Страница 61 от 74 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1109
Like Tree240Одобрявам

SONY телевизори 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Отговор: SONY телевизори 2017

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Пробвах снощи един BD дето имах на ХДД ... ми не става , тъй като не бях видял кой точно е големият файл с филма ги пробвах наред ... ама на 2-я файл забиваше и изписва , че не може да се възпроизведе.
    Пробвах и с Арчос-а - там тръгваха малките , а някои бяха черен екран с един и същ звуков фон ... Иначе всички други mkv-та на ХДД-то тръгват , даже и УХД такива ...
    BD може да се подкара само на SPMC.

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Довечера ще пробвам на другите тв как е, чи отдавна не ми се е налагало да ги ползвам - имам някакъв спомен, че на стария Самсунг нямаше проблеми с възпроизвеждането им от папка stream

4. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    BD може да се подкара само на SPMC.
    На SPMC как се активира DSP аудио добавката?

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Не знам какво е DSP.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

DSP - Digital Signal Processing или Processor: https://bg.wikipedia.org/wiki/DSP

7. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    Не знам какво е DSP.
    На КОДИ ми е активна цифровата обработка на звука при включване,при SPMC като тръгна да я активирам и ми казва че иска да бъде инсталирана добавка за DSP...при теб как е ?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

А защо ти е необходимва цифрова обработка на звука от плеъра или телевизора ? Нямаш ли ресивър да върши тая работа ?

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2016

Re: SONY телевизори 2017

А, ето го пак въпроса за добавка за DSP
    и никой не може да каже защо при едни е активно, а при други - не....
    И защо тази добавка не е в kodi по дефолт....

на iveto на kodi DSP го има , а на SPMC - не.
    а при мен на kodi DSP го няма и излиза това съобщение:

https://forum.setcombg.com/sony-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/58227-sony-uhd-kd-43xd8305-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-9.html#post822885

11. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    А защо ти е необходимва цифрова обработка на звука от плеъра или телевизора ? Нямаш ли ресивър да върши тая работа ?
    Просто питам от любопитсво....не че ползвам това SPMC,разцъках го и ми направи впечатление...Kodi и Аrchos ми вадят многоканален звук от телевизора към ресивера без проблем.
    За проблема на Goodman2,който е от доста време нямам решение и обяснение...

ПП. Преди да ме питаш дали имам ресивер...първо погледни какво има в подписа ми...

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Пробвах снощи един BD дето имах на ХДД ... ми не става , тъй като не бях видял кой точно е големият файл с филма ги пробвах наред ... ама на 2-я файл забиваше и изписва , че не може да се възпроизведе.
    Пробвах и с Арчос-а - там тръгваха малките , а някои бяха черен екран с един и същ звуков фон ... Иначе всички други mkv-та на ХДД-то тръгват , даже и УХД такива ...
    Лек ъпдейт на инфото - през плеъра на Коди-то си тръгна филма/файла от папка STREAM , даже си намери и тръгнаха субтитрите , така че явно при Сони ще се търси кой може да се справи с конкретният файл ... поне има избор и възможности.
    За съжаление плеъра на 40В750 нещо не се разбра с ХДД (явно USB 3.0 не го вижда) и не можах да пробвам как ще е .
    На Панасоник-а (49СХ740) никакъв проблем - тръгва си , но н вижда субтитрите - само аудиото може да сменям.
    На Самсунг-а (50MU6102) след две забивания при опит да го пусна на третия опит просто изчаках малко да чете диска и тогава тръгнах по папките - възпроизведе го , също без субтитрите и само с различните аудио пътеки.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    @TUISTERa,
    Май истината е, че всеки си тълкува написаното от другите както му отърва!

Лично аз не търся кусури, а си избирам телевизор. Според собствените си виждания и бюджет.
    Като сравнявам с едно и също съдържание възможностите на различните модели от един ценови клас.
    При това един до друг и с правилните настройки, благодарение на моя приятел и на този форум, разбира се.
    Аз каква вина имам, че точно Sony се предстви най-зле? Разликата в цената цената не я коментирам...
    Я кажи, че стана интересно... Кои точно модели на други марки в същия ценови клас са победили кои точно модели на "Сони" по отношение на правилно възпроизвеждане на цветовете, качество на обработка на сигнала (потискане на шум, изостряне на картината, наситеност) и липса на ШИМ? Само не ми давай за пример "Самсунг" с отвратителното им червено без подробности в ниските полутонове, пресиленото синьо и липсата на плавни преходи между тъмно сиво и черно.
    iveto и ruuni9 харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от botev4o Виж публикацията
    Я кажи, че стана интересно... Кои точно модели на други марки в същия ценови клас са победили кои точно модели на "Сони" по отношение на правилно възпроизвеждане на цветовете, качество на обработка на сигнала (потискане на шум, изостряне на картината, наситеност) и липса на ШИМ? Само не ми давай за пример "Самсунг" с отвратителното им червено без подробности в ниските полутонове, пресиленото синьо и липсата на плавни преходи между тъмно сиво и черно.
    Това е лесно, всички модели са победили андроида заради ограничените му възможности и съвета на консултанта приятел Всъщност, според Светльо по-горе, се оказа, че само Сонито подкара това което иска той, със субтитри и аудип, въпреки , че има цяла армада от телевизори...
    @TUISTERa,
    Май истината е, че всеки си тълкува написаното от другите както му отърва!
    И тълкувам това, което чета според начина по който е написано

