Тръгнахме от това, че коментирах само и единствено вградения плеер на SONY!
И кой-знае защо консултантите в няколко вериги не ме посъветваха нито за конкретна марка, нито за модел ТВ.
При поставените условия цена, 120Hz матрица и всеяден фабричен плеер просто казаха да пропусна Sony.
Изборът ми тогава беше между японци, корейци и Philips/TPV заради Ambilight-та най-вече.
Не съм и няма да коментирам качество на картината, настройки, обработка на различните сигнали и т.н. за която и да е марка или модел ТВ.
За да направя това, трябва да разполагам с цяла лаборатория, като във водещите AV издания. Без тестове с калибрирана апаратура всичко е просто общи приказки!
Компетентности, познания и т.н. - можем да си чешем езиците доста време.
Колкото до ШИМ и дали има такова животно като LCD/LED TV или monitor без PWM - може да се намери достатъчно информация в нета.
Интересното е друго - как вие разбирате, че даден TV е със 120 или 60Hz матрица? Имам предвид без да сте запознати със спецификациите и тестовете на капацитетите от другите държави. Просто влизате в магазина и виждате един чисто нов модел, току-що излязъл на пазара. И разполагате само със тестови клипове на флашка и очите и ушите си, разбира се.
Защото в БГ кой какво внася, откъде и на какви цени никой не знае. Затова, ако не ми е известно със сигурност каква е матрицата, предпочитам да напиша, че не я знам. За да не подведа някого без да искам. И няма как да я видя през охладителните отвори, защото мострите са окачени на стената.
Накрая, за да спите спокойно, телевизорът ми не е Hitachi!
Просто търсих достъпен телевизор за възрастен човек тогава и споделих резултатите от наблюденията си.
Както между другото винаги съм правил във форума, когато съм тествал някаква техника.
Но явно тук никой няма нужда от тази информация!
Лека вечер на всички!