Ах колега, хубав телевизор, лош късмет. Поне телевизора работи ли?
Ах колега, хубав телевизор, лош късмет. Поне телевизора работи ли?
Благодаря за бързия отговор.И двете бяха изключени,но не и от контакта.А това за единия контакт не го знаех.
Дали ще ми признаят гаранцията от емаг?
- - - - - - - - - -
Телевизора работи,но не съм включил нищо към него,да не изгори още нещо.
Прибрах го в кашона за ремонт.
В емаг имаш право да го върнеш без обяснения, може и да не видят изгорелия HDMI или да го видят след като ти върнат парите. Иначе ако го видят няма да признаят гаранцията.
Този пост е редактиран от felipe; 18-10-18 в 17:58.
Офазено ти е зануляването на контакта на компютъра. Купи си фазомер и провери корпуса на компютъра за фаза. Или контакта на телевизора.
HDMI порта на телевизора ли е разстопен, направи снимка да го видим и на кабела. Чак да се разстопи...
порта по-малко,но там вече кабел не може да влезе
Ако не е страничния, може и да не го видят. Но тогава ще го продадат за употребяван, и някой друг ще е потърпевш. Ако и той го върне, но при него номера не мине, ще е без вина виновен и купил дефектен телевизор за над 2 бона. Кофти ситуация.
Този пост е редактиран от ntool; 18-10-18 в 19:49.
Разбрах къде е проблема:Телевизира го монтирах на стената със стойка с анкерни болтове.Изглежда съм уцелил кабел в стената 220волта.Фазомера свети на болтовете!
Как не ме е раздрусал тока,като съм ги затягал тези болтове!?
Добър късмет в крайна сметка.
Няма да го връщам,ако го ремонтирам ще е за моя сметка
Благодаря на всички за мненията!
Този пост е редактиран от emoking; 18-10-18 в 20:47.
А при изключен щепсел на телевизора свети ли фазомера?
Днес като се прибрах и при мен не искаше да разкодира нито една програма,не кодираните си тръгваха,размърдах модула и тръгнаха.Имам едно флаконче контактен спрей, напръсках дупчиците на модула,става едно като пяна и нещата се оправиха,пробвай и ти.
Ако всичко друго си работи,вкл останалите HDMI портове,аз не бих се занимавал с ремонти.Ама иначе голям късмет де,курбан трябва да правиш на този ден.Няма да го връщам,ако го ремонтирам ще е за моя сметка