Основно заради, че има ШИМ на 120 херца, а имам малко дете, което гледа все повече тв и не искам да си правя екскременти с очите му при условие, че има телевизори дори без никакъв ШИМ. Друга причина е че фабричните му настройки не ми харесват въобще и пробвах всевъзможни настройки в нета, но нищо ни ми допадна за гледане на кабелната телевизия /най-вече спорт/ при 4к или 1080p за тъмна стая тези на rting бяха приемлив вариант, но само за това и също така го, продадох с приемлива за мен загуба след ползване от 7 месеца.Повече от 50 инча не мога да поставя в секцията /закачена за стената и ще сложно за смяна/ иначе бих взел OLED.
Липсата на ШИМ е основната причина да изключа вариант различен от Сони /поне не знам за друга марка/ също ми харесват цветопредването и обработката при движение на Сонитата, но не ми харесва андройда и прекалено издутите цени в БГ /цените в чужбина всеки може да види в нета и да сравни с нашите магазини/.
Чета много добри ревюта за ХЕ9005, но той също ползва ШИМ, който е на 720 херца, което би трябвало да е незабележимо за ретината на окото, но ако някой даде предложение за нещо без ШИМ още по-добре.
Не ме притеснява лошото черното на IPS панелите по-скоро не ми харесва, че често имат дефекти от рода на glow и bleeding и че за конзоли са зле поне от моя опит с 49X8309c