Лично аз не търся кусури, а си избирам телевизор. Според собствените си виждания и бюджет.
    Като сравнявам с едно и също съдържание възможностите на различните модели от един ценови клас.
    При това един до друг и с правилните настройки, благодарение на моя приятел и на този форум, разбира се.
    Аз каква вина имам, че точно Sony се предстви най-зле? Разликата в цената цената не я коментирам...
    Дали мога да боравя с техника и каква няма как да знаеш.
    Също така не смятам да доказвам тук нито познания, нито ценз.

А кой на какви консултанти се е натъквал и как е подходил към тях въобще не ме интересува!
    До момента на мен никой не ми е отказвал да тествам с моя флашка телевизор в различните вериги.
    Консултантите правят сами настройките, които им кажа.
    И то с удоволствие, защото искат да научат нещо ново. Поне тези, с които съм тествал.
    Може просто да уцелвам най-компетентните, знам ли?

Колкото до фалшивите accounts в Google - ами пробвайте дали ще мине номерът!
    Иска реален e-mail и не ми позволи нищо повече да направя.
    Пък да се създава различен account за всяко устройство е най-малкото неудобно.
    И компетентността на консултантите можем да я говорим цял ден, но теста е лесен - влизаме в първия магазин и почваме да питаме консултантите за телевизор без ШИМ... Радвам се, че нацелваш винаги "най-компетентните" консултанти, може би трябва да напишеш един наръчник как да ги търсим ?!? Щото тука всичките ние пасем трева и явно консултантите разбират, че сме будали и почват да ни говорят глупости още от вратата?!?
    Факта, че не искаш да си направиш втори безплатен мейл само заради телевизора, говори за това , че просто ТЪРСИШ кусури и не избираш телевизор...

И не знам дали си наясно , може консултанта да ти е казал, но НЕО, ТОШИБА и СОНИ от един и същ ценови клас не са от един и същи КЛАС телевизори!
    Edit: Виждам, че за тебе Хитачи е марката -
    Може с новия бъгав Android update да са подобрили нещата, но надали. Аз тествах в края на 2016 50W808C и останах разочарован.
    Докато същите клипове от същия носител Hitachi (модел'2016 40" Full HD в темата съм го написал) ги "изяде" без проблем. Без да му търся добавки, настройки, кодеци, мрежи и т.н. Така, както си беше на стената в магазина. А цената тогава беше 579лв. Наистина, не е със 120Hz панел, но големите диагонали >49" мисля бяха.
    Подробности съм написал в темата за Hitachi, ако някой го интересува.
    И 120 херцов панел ли ти предложи консултанта? Нали нямаше да си говорим за компетентности, що се излагаме тогава с тия глупости? Как да съдим за твоите мнения за телевизорите, след като не знаеш какво са ти предлагали и какво си тествал?
    Този пост е редактиран от TUISTERa; 09-09-17 в 11:18.
    botev4o и iveto харесват това.

16. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Точно компетентните продавачи са му препоръчали едно уникално по неговите думи Hitachi,което си е купил ако не ме лъже паметта...,но разбира се може и да бъркам...

17. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Гледните точки са много, но ако погледнем от гледна точка на бюджета и интереса на човека - 1500 лв за телевизор са изключително висока цена, също толкова висока, колкото 1500 лв за телефон, 1500 лв за лаптоп, 1500 лв за въдица, 1500 лв за пушка. И когато не виждам смисъл в тези 1500 лв за пушка, но все пак ми трябва пушка по някаква причина, то е ясно че тази от 500 лв ще ми свърши същата работа...

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Questions for Sony: Dolby Vision firmware, Android Oreo, Google Assistant, more - FlatpanelsHD

Dolby Vision ще бъде добавен в краят на годината към Sony A1 OLED, X94E, X93E и ZD9.
    Google Assistant първоначално ще поддържа само английски език. Допълнителни опции за език ще бъдат добавени с бъдещи актуализации.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-09-17 в 21:59.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 61 от 74 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. SONY телевизори 2016
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1640
    Последно: 01-01-17, 18:45
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 12:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе