При мен дистанционното работи обърнато към срещуположната стена.
Но докато батериите са по нови, разбира се.
При мен дистанционното работи обърнато към срещуположната стена.
Но докато батериите са по нови, разбира се.
Този пост е редактиран от sony 1; 09-02-19 в 01:01.
Ами моите са тия с които хо купих на 5 януари.
Аз оригиналните батерии ги хвърлих на другия ден.
Взимай Duracell turbo max да се видиш в дистанционно
https://www.technomarket.bg/baterii/...a-x-4-09132617
Този пост е редактиран от sony 1; 09-02-19 в 01:09.
Може и от Метро и Кауфланд - там са по-евтини.
Смятяй, оригинални батерии къв боклук са, ще си взема нови да видим как ще е
Не съм съгласен с това мнение, за Сони ХЕ 8096 и дистанционното с бутони "гугъл плей" и "нетфликс". Току-що го пробвах, защото ми стана много чудно, че казвате за такъв проблем. Ако имаше - щеше да ми направи впечатление досега. Моето ако се намира фронтално срещу сензора, може да е насочено на поне 30-35 градуса в която и да е посока и пак си работи нормално. Ако не е фронтално срещу сензора, а настрани, може да е дори на още по-широк ъгъл, над 60 градуса настрани, но ако е насочено директно към него - пак работи. Пробвах го също на около 60 градуса настрани и от там - самото ДУ не срещу сензора, а завъртяно на 20-25 градуса, работи. На повече вече не иска. Градусите така малко на око ги казвам, но + / - 5 градуса ги уцелвам.
Все пак зависи и какъв точно светодиод са сложили отпред. Ако е широкоъгълен, трябва да е с по-голяма мощност, за да може да излъчи достатъчно силен сигнал в цялата ширина. Ако са решили да спестят мощност, може да са сложили с по-тесен ъгъл и затова да е нужно малко по-точно насочване. Но моето със сигурност може да е обърнато поне на 30 градуса наляво или надясно и пак си работи, ако е общо взето пред телевизора.
Всичко това важи от 2.0 - 2.2 метра разстояние.
ехе ,от 2 метра .. моя хол е 6 на 5 метра .. гледам го от другия край не сядам на средата на хола .. пробвай отдалеч и ще видиш че не е толкова ок дистанционното
Обхвата на д/у зависи само от батериите.
С тия батерии дистанционното ми работи съвсем нормално даже като го обърна към срещуположната стена на телевизора
https://www.technomarket.bg/baterii/...a-x-4-09132617
В последните дни рязко се влоши работата с дистанционното: трябваше вече съвсем точно да го насочвам, както казвахте по-горе и също - от по-близо. Също така - натискам по няколко пъти един бутон, докато зацепи. ОК забиваше редовно.
Смених батериите току що и "луната спи" - всичко се оправи. Обхватът си стана нормален, най-далече от 3.5 метра успях да го пробвам без дори да го насочвам, но е относително точно. Никакви проблеми с "хващането". Дори и без да го насочвам - достатъчно е само да съм в стаята (3.4* 4.3 метра или нещо такова) и няма значение накъде е обърнато дистанционното - към ТВ, наобратно, към пода, към тавана, към едната стена, към другата.... Достатъчно е просто да съм в стаята и си работи идеално с нови батерии.
Мисля така да си го държа - с изключен блутуут, че и без това на моя модел освен за дистанционно, за друго не става. Предните батерии ги "стопих" с Асфалта, но сега мисля да не се занимавам с глупости. Днес са на 1.620 волта, ще следя с какво темпо ще падат и при какво напррежение ще започнат проблемите. Оригиналните ги вадя на 1.345 В.
Всяко нещо си иска свойто, не става с батерии от 0.50ст. или пък с оригиналните които нямат нищо общо с едно време.
При мен проблема определено не беше от дистанционното ,като забие на някой канал и от телефона не можех да го сменя ,също така отивам в меню ,пускам приложение дори а звука на канала на който е забил продължаваше и се смесваше с тоя на приложението ,пълен смях дано с новия ОС е отстранено ( не ми го е правило от както го сложих ) .
Бях се насочил към xf9005 ама като чета за какво става дума, вярно картината може да е по-добра от LG ама на функционалност явно никакъв го няма, а аз искам да мога да си пусна клип от youtube без да си скъсам нервите и да не сменям всеки канал по 3 секунди... Тоя андроид и при телефоните не струва, а сега и телевизорите е оплескал!