50W756 - 1300 лв. в ТМ (до ЗОРА) .
Официално след малко повече от едномесечно чакане и допитване във форума си дочаках телевизора. Взех го от Зора - цената е 1396лв.
В Техмарк е 1379 лв за информация.
Техномаркет, които са причина за тези намаления с този черен петък, макар и да е сряда го продават на 1499 лв и дори не знаеха за конкурентите като бях при тях. Както и да е.В Технополис ще има от утре такива намаления, днес няма никакви.
Смятам, че близо 170-180-те лв които се спестяват са си пак нещо.
Искам да благодаря на редовните потребители тук за търпението и времето, което отделиха, за да взимат отношение по моите питания.
На първо място сега следва да си направя настройките на картината, които няколко пъти съм виждал, че тук са коментирани и е давано линк към тях.
Исках само да попитам като за начало - въпросните очила, навсякъде ми казаха, че на Самсунг очилата ставали също за 3Д. С разликата, че за един чифт на Сони може да се сдобиеш за същите пари с почти 4 на Самсунг - струва ли си да се правят такива гимнастики или да се заложи на сигурното и стандартно. Знам, че настройката им била по-трудна и сложна.
Тези 170-180лв не си ги спестил , ами си направи с тях гаранцията 5г. Да ти е честит и без проблемно ползване. И да не забравиш да го полееш. Тази вечер отново ще си гледам мача Барса -Атлетико с кеф на 55-цата на перфектната картина със студена ракийка и шопска салатка.
aHTOHu
Честито и дълго да му се радваш
Да уточним - модела не е 3D, но тъй като хардуерно е същият като W8 серията, след влизане в сервизното меню и съответните промени става 3D.
Всичко това обаче го правиш на свой страх и риск, тъй като ако объркаш нещо, може да превърнеш телевизора си безполезна вещ - отива в сервиза.
Да очилата на Samsung стават.
Странно, но и при мен не се получава...
Вчера си закупих от "Черната Сряда" 50W805. Трябва да спомена че всичките ми притеснения дали не беше по-добре да взема ЛГ или Самсунг, изчезнаха в мига в който пуснах телевизора удома!
Сега за подредбата на каналите: Флашката е форматирана във FAT32, телевизора я разпознава, ES manager-a също, донгъли-монгъли са извадени (само един HDMI кабел е оставен) и пак не е активен експорта на каналите...
Някакви други препоръки?
ПП: Важно ли е кое точно УСБ се ползва? До колкото видях са еднакви и аз лично ползвам страничното...
Става дума, че не може да прехвърлиш каналите от телевизора на флашката, за да ги подредиш със сони едитора. При мен също не е активно прехвърлянето. Флашката е форматирана във ФАТ32. НЕ знам обаче дали има значение, колко ГБ е флашката!? Моята е 1 ГБ (тази с която пробвах).
ПП
Очевидно няма значение размера на флашката. Пробвах с 1ГБ, 3.80ГБ, 32ГБ форматрини във ФАТ32 и менюто за прехвърляне на програмите седи неактивно.
Този пост е редактиран от novla; 14-04-16 в 11:01.
Много е вероятно да има значение държавата на която е настроен телевизора
Sony Support-update-v3395-eua-eu
Тази информация се отнася за следните модели телевизори:
- KDL-43W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-50W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-55W755C / W756C / W805C / W807C / W808C / W809C
- KDL-65W855C / W857C / W858C / W859C
- KDL-75W855C
Предимства и подобрения:
- Подобрена е стабилността на вашия телевизор
Sony Support-update-v3395-eub
Тази информация се отнася за следните модели телевизори:
- KD-75XD8505
- KD-65XD9305 / XD8599 / XD8577 / XD8505
- KD-55XD9305 / XD8599 / XD8588 / XD8577 / XD8505
Предимства и подобрения:
- Запис на USB HDD
- Поддръжка на HDR за Netflix (4K модели с HDR)
- Подобрена е стабилността на вашия телевизор
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-04-16 в 19:43.
Здравейте,
благодаря за пожеланията и съветите.
Имам следното питане: Кои са най-важните и препоръчителни неща, които се правят като първи стъпки, като се закупи такъв модел?
Другото ми питане: След обстоен преглед намерих две места, от които може да се направи калибриране на екрана за по-добра картина.
Едното място е тук ---> коментар 117 https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...-2016-a-8.html
А другото място е тук, но нещо ми се вижда в един момент прекалено много прозорци за настройките на температурата. А при мен не излизат.
Sony W800C LED TV Calibration Settings
Първа стъпка - настройване на картината.
Втора стъпка - изпържване на картофки.
Трета стъпка - отваряне на студена бира.
Четвърта стъпка - пускане на филм, или спортно предаване.
Пета стъпка - пльосване на дивана и релакс.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post649818
Calibration Setting Value General Picture mode Cinema 1 Backlight 10 Contrast 90 Brightness 50 Color 50 Color temp Warm2 Sharpness 50 Advanced Noise reduction Off Dot/mpeg noise reduction Off Reality Creation Manuel Smooth gradation Off Motionflow True Cinema Movie mode Auto Sort-forbedring Off Adv Contrast-forbedring Off Gamma -1 Klar hvid Off Live color Off Detail enhancement Off Edgel enhancement Off R gain -3 G gain -13 B gain 0 R bias 0 G bias -1 R bias 0 Light sensor On/Off
Read more at Sony W8 (2014) review - FlatpanelsHD
https://www.youtube.com/watch?v=G_rVqwHdiV0
Привет, отново
За съжаление при мен не излизат по този начин заглавията и описанията на всичките категории. Незнам дали нещо не е променяно по менюто, но е различно и някои от опциите изобщо не фигурират, като например Warm 2.
Много бих се радвал, ако някой сподели конкретно на 50W805 как е направил настройките за най-добра картина.
P.S.
Видеото показва съвсем различни настройки от дадените в таблицата и доста се обърках
Този пост е редактиран от aHTOHu; 14-04-16 в 23:55.