40WD650: 569 €
    KDL-32WD600: 409 €
    KDL-40RD450: 539 €
    KDL-32RD430: 389 €
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-03-16 в 20:18.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 110 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 12:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